Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
druze kopam eth od tvog pocetka :)
znam sve to sigurno,al objasni mi od 0 kako se upisuje i gde i zasto :) o tom je pitanje
imao sam i ja nekad novcanike i skidao chain svaki put kad nisam mogao da kopam sa adresom menjacnice :) nob :) fake acc :)

Pa on nule imas white paper Bitcoin-a sve ti je tu, odes na github skines source i polako za 6meseci ako znas matish ima sve da skontas od NULE, sta vise blockchain i nije toliko zamrsen bas namerno da ne bi mogle da se dese manipulacije i rupe
a i ethereum i svi shot coini su bazirani oko blockchain-a tako da ima na desetina hiljada ako ne vise ljudi koji detaljno rade sa istim

Ono sto se zamera bitcoin-u su transakcije po sekundi (mislim 10-tak) i to je to danas, radi sa na protokolima i drugim resenjima koja bi sklirala za duplo uskoro a radi se i na drugim opcijama koja bi daleko povecale broj transakcija
ethereum obecava dosta vise ali u POS eri koja ne postoji i koja je u rukama jednog coveka, eto
Takodje litecom team radi vec na ubacivanju protokola kojeg je podrzao bitpay pa cemo videt uskoro sta ce od svega toga biti......

Poslednja izmena:
e ovaj zeljko i njegov premine, kolko ga spominjes treba da kazes vitaliku da ti da procenat :D

Pa tuzno je danas da nakon toliko godina bitcoin-a nasada na nesto sto se od prvog dana znalo da je navlakusa i muljavina teska, jednostavno kopas kad ti se svidi cena istovaris a ne mastas

Mnogi su sacuvali od 0.003 pa prodali na 0.03...da nisu verovatno bi pricali istu pricu...

"mnogi" :)
hahahahahahaha, ja uvek isto pricam i kad zaradjujem i kad gubim, moj biznis ne menja realnost oko mene

imate ripple, nxt, paycoin, pa cak i dash kojeg nemogu da napumpaju jer se uvek poteze pitanje nekog premine-a koji ni izbliza nije toliki kao za eth.....

Poslednja izmena:
Ovo je istina. Vecina ljudi sa kojima sam komunicirao je cekala homestead pump da se istovari. Ja sam cak kupio negde 25 januara i istovario se pred homestead.

Pa to je bilo toliko ocigledno :) Mozda smo trebali da kazemo da ima 72m premine(od cega je 12m za developere),i da mi necemo da uzmemo pare zato sto je on pijani rus koji lici na koalu. :)

ma da iskopali su 1000-10 000 eth i sad imaju x10 $! (sa one sa losom matematikom 10 000$ do 100 000$), koga lazemo sami sebe?
Ja sam sa 4-5 GPU iskopao preko 2K, po nekoj mojoj proeceni srbija drzi bar 10+ % ethereum mreze, samo ja ne vidim te sto su docekali +10$ barem ne one sto su kopali dok je diff bio nizak

Poslednja izmena:
Imam problem jedan rig 3x280x na 1020/1500 daje samo 44 MH/s sta me zeza da li treba za ovaj novi genoil 1.08 i noviji drajver od 15.7.1

@goldi jel ta komanda -t 3 vazi i za 280x i jel se za 4 karte stavlja -t4

Poslednja izmena:
Video sam negde da treba i 15.12 drajver

Na eth bukvalno gledam kao na valutu koja prkosi svim do sada izaslim. 100x smo mislili da ce pasti, da je kraj a ovo gura i dalje istim tempom. Novcic je centralizovan, cenu odredjuje neko konkretno kako misli da treba. Mozemo da *****mo do sutra ali neki plan ovde postoji. Cena ide gore sigurno samo ne znam kada. A mene licno posle zabole bas dali je novcic centralizovan, dali je bilo premine-a... Zabole me vise i za ideju o kriptovalutama! Bitno je samo da se uzmu neke pare ;)
U ovom svetu nista decentralizovano i ne moze da se probije. Btc i ltc su smejurija, dinosaurusi. Dash koji je 3 svetlosne godine ispred ne moze jos uvek da napravi nista konkretno. O ostalima i ne vredi trositi reci.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Saj, samo da tapnemo one LTC

Idemo na Kanare mesec dana... :)

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Apsolutno se slazem sa Sajom. Ako bih gledao ovako kao zeljko imao bih milione "investirane" u neki coin koji i ne znam cemu sluzi :D Meni je i BTC i sve ove kriptovalute jedna velika piramidalna sema, ti kao kopas, a ne znas ni zasto to radis i kao zaradjujes pare, pa odakle bre kad proizvodnje nema :) dok neko tamo prazni lagere za grafike, budzi racune za struju i ostalo... Pa i onaj tvorac 5 hour energy je dao 99% bogatstva u dobrotvorne svrhe i nije rekao evo Vam novi coin i kopajte :D Sve se radi strateski i sa namerom, a onaj ko hoce da "investira" u neki coin da ga kupi za 5$, pa da vredi 5000$ bolje da trguje zlatom ili stock exchange :) Pa ni taj vitalik nije lud da napravi neki novcic koji vredi,a njemu da ne ide nista, sta treba i on da kopa?

Jeste sve je prevara, piramidalna sema, scam, sve je to isto i bitcoin i ethereum, ljudi ce ostati u kamenom dobu jos milion godina....

Zainteresovali ste me sa pričom, ali ne u smislu da mi ovo bude osnovni izvor prihoda i zgrćem milione, nego da zaradim 50-100$ mesečno i otplatim internet i struju, eventualno da se uštedi za neku nadogradnju. Pročitao sam sa ove teme koliko sam mogao (ipak je 400+ strana, ne mogu detaljno) i čini mi se da je r9 380 sa 4GB dobra za kopanje, a zamislio sam da radi noću, kada se računar ne koristi. Zanima da li je to ostvarivo u praksi, da li da kopam sam ili da se priključim pool-u i (nisam uspeo da shvatim) kako da unovčim to što "iskopam"?

Zainteresovali ste me sa pričom, ali ne u smislu da mi ovo bude osnovni izvor prihoda i zgrćem milione, nego da zaradim 50-100$ mesečno i otplatim internet i struju, eventualno da se uštedi za neku nadogradnju. Pročitao sam sa ove teme koliko sam mogao (ipak je 400+ strana, ne mogu detaljno) i čini mi se da je r9 380 sa 4GB dobra za kopanje, a zamislio sam da radi noću, kada se računar ne koristi. Zanima da li je to ostvarivo u praksi, da li da kopam sam ili da se priključim pool-u i (nisam uspeo da shvatim) kako da unovčim to što "iskopam"?

Unovcices veoma lako.
Ne kopas sam vec kopas na pool(dwarf,coinotron,itd)
Kartica treba da kopa 24/7...da kopa samo noci nema bas neke racunice :)
r9380 je dobra za kopanje :)
Citaj i dalje,ne kukaj :D

Unovcices veoma lako.
OK, ali kako, nemam nikakva iskustva sa tim, do sada sam samo trošio pare...

Ne kopas sam vec kopas na pool(dwarf,coinotron,itd)
OK

Kartica treba da kopa 24/7...da kopa samo noci nema bas neke racunice :)
Tu sam možda bio nejasan - ja bih koristio postojeći desktop, za sada ne bih kupovao ništa namenski. Meni je OK da zaradim i 50$, pa i manje, samo da bude u plusu.

r9380 je dobra za kopanje :)
Da, to sam shvatio, ali hvala na potrvdi.

Citaj i dalje,ne kukaj :D
čitam...

Postoje menjacnice(poloniex.com,btc-e.com) na kojima mozes menjati eth za bitcoin koji posle vrlo lako mozes prodati za eur,dolare,dinare,sta ti volja. postoji vise nacina kako to mozes da uradis,ali o tome kad dodjes do toga,prvo ti kupi tu karticu :)

Imam karticu u drugom desktopu, odatle je sve i krenulo, jer sam pročitao da je odlična za eth... Problem je što ne može da radi 24h dnevno, jer se na tom računaru igraju igrice :)
Sada samo ostaje pitanje da li se isplati ulaziti u sve to, tj. koliko bi moglo da se zaradi, da ne maltretiram mašinu zbog 2-3$... ako može i 20-30$ sa desetak sati rada dnevno, da krećem odmah večeras...

Vrh Dno