Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
To oko 12 i dobijam, zato i pitam... Nisam se odavno zanimao sa ethom, bacio karte na nicehash, nego se prijatelj upecao na pricu pa sad ima milion pitanja...

Pa kad nemas privatni ruski tahiti ethereum miner :D
sad sam probao baca 13mhs claymore na eth, ali sa na tahiti se kopaju samo forkovi ethereum-a i equihash, itd

Hvala Zeljko. Svidja mi se i ovo da ga posaljem na tahiti :)
equihash mi i kopaju na nicehash odavno. Ne traze odrzavanje i milina... jedino u poslednje vreme pocelo nesto da mi daje rejected hash. Bas tu negde gde sy se pohvalili da su se unapredili :)

Koji pool koristite ovih dana? Dwarfpool kao da zakida i manje daje za 24h. Tako već par dana od kada su imali onih problema. Naravno da je diff porastao ali ne poklapa se procentualno rast diff-a i smanjenje u dnevnom proseku...

Stvarno je vec totalno nejasno da se i dalje postavlja pitanje u vezi eth poola.
Ethermine je zakon.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Meni Ethermine daje oko 0.02 dnevno po karti trenutno.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Bome je sad i ispod 0.02 po karti. *** jako skace dif.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Kako? Kojoj karti? Meni na 570/580 daje oko 5.1 evra, naravno sve od drajavera pa preko minera izmodovano i overklokovano.

Ma mislim na 480 koja baca 28-29... Bar je meni tako u zadnja 24h na ethermine.
U dolarima oko 4.5 po karti.

Poslednja izmena:
Kako? Kojoj karti? Meni na 570/580 daje oko 5.1 evra, naravno sve od drajavera pa preko minera izmodovano i overklokovano.
Brzina po karti u proseku 29 MH/s, što dodje 4.7$. Kako tebi ispada više? Koliko ti daju karte, možda je tu razlika ili pool?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ma laze pool. Ne moze imati 5 evra po karti nikako.... Napravi sam racunicu pa vidi. Cak je danas dif otisao preko 60m...

Meni je prosjek zadnja 24h 7.2$ po karti Rx 480 Nitro+, dual mining fino ustimane karte do 65c iako ce danas bas ugrijat mislim da ce se udrzat ispod 70c fino razmaknute i undervoltovane karte i polako zarada za pamcenje.

Ma nek skoci cena ETH-a i nek ode Diff na 35TH i necu da se zalim ovako tuga ;)
...baš čudno da je diff ovolko otišao u 24h. Ako me moja matematika služi dobro recimo da je danas upaljeno oko 10.000 grafika da bi skočio ovoliko diff. (ako su 380 ili 380x) što je čudno.

a nekad smo ovako racunali :D

Ne znam samo kako deŽurni ETH kritičari preživljavaju ovu dominaciju.

Pretpostavljam da će cijena otići dole, ali to će biti pred sami POS. Ko to izdrži i sačuva novčiće, a možda se i još dokupi, mogao bi uzeti ozbiljne pare. Sada 500$ djelujue nedostižno, ali nekada je tako izgledalo i 50$, a vidite gdje smo danas.

Nema razloga za hejt. Ako postoje velika očekivanja od ovog eth u budućnosti i ljudi u to veruju, normalno je da će da raste cena. Kao Tesla motors što sada vredi više od Forda ili GM, a proizvodi trenutno što bi kritičari rekli mrvice i gubitke.

Sta je bolje za kopanje PPLNS ili RBPPS za malog minera?
Na coinotronu ima ta opcija i gledam al nikako da skapiram sta bi bilo bolje za mene.

Sta je bolje za kopanje PPLNS ili RBPPS za malog minera?
Na coinotronu ima ta opcija i gledam al nikako da skapiram sta bi bilo bolje za mene.

ja se secam da se nisam udubljivao u temu sta je razlika izmedju ta dva (to je neki sistem nagrada valjda), cak je bio i neki treci sa 3 slova samo. Ali koristio sam ovaj PPLNS jer su mi tako rekli na forumu

EDIT: ispravka, koristio sam PPS kad je bilo a kad nije onda ovaj RBPPS

ja se secam da se nisam udubljivao u temu sta je razlika izmedju ta dva (to je neki sistem nagrada valjda), cak je bio i neki treci sa 3 slova samo. Ali koristio sam ovaj PPLNS jer su mi tako rekli na forumu

EDIT: ispravka, koristio sam PPS kad je bilo a kad nije onda ovaj RBPPS

Ja koristim RBPPS ali nisam siguran koji je najbolji.
Kad sam usao na stari nalog (od pre 2-3 godine) vidim da mi je tako bilo podeseno pa racunam da sam tad znao nesto sto sad ne znam kad sam tako podesio, al opet, tad se kopali drugi novci.

Pps ne zavisi od lucka i ima veći fee, pplns zavisi i ima manji fee

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

^To mi je jasno, nije mi jasno izmedju PPLNS i RBPPS i sta se vise isplati od ova dva za malog minera?

Pa rekao sam ti, ako hoćeš da uštediš 2% i da gledaš u nebo uzmi pplns, ako hoćeš isplate po planu onda pps

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Vrh Dno