Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
A šta je po vama ozbiljna kvota? I da li je nekad nekom na forumu bio hakovan SF wallet te je ostao bez novčića Ili je u pitanju samo paranoja? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima ljudi kojima su iz novcanika, mene hakovali pa maznuli s berze. Paradigmu isto mislim cak i pre mene.
Ja sam spominjao HW jos pre par meseci da se razmisljam da kupim. Realno, za taj stepen sigurnosti to je smesna lova. Dok jednom ne puknes ko zvecka nisi svestan koliko si ranjiv i koliko je 200e nista ustvari ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A šta bude ako se to malo čudo pokvari? Ili ako hakuju njihov cloud za backup ako ga imaju?

imas razne oblike backup-a,i nema nikakav cloud...ne postoji trenutno bolji oblik cuvanja kriptovaluta.

A šta bude ako se to malo čudo pokvari? Ili ako hakuju njihov cloud za backup ako ga imaju?

Moras malo procitati ***...A pogotovo osnove. Ti NE POSEDUJES btc NIKAD. To nije fizicki predmet, poput novca ili svega drugog na sta si navikao, pa da ga zakopas u zemlju ili u teglu ili u gace. To je samo zapis u blockchainu. A Trezor je sredstvo za skrivanje/skladistenje INFORMACIJE (private keys) o tome kako se pristupa tom zapisu...Kod menjacnica ti nemas pristup svom BTC-u, jer oni imaju kljuceve, ti imas samo pristup accountu. NA blockchain.info npr ti imas kljuceve, odnosno oni ti ne mogu ukrasti BTC, ali ti neko moze otkriti user/pass i sta vec ako nemas dovoljno dobru zastitu. Isto vazi i za MEW. Zato kad "pukne" menjacnica neko uzme tvoje BTC jer nisu ni bili kod tebe.

Info sta kad crkne

https://doc.satoshilabs.com/trezor-faq/overview.html

Imas na youtubeu koliko hoces o tome, treba malo traziti i uciti

https://www.youtube.com/watch?v=So42CYoQi4k

Paper wallet zakon, em jeftino em sigurno.

Nego kako vi vidite dalji razvoj eth cijene s obzirom na ovaj dif koji raste a pos nije ni blizu ready?
Hoće li pasti ili rasti cijena kad rudari ubrzo napuste eth?

Eth diff vec stagnira poslednjih par dana, a bogami danas je i nesto manji bio nego pre neki dan.
Za sada nista se ne zna, sve je moguce i nemoguce.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

DAG sada brutalno utice na RX karte, na zalost, polako ce mineri da prelaze na nesto drugo.

Svakako ima dosta coina i sto se toga tice ne treba paniciti vec samo da cene ostanu koliko toliko ok, da bude sve to isplativo na dalje.

pao eth na 150 usd..
kolika vam je sad isplativost za rudarenje..i da li nastavljate kopanje ili prelazite na neki drugi coin?

isplativost je relativna stvar sto vecina ovde ne razume, svi gledaju trenutnu isplativost i trenutnu cenu a to ima smisla samo ako imas sacuvane coine koji god da su, u suprotnom za ono sto se tek kopa i treba da se iskopa isplativost je onolika koliko si spreman da reskiras, moze da bude i cist minus jer treba platiti struju ali mozda se jednog dana isplati ponovo

Kolko vam sad daju rx 470 ..meni pade ispod 25 mh ..bilo 27 ranije ..sad mi rx 470 baca kao 1060 3 gb

Isplativost za najjace Amd karte je 1.5 dolara dnevno po karti za Eth,slicna isplativost je i za Etc i Exp sve ti lepo pise na what to mine sajtu.

Na sve to ljudi prze karte na ovim vrucinama i kopaju 2 novcica istovremeno u dualu ali i to ce biti za dzabe jer ce jos cena svih novcica da padne....

NV polako preuzima primat za eth, tu se nista ne moze, vec najavljeno i opste poznato zbog DAG-a

Kako to Nvidija preuzima primat za Eth?Na sta tacno mislis?Nisam dugo u Eth prici pa ne znam....

Poslednja izmena:
Raste DAG file zbog arhitekture, RX karte gube hashrate vremenom. Isto kao 7950 i R9 280X pre 2 god.

Upravo kao sto Prestige rece, rastom daga desava se isto ono sto i R9 280x kartama pre 2 god. Polako ce se ljudi prebacuju na nesto drugo jer ce jednostavno RX karte vise davati na drugim coinima, jer ce imati veci hash, kao sto vec i imaju.

Hvala na odgovoru nisam stvarno znao situaciju jer sam presao na Nvidiju i kopanje drugih valuta,znaci zadnje Amd karte koje ce kopati Eth bice ove sto imaju 8gb vram-a ove sa 4gb vram-a mogu da se slikaju sto se tice Eth....Ali dobro je sto ce moci da kopaju neke druge valute iako nece moci Eth.

Nvidija za kopanje Eth-a i nije nesto mnogo su bolje za Lbc,Zec-a...Mada pre neki dan slucajno sam na What to mine video da se gtx 1060 preporucuje za kopanje Eth-a i bas sam se cudio....Jer znam koliko slabo baca gtx 1060....

Poslednja izmena:
Nije 4gb malo jos uvek. Povecanje daga ili ti epoch # pogadja sve RX karte trenutno zbog arhitekture na zalost. Mene samo zanima i bice vrlo interesantno videti desavanja kad se te silne RX koje su kupljene preliju u nesto drugo.

Hardware je preskup svakako ali 1070 je best of the best po meni, bar sto se samog kopanja tice.

Pogadja cak i rx 580 i rx 480 sa 8gb i daje manje hash-a?

Pa prelice se u Etc i Exp jer to su glavni novcici za kopanje u dual-u.

Jeste i dalje preskup ali primetio sam da vise ne nestaju karte velikom brzinom kao pre mislim da su se rudari malo smirili sa kupovinom samo jos da se malo smire cene :)....Jeste gtx 1070 je najbolja za ulozeno dobijeno ali nema neki preveliki izbor gtx 1070 modela.

Poslednja izmena:
Meni 470/570 bacaju 28 a 480/580 bacaju oko 29. Naravno lepo klokovane.

Inace poslednjih par dana je super temp za dual.

Za mesec i po ocekujem znatniji pad hasha.

Meni u dualu pre 20 dana 480 4g davale skoro 29, sada 27.7.
Shone te rezultate mozes dobiti ako je samsung memorija i drzis je na 2150 :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno