Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Sa trenutnom isplativoscu svakako da bi mogao

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sa trenutnom isplativoscu svakako da bi mogao

To mi je bitno,jel ako ja uzmem prve pare msm taman do tad skapiram kako sta ide ,posle cu moci uzmem jos 1-2 grafe , nego kako i te isplate idu ja treba da iskopam odredjenu svotu da bih mogao da podignem novac ili?

Послато са LG-D331 уз помоћ Тапатока

Imas vise mesta gde mozes da kopas imas dwarfpool gde kad nakopas 1 eth prebaci ti se na Poloniex onda imas Nanopool gde kad iskopas 0.2 Eth odmah se salje na Poloniex.

E sad fora je sto Poloniex ne vidi sume ispod 1 eth-a znaci moras na Poloniex-u imati 1 eth da bi mogao sa njim da trgujes tj. da ga prodas za Btc onda taj Btc prodas za pravi novac da se tako izrazim.

Neka šalje na neku drugu menjacnicu što prihvata manje od 1eth.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Mozes na cex.io direktno da kopas. Nemas dodatni fee za prebacivanje sa polo na cex. A cex je najpovoljniji za isplatu kesha i trenutno ima bolji kurs za eth. Mozes i manje od jednog eth da prebacis.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imas vise mesta gde mozes da kopas imas dwarfpool gde kad nakopas 1 eth prebaci ti se na Poloniex onda imas Nanopool gde kad iskopas 0.2 Eth odmah se salje na Poloniex.

E sad fora je sto Poloniex ne vidi sume ispod 1 eth-a znaci moras na Poloniex-u imati 1 eth da bi mogao sa njim da trgujes tj. da ga prodas za Btc onda taj Btc prodas za pravi novac da se tako izrazim.
Pa koliko bi ja trebalo da kppam sa 1 rx da bi uzeo 1 eth a da ostane ovaj diff?

Mozes kopati na nanopool i staviti isplatlivosti na 0.1 eth i da ide direktno na cex.io , ali kako ide diff nagore i za iskopljanje 0.1 bi trebalo oko nedelu i vise.
I da momentalno se zaraduje oko 3-4 dolara po karte ali mozda za nedelu dve stane 1 dolar po karte.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo meni bi trebalo jedno 2 meseca da bih iskopao jedan eth tj da bih mogao da podignem novac

Da ovo zadnje sto je napisao vlavot najbolja je opcija.

Da bi uzeo jedan eth treba negde oko 60 dana ja mislim ali nisam siguran jer sada kopam Zec-a trenutno mozda je bolje da i ti kopas Zeku jer Zec ti isplacuje od 0,01 a Zec ti zaradjuje oko 5 posto manje od Eth-a.

jel bi moglo ovo da kopa ethereum ili nesto drugo? AMD Radeon R9 370 4GB PowerColor 256bit 4GB DDR5

koliko cenite da moze da izvuce dnevno / mesecno ?

Licno, ne savetujem da kupujes jednu po jednu kartu, to je vrlo neisplativo, ako imas novac uzmi sve odmah.

Mislim da sam skapirao sad gledao sam onaj kalkulator, kad bih imao 40mhs kopao bi 1 eth mesecno sto znaci da bih mogao da dizem novac na mesecnom nivou ako ovaj diff ostane isti, a za taj zec koliko razumem koliko god da iskopam mogu da ga pretvorim u novac tako?

A to za jednu po jednu pa iskreno kao i svako kad je pocinjao malo sam skeptican po tome pa zelim da se uverim u to, a i iskreno ja mogu da kupim jednu ,drugar koji ima pare hoce da vidi kako sta ide pa bi posle kupili jos 2-3

Nematevsta da gledate. Sve radi kako treba trenutno, ako se ima kesha ulecite i kraj.

Pa ne postoji karta koja baca 40 mh/s najjace karte bacaju najvise 31,32 mh/s....

Pa uzmi kartica koliko imas para ako imas za jednu uzmi samo jednu....

I Eth i Zec mozes pretvoriti u Bitkoin pa u novac...Samo pre ti posalje Zec 0,01 nego Eth 0.1 iznos kapiras?

Mozes kopat i ETC, ovo sto sam ja napisao ti e najbezbolno, i nemas fee na transakcija od exchange na exchange, ako uspesh da nadzes karte, hashrate je od 26mh/s do 31mh/s. Naravno treba da znas da modujesh biose, undervoltujesh, itn. Vidio sam kod nas u MKD jedan clan je imao rx 480 4gb na 32.3mh/s. Vidim da ovde netko ima problem sa rx 570 ne moze izvaditi vise od 24mh/s. I to je sreca kako ti se cip na karta pogodi. Lako zvuci ovo sa calculator, ali ima toga puno posla i mora znanje za supar efikasan dobar ladan rig :)
Ja bi licno trenutno furao max mh\s od kartica posto je vrlo isplatlivo i struja je nebitna, ali kad stane da bude ne toliko isplatlivo, naravno namalicu klok i gledam da ustedim na struje :)

Kod nas u Makedoniji ispada struja za nedelu dena prosek 4.17 denari na cas, kako je kod vas u Srbiji?

Poslednja izmena:
A što mu savetuješ da radi duplu konverziju ko da ne može odmah ETH u EUR?

Ethermine pool direktno na CEX ako je u pitanju kopanje eth-a i gotovo.

A što mu savetuješ da radi duplu konverziju ko da ne može odmah ETH u EUR?

Nisam znao da moze odmah Eth u Eur nisam to nikad radio.....

Da sam na tvom mestu sa jednom kartom bi definitivno kopao Zec-a ili Etc a ti razmisli sam kako ti je najbolje.

Pa jako je prosto podesiti da se rudari sa jednom kartom tako da samo nabavi kartu i u par klikova mozes da pocnes da kopas.

Sta se desava sa nanopool, jer ima netko problem, ne pokazuje mi nista, ili web errror ili sve 0 , hashrate, itd.

Da li je realno da ako eth uspe jos 'malo' da naraste, toliko da mu market cap bude visi od btc, da krene jos veca pomama i da se rast cene eth ubrza? Bice #1 i dobice jos vise paznje medija i mnogi ce hteti da ucestvuju i kupe to cudo sto je dethronovalo cuveni btc.

^Tako je.
Secam se da si i ti bio ovako mlad i naivan i isto to pricao za LTC. :d
Ali jedan je Bitcoin.

Da li je realno da ako eth uspe jos 'malo' da naraste, toliko da mu market cap bude visi od btc, da krene jos veca pomama i da se rast cene eth ubrza? Bice #1 i dobice jos vise paznje medija i mnogi ce hteti da ucestvuju i kupe to cudo sto je dethronovalo cuveni btc.

Pa zar tu ne vidis ni jedan problem??
gde se realno ETH koristi?
koja mu je upotrebna vrednost osim spekulacije oko buduce primene
ja verujem oni koji drze ETH da mu ni ne zele dati iznad 0.1 prema BTC jer da se primakne ili obidje BTC doslo bi do pucanja balona, koji bi se nakon toga jako tesko oporavio

Vrh Dno