Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Pitao sam jer sam naleto na tekst gde je rečeno da će već krajem 2018. eth da prestigne btc po market capu, pa mi je delovalo wow. Posebno kada pomislim da su ljudi sakupljali i čuvali sve eth i onda kada istresu (možda već sada jesu) postaju milioneri.

Jasno mi je sve ali sigurno ti je jasno i koliko je eth trenutno naduvan. Jeste, moze jos gore, u ovom svetu stvarno nista nije nemoguce ali svako ko sada razmislja da udje u ETH treba doooobro da razmisli dali je vredno rizika. 244$ je djavolski jaka cifra.

Pitao sam jer sam naleto na tekst gde je rečeno da će već krajem 2018. eth da prestigne btc po market capu, pa mi je delovalo wow. Posebno kada pomislim da su ljudi sakupljali i čuvali sve eth i onda kada istresu (možda već sada jesu) postaju milioneri.
Da to tako ide sada bi kolege koje su kopale stotine BTCa dnevno bili na Havajima a ne ovde sa nama. [emoji4]

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Gresis. Jesam mu predvidjao lepu buducnost i posle duze vremena mu predvidjam opet ali nikada nisam rekao da ce LTC da prestigne BTC ;)

Jasno mi je sve ali sigurno ti je jasno i koliko je eth trenutno naduvan. Jeste, moze jos gore, u ovom svetu stvarno nista nije nemoguce ali svako ko sada razmislja da udje u ETH treba doooobro da razmisli dali je vredno rizika. 244$ je djavolski jaka cifra.

A sto mislis da LTC nije naduvan? Zato sto je nekad bio skuplji? Ocito je bio PREDUVAN na 0.021 i sada je na pola od toga...Kineski otpad u kineskim rukama nikad nece biti globalno prihvacen, to ti mogu garantovati. P&D moze, za to sluzi i tako ga treba i tretirati. Kakva buducnost LTC-a...Ako mislis da laboratorijski mis ima buducnost zato sto dobija redovno hranu, vodu i ima cist smestaj...Buducnost ima BTC, ETH ako zazivi ono sto su u whitepaper zamislili i neki ultra brz i masovan konj za mikrotransakcije, centralizovan ili ne potpuno je nebitno. Cak za buducnost mozda je i bolje da je centralizovan, u smislu upliva velikog kapitala. E sad sto se to kosi sa osnovnim Satosijevim postulatom o decentralizaciji...to je posledica stepena ljudske evolucije koji je jos uvek nedovoljan za prihvatanje necega sto je za opste dobro. Mozda za nekih 10K godina evoluiramo do tog nivoa, sada smo na pola puta. A na toj polovini pise da ako imam mnogo para, ulozicu ali hocu i da kontrolisem ili makar ucestvujem u kontroli.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Od skoro sam poceo da se bavim ovim i imam par pitanja. Za sad je sve kako treba ali me zanima kakva je buducnost kopanja (t.j vase misljenje o tome), sta posle eterijuma, da li se isplati ulagati u graficke narednih nekoliko meseci? Da li ce moci da se zaradi i koja je vasa procena?

Pozdrav svima. Od skoro sam poceo da se bavim ovim i imam par pitanja. Za sad je sve kako treba ali me zanima kakva je buducnost kopanja (t.j vase misljenje o tome), sta posle eterijuma, da li se isplati ulagati u graficke narednih nekoliko meseci? Da li ce moci da se zaradi i koja je vasa procena?

To niko ne zna, ja sam bio ubedjen 2014. da je hobi majning umro, odnosno da nema buducnost sa pojavom ASIC-a za vise razlicitih algoa. Ali ocito je da nisam bio u pravu i da majning ima i proslost i sadasnjost. A za buducnost ti niko ne moze argumentovano reci. Isto vazi i za zaradu, ko vec ima rudnik lako mu je da kupuje jos jer stare masine+nove ubrzavaju znatno ROI, ali novi kopaci se brzo razocaraju jer sve hoce za kratko vreme i prema sadasnjoj isplativosti koja je realno suluda. Ako me razumes, gledaj na majning kao na investiciju od 3 godine, i za to vreme ce sigurno doneti dosta novca a verovatnoca gubitka je prilicno mala.

Hvala na odgovoru. Slazem se da kod kopanja nema i nece biti neke brze i enormne zarade ali kapiram da na nekoliko hiljada ulozenih evra uvek se moze ocekivati par stotina evra mesecno, sto je ok. Nekad vise nekad manje.

ETH jos jedno hmmm max metar dana kopanja. Nova tura GPU-ova kreće jos ovaj vikend da gruva, dif gore, broj iskopanih koina dole :)

Valjda ce eth ispratiti diff cenom? [emoji23][emoji23][emoji23] Cak i ako skoci diff za 100%, sto ne verujem da je moguce, uz ovu cenu jedna karta ce generisati 2,5 usd priliva sto opet je odlicno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne bih bio toliko optimističan sa cenom :D cena će po svemu sudeći mnogo dole. :) Pa prestanak kopanja. Pa do kraja godine oko 500USD :)

Poslednja izmena:
Al to mozda necemo docekati. Kao sto vrlo verovatno necemo docekati ni neki preveliki pad BTC-a. Svi se nadaju da ce BTC pasti na nekadasnjih 200-300 USD, pa da nalopataju jeftinih novcica, al mislim da se to vise nikad nece ponoviti.

Upravo... cekalo se da ETH padne i kada je skocio na 90, i 150, tako isto mozete se naci da cekate kada bude 250, sve su to nagadjanja jer bas zato sto nema smisla da vise raste, moze da naraste.

Evo ja vec treci krug cekam da eth tresne. :D
Prvo bilo, ma ice to dole opet na 50... pa onda, ma pasce to opet ispod 100... sad je na 200, e pa sad u inat necu da pazarim jer ce garant onda da tresne. :d

Pa zar tu ne vidis ni jedan problem??
gde se realno ETH koristi?
koja mu je upotrebna vrednost osim spekulacije oko buduce primene
ja verujem oni koji drze ETH da mu ni ne zele dati iznad 0.1 prema BTC jer da se primakne ili obidje BTC doslo bi do pucanja balona, koji bi se nakon toga jako tesko oporavio
I ja sam isto mislio, ali ETH je drugi po broju transakcija iza btca, tj ima 50% manje dnevnih transakcija od btca sto uopšte nije mala cifra. Ltc ima od 2-4%
Sto znaci da ETH ima upola manju "upotrebnu vredost". Matematika nije bas tako jednostavna jer većina transakcija ETH odlazi na minere, dok kod ltc ide u ruke mnogo manje minera sto ga opet svrstava u coin centralizovanog tipa. Ali primetna je mnogo veća upotreba ETH od svih ostalih coina sto po meni mnogo vise znaci nego sablasno praznih ltc/dash blokova. Možda se to promeni nekada i nekako ,ali za sada je ETH 3god ispred ostalih altova sa još mnogo većom tendencijom rasta transakcija kroz kontrakte

Ma covece kako LTC distribucija moze u poredjenu sa ETH i da neko pomisli da je centraizovana??? veliki mineri istresaju sve pa kako bi otplacivali asic-e i kupovali nove!

Sto se tice ETH transakcije on ne sluzi za to, i jedine transakcije koje se odvijaju su minera koji dumpuju sa berze na berzu, inace fee na ETH mrezi je sa porsatim cene skocio na 1.5$ toliko, ali posto je ETH balon svi koju su u njemu su dobili bolest kravljeg ludila

Inace ICO coini sad ce imat SEC na grbaci i kineski PBOC, izasla vest:
So ICO's not only have the SEC to worry about, but the PBOC too. PBOC will be issuing ICO regulations soon. http://www.bitcoin86.com/news/14852.html #China

Poslednja izmena:
još jednom, tema je eth, nakon ovog kreću nagradni poeni :) nisam ja baš toliko dokon da po ceo dan brišem postove

Jer moze neko da podeli svoje licno iskustvo sa dwarfpoolom? Koliko mu treba da prebaci 1.01 ETH na Poloniex npr, da li unosite svoju IP adresu za manual control paymenta i slicno. Hvala unapred.

ETH nije predvidjen za transakcije, fee je "velik" iako se ne koristi nigde osim za mining i spekulacije trento je iznas 1$ fee, i na primer poloniex ne prima depozite ispod 1 ETH... eto... naravno okoreli ethereumovci ce reci da je isti BTC 3.0, neke berze primaju 0.5 (bittrex)
Mreza je namenjena da na njoj rade smart contracti a ne da se vrse transakcije :D

Jer moze neko da podeli svoje licno iskustvo sa dwarfpoolom? Koliko mu treba da prebaci 1.01 ETH na Poloniex npr, da li unosite svoju IP adresu za manual control paymenta i slicno. Hvala unapred.

Za 5-10 min ti dwarf prebaci na Poloniex onda na Poloniex kad dodje cekas jedno 5 minuta i onda ti se pojavi Eth.

Ko je nakopao nakopao je. Diff je otisao u 3 lepe i do kraja leta ima da se jos podupla mreza.

Ceni svaka cast, drzi se na 200+ vec lepo vreme.

Samo je ETH siguran posao!

Cena je mala sa obzirom kojom brzinom raste dif... Jos mesec, dva je ostalo maksimum za male rudare.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Šta predstavlja ova cena oko 220$, stabilizaciju, pripremanje za skok ili pad... ako neko ima stručno viđenje

*Predstavlja zalet za skok do $400+ sledece godine. Genijalac Buterin je smislio pricicu koja je veca od mnogo nekih kompanija koje se gađaju desetinama milijardi a nista nisu naprednije i revolucionarnije od jednog foruma.

*ovo nije investicioni savet, niti svoje postupke prodaje i kupovine treba zasnivati na napisanom. Posavetujte se sa finansijskim ekspertom pre bilo koje investicione odluke. Ne snosim nikakve posledice mastanja :)

hvala na savetima, svačije viđenje stvari je dobrodošlo, zbog toga postoji ova diskusija.
*Svaki pojedinac snosi odgovornost za svoje posledice... "pre upotrebe leka posavetujte se sa svojim doktorom..."

Jedno pitanjce za update... Koliki je hashrate za 7950, 7970 ili 280x. Nalazim ne netu stare podatke pa ako neko ima iz prve-druge ruke...

kojih crnih 17, pitanje dal mogu 12 mhs da pređu sada

Vrh Dno