Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Od 11 pre podne do 5 popodne diff. otisao sa 105 na 111.

Kopa li neko na ethermine i imate li stale sherova? ja uvek 3-4 ne znam sto

od 2-6%, kako kad. Nekih 90% vremena je 2-3%, 5-6% je dosta retko.

Mene ovaj Coinotron stvarno smori. Namjestiš jednom i zaboraviš TW password i adresu Rig-a :)

@Kurajber, znam da te ne plaća, ali reci mu da i mene stavi na platni spisak :)

Havala imam Account za bitcoin ,jer to isto?

A gde posle unociti u srbiju ? sam pocetnik
Ako imas akaunt na Poloniex onda imas za sve valute koje se trguju tamo. Ides u balances pa u deposits & withdrowals i onda nadjes ethereum pa u deposit imas adresu na koju mozes da prehvrlis tvoj ether.
Za kako da unovcis u Srbiju...potrazi malo po forum mislim da ima

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pozdrav svima,zanima me vase misljenje da li se majnovanje u danasnje vreme isplati?Znam da je bilo isplativo pre par godina..Razmisljam za pocetak da kupim 2 ili 3 rx 470 i da pocnem sa majnovanjem eth..Po meni je rx serija najbolja zbog prelaska na zec ili xmr,video sam da su se u majnovanju tih valuti takodje dobro pokazale...

Profit sa te 3 karte je oko $1 dnevno (zavisi šta kopaš i pošto prodaješ) a da li se isplati ili ne je stvar lične percepcije i tu ti niko ne može pomoći...

Poslednja izmena:
Da se ne isplati, niko ne bi kopao naravno, ali rizik je uvek tu. Ovi jaci kopaci su davno otplatili svoje rudnike :)

Ovaj odgovor sam ja dobio kada sam hteo da krenem pre godinu dana(da ne imenujem clana sada, prepoznace se verovatno, hvala mu jos jednom :D ):
Ovako,
--------------
pravila ne postoje i iskreno da kazem moras imati u vidu par opcija:

1. ako ides na cistu profitabilnost, nemoj ocekivati veliku zaradu, odnosno ako udjes sa velikom kolicinom love onda i da ali treba prvo vratiti investiciju. Bilo bi malo prelagano, slozices se, da udjes sada sa masinom i zaradjujes pare

2. Ja sam pobornik kopanja sa cuvanjem novcica za vecu cenu, rizicno jeste ali smanjujes rizik istrazivanjem i ulaskom u grupe koje nesto "znaju"

3. Imas i varijantu ako ulazis sa manjom kolicinom love da kopas neinteresantne novcice sa malim diffom pa ih kopas i cekas cenu

4. Ako kopas btc moras ici sa vecim ulaganjem preko 10-20k$ i stalno da doinvestiras u kupovinu masina jer se tu difficulty stalno povecava.MAsine su relativno tesko nabavljive

5. Ako kopas scrypt, litecoin opet tesko nabavljiva masina i treba ti veca investicija.

6. Iz hobija ne znam koliko ti se isplati ulaziti u kupovinu grafika ili jedne grafike jer je tu igra bas malih brojeva iako postoje retki izuzeci likova koji su nakopali coina sa malim diffom i uzeli ogromnu lovu
--------------

Imaj u obziru da je je proslo godinu i nesto od tada, ali stanje se nije mnogo promenilo, nadam se da ce uvek biti nekih altcoinsa za kopanje, a da li ces zaraditi i koliko zavisi od tvoje taktike i informisanosti.:d
Za 4. i 5. se situacija samo otezala, ali te to verovatno svejedno ne zanima.

Sto se karte tice, imas temu "Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)" gde smo bas danas pricali o njoj. Uglavnom, dosta njih je dalo glas za RX 480 8gb, a proizvodjac je stvar tvojih preferencija, procitaj poslednjih par strana u navedenoj temi.

Nadam se da sam bar malo pomogao, a ukoliko sam pogresio negde neka me neko ispravi, jos ucim. :smash:

Poslednja izmena:
da skinem samo program ili mi trema jos nesto?
dali treba i geth ?

Za claymore ti je samo miner dovoljan

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Samo skines clay, registrujes se na poloniex, to je i menjacnica i wallet imas tamo, izaberes pool i podesis bat fajl.

Moze i sa Nvidia grafickom, pise mi sve CUDA error
A sa ethminer 0.9.41

Skini Claymore's Dual Ethereum+Decred_Siacoin_Lbry AMD+NVIDIA GPU Miner v7.4 i sa njim kopaj..

Meni Clay 7.4 na rx 470 8gb daje 28MH/s sa strapom menorije od 1625. Pomenuti miner super radi.

Sent from mTalk@Lumia 950

Pa sve zavisi koliko se podigne takt memorije

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

470 4gb Samsung memorija Msi karta daje 28.5 na 1100/2100

470 4gb Samsung memorija Msi karta daje 28.5 na 1100/2100
Da da, kod Samsunga. A za Safirku RX 470 4gb koja dolazis sa hynix memorijom se spusta mem takt ispod 1750?

I jel MH/s moze da zavisi i od majnera ili iskljucivo od kartice(flesovanje, klokovi..) ?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Od svega po malo

Nazad
Vrh Dno