Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
tesko je mogu uporedit sa bilo kojom drugom karticom za ovi 32mhs trosi vise jer joj treba dizat gpu takt da isprati memoriju primjera radi na 1140/2250 baca 30.9 na 1225/2250 vec prebaci 32mhs, znaci gladna gpu snage jer je ipak memorija otisla do maksimuma.
Probacemo jos da je otkljucamo do 2300mhz pa da vidimo hoce li moc 33mhs :d inace na zecu prebaci 350sol

Sto se tice g2 1000w treba adapter za 5 kartica treba ti 5x8+6pin. treba cpu na gpu adapter (8+6pin)

Kralju, ti odgovori na pitanje koje sam i ja hteo da postavim, samo sto ja imam LCU power 1000W Platinum, ako nadjem adaptere jer ce biti dovoljna ona sama ili da probam da spojim dva napajanja?

proveri koje konektore ima, lc 1200 npr ima dovoljno konektora da povezes 5 karti sa 8+6 bez ikakvih adaptera.

@Goldi
Bogami momacki si utegao kartu :D ide ko nevereme memorija
@Odvala
ne siluj nam pool ostavi ga na 0.1 :D btw meni dwarf radi normalno

Samo da ga nisu uhakovali... Da te pitam posto si na dwarfpool. Prvi put mora da se ceka ceo 1 ETH, pa posle tek mozes da dizes na po 0.1 tako?

Koliko znam ne mora... jedino na Poloniex moras 1 ceo da cekas da bi ti leglo odmah. Meni je na 0.5 na Cex.io od pocetka kako saljem na Cex (od kako je poloniex poceo da koci) ;)

Goldi u rigu ne mogu da stoje 6 karti rx 580 i dalje?
I takodje kad bi stavio 3 rx 480 i 3 rx 580 isto ne bi moglo?

Ne znam stvarno, vidio sam da se uz mod drivera stavlja i 8 kartica na jedan rig ali iskreno nisam probo sigurno ima dosta "caka" oko podesavanja dok proradi, gubi se vrijeme na ovoj isplativosti ne isplati se cackat pusti kako moze nek gura dok je ovakva isplativost.

Na kombinaciji novih i starih. Bukvalno prekopiras deo starih na nove i radi ti vise karti.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Cika goldi sad kad si ih nahvalio sad ce da bude nestasica ce se grabe

Koji fajlovi se kopiraju gde

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nznm dali smem da stavim link za drugi forum. Cimajte me na pm za link.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Pa kopiraj sadrzaj posta, odnosno tutorial da bude dostpnu svima i na ovom forumu :)

Jasno da ima, kao i za sve ostalo, ako cemo tako onda forum nema smisla, jer je evidnetno da tu dolaze i neki koji nisu bas upuceni. Mozda ne znaju engleski i sl. NE kazem da treba sve servirati, nisam pobornik toga, ali konstruktivni postovi koji su od pomoci cine ovaj forum onim sto jeste.

Naravno, ali prvo treba pretražili malo pa ako se ne nađe onda se pita. Ovo je jedan od prvih klipova na YouTube kada se ukuca 6 GPU Rx 580...

To jeste, izgleda da se pita sve i svasta, stvarno nekada zna izvuci zivac, samo eto ako vec pises post, postavi tako link na yt kao sto si ti ili nemoj ni odgovarati, na to sam nekako mislio :D

Meni poslednjih 7 sati nije potvrdjeno...

Ajd neko da stavi u sticky...Dwarfpool uvek radi cak i kada ne radi statistika. Ovo je vec 100. put da se tripujete zbog dwarfa. Kontam novi poput odvale, ali ti si tu duze i sigurno si ovo vidjao vec. Ako imas serova na rigu sve je ok. Ako nemas podesi failover, postoji vise servera pa moze neki biti down. Dwarf radi bez greske kao pool. Posten i precizan koliko sam do sada skontao.

Ajd neko da stavi u sticky...Dwarfpool uvek radi cak i kada ne radi statistika. Ovo je vec 100. put da se tripujete zbog dwarfa. Kontam novi poput odvale, ali ti si tu duze i sigurno si ovo vidjao vec. Ako imas serova na rigu sve je ok. Ako nemas podesi failover, postoji vise servera pa moze neki biti down. Dwarf radi bez greske kao pool. Posten i precizan koliko sam do sada skontao.

Ma znam to sve desavalo se 100 puta... Ne cimam se, 12 sati nije bilo potvrdjeno pa odjednom proslo sve do poslednja 2h... Samo sam napisao da nije ni meni, da ne misli da je jedini :)

Evo da kazem iskustvo, kupio sam asus strix rx570 4gb oc gaming sa elpida. I sa nemodificiran bios davala je oko 22.4 mh/s sa okolu 130-140w iz wall-a.
Nasao sam ovaj bios powersave https://anorak.tech/t/asus-rx-570-rog-strix-gaming-oc-edition-elpida/3522/4, stavio sam powersave bios, i skocila je na 27.1 mh/s, namalio sam -96v u msi i gpuz kaze 95w a walla kaze mislim oko 130 w, ili slicno kao prethidnim biosa samo 5 mh/s vise.
Ovako mislim da je super ali ako netko misli da ima sanse da karta trosi manje i daje 28mh/s molim da pomaze ako hoce.
Jesu ove rezultati moje normalne? Jos nisam nista menjavao strapove u polaris bios editor sta bi vi preporucili.
Hvala puno.

edit: sad vidim da je u GPUZ pala do 89 w
a60a5182f2477679ada6f152caac6505.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Slobodno stavi ventilator na 75% to mu dodje oko 1900rpm i pasce jos temp

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Realno trebalo bi da moze da se spusti potrosnja na 70w da ti pokazuje u gpu-z. Trebalo bi se tu malo poigrati sa biosom. Pogledaj malo jos po stranim forumima, mora da je neko uspeo da je nasetuje bolje

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

U vezi ventilator vidim da temp je 47, pa mislim da je to ok, da na 70% bice niska temp, ali pa i 47c nije puno.

A stvarno bi hteo da potrosnja padne na 70w, ali nesto slabo za asus strux 570 na netu. Mozda je rano pa mozda netko ce da napravi bolji bios.

stavi u miner -cvddc 900 sletice potrosnja digni memoriju na 1950 (ako moze) skocice hash preko 28mhs

ako je to powersave bios, onda sam ja Ajnštajn

stavi u miner -cvddc 900 sletice potrosnja digni memoriju na 1950 (ako moze) skocice hash preko 28mhs

ako je to powersave bios, onda sam ja Ajnštajn

Ajmo samo da stizem doma i podesicu miner i 1950 memoriju.

Pa ovo sam nasao na neto, sta bi ti predlozio za ova karta. Citam nesto da kopiram strapove u polaris, nesto podetaljninje.
Hvala puno.

Nazad
Vrh Dno