Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ko je nakopao nakopao je, za diff vise nema povraka. Dice samo teze i teze bez obzira na cenu.
Ko je isplatio HW i 0.5$ dnevno po karti pokriva struju i donosi zaradu.

kad krene BTC dole (to iskreno ocekujem krajem mjeseca) odvuce i eth za sobom tako da ocekujem krajem mjeseca 1$ po karti ili ispod, karte tipa GTX 1060/RX 480 i slicne.

Sad koliko vidim GTX 1060 zaradi oko 2.5$, dok RX 480 oko 3$ porastom daga RX 480 gubi hash tako da ce vec u augustu da mining udje u mirnije vode, ocekujem jos ovaj mjesec rast diffa jer treba da stigne dosta poruceni kartica unapred placeni, Vec pocetkom narednog mjeseca stabilizacija diff-a grafika na svakom cosku :d

Good news: Ethu se vise nece dizati diff :8

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Eth ulazi u ice age, nisu spremni za pos i smanjice rast diffa, prati vesti nemoj biti ovca.

Apsolutno, ja mislim da ce i smanjiti diff, ovo je vec preterano, mi posteni rudari ne mozemo zbog njih ni dinar da uzmemo!

Winter is comming!

Ja svaki dan, gledajuci luck na ethermine, govorim sebi ma i ovo je ekstra, ko ti daje ove pare realno :) E sad, to je dosta lepse bilo pocetkom juna ali se i dalje tesim :D
Uprego sam ovaj jedan jedini rig sto imam, koristim ga kao apple kineza :)
Mada sam mu obezbedio lepe uslove, voda, cist vazduh, lebac :D
Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ice Age je tehnologija povecavanja vremena generisanja bloka na Ethereum mrezi. Sa trenutnih 17s vrenemom ce exponencijalno se povecavati vreme (npr. u Septembru ce biti oko 30sec a 2025 godine nesto oko 30min) Sa povecavanjem vremena sama ETH POW mreza ce biti ne upotrebljiva pa ce aplikacije progrmi ugovori i ostalo morati da predju na POS mrezu. Ujedno donosice manje i manje para minerima i polako ih skidati sa sise.

Čuh kod Bits be Trippin da ce se diff smanjivati tj nece rasti ovom brzinom :)

ajde malo upalite mozak,citajte sa razumevanjem,izgleda samo cujete ono sto vam odgovara. researsh

Eto videcemo da li ce diff mnogo rasti u naredni period

stara vijest koja je samo prije 25 dana ponovo pokrenuta da se upoznaju novopeceni mineri, ali posto oni svakako nista ne citaju, nije bitno ni podsjecati.

Ma dok je profitabilno niko nece tako lako odustajati.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Ovo do sada je bilo, kupi x grafika, ubodi, beri pare.

Uskoro će zaradjivati samo ljudi koji su nadareni i uključeni u to maksimalno.

Neće biti lakih para. Tako i treba da bude. Razdvoji se žito od kukolja.

Pored mnogo ozbiljnih igrača koji su ušli u priču u poslednjem talasu, novopečeni casual i easy money kopači garantovano otpadaju u sledecim mesecima.

Treba mi iskreno misljenje: Ako bih sada krenuo sa 6 x R9 380 i ako je po trenutnim kalkulacijama ROI oko 5 meseci : sta je najgore sto moze da se desi? Koliko je verovatan slucaj u kojem se novac ne bi vratio? Ne ciljam neku veliku zaradu, cilj je dzeparac + fun.

U jednom trenutku mislim oko nove godine ili malo pre toga isplativost po kalkulatorima je bila oko 14 meseci, pre toga je bila oko 8 meseci, a pre mesec ipo-dva je ROI bio oko 3 meseca, a sada kako kazes oko 5 meseci. Tako da vidis koliko moze da varira ROI, sve je u talasima, isto zavisi i sta radis sa novcicima kada ih iskopas, da li ih odmah prodajes ili ih cuvas pa cekas da skoci cena pa ih prodas. Naravno ne znam da li si u ROI racunao komplet rig sa sve potrosnjom struje ili samo grafike.

Tonga modeli R9 380 su dobri samo za Etash algoritam,na ostalim algoritmima malo daju.Kad ETH predje na pos teško će se sa njima raditi.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Eth je samo jedan coin, postoji jos 10 drugih coina koji se baziraju na ethash-u, gde je dag mnogo manji.

Znaci u najgorem slucaju ce mi se produziti ROI ili ce me zakaciti POS. Racunao sam i potrosnju struje.

Eth je samo jedan coin, postoji jos 10 drugih coina koji se baziraju na ethash-u, gde je dag mnogo manji.

Postoje drugi coini ali (uvek ono ali) gde god da ode ta snaga sa ETH sve postaje neprofitabilno to treba uvek uneti u jednacinu. Na ETH sisi je trenutno 1.5mil. kartica koji alt ima takvu kapitalizaciju da moze da hrani toliki broj ljudi.

Nazad
Vrh Dno