Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
tako smo i mi mislili jos od jula meseca pa vidi gde smo sad

sve karte su ti najbolji primerci ako ih nisi selektirao odlicno si prosao, ispod ovog 0.960V tesko da moze da se ide odlicno je sto ti radi tako u svim rezimima stabilno, zanima me da li si uspeo trixx da podesis da on ove vrednosti zada prilikom podizanja windowsa ili mora rucno svaka karta posebno? Vidim da je drajver 15.12 a koja je verzija windowsa?

Nisam namestio da se trixx pali sa win. AB je stalno upaljen, a trixx ugasim kada podesim napon. Posle restarta moram ponovo da uključim trixx i ručno svaka karta. Win7 64 ulti

Sada sam baš namestio da se zajedno pale i AB i trixx(štiklirano save fan and profile, load at startup, start minimized) i radi normalno tj. ostanu ti zadati naponi na svim kartama.

Ako se čačka, treba isključiti auto podizanje trixxa, jer ako ne prođe kako treba, ne gine priključivanje monitora i safe mode. (Desilo mi se prvi put kad sam roknuo odmah -200mV :d i bilo uključeno auto start sa win )

@dzojatik tacno tako trixx ne treba podesiti da se pali sa win-om jer ako se pretjera nece komp da upali :d

ono kad nadjes pool koji radi, isplati cim postignes zadati iznos i ne kaslje:
pool.jpg

Ma svi rade malo jedan period i onda pocnu "kasljukat" daj boze da potraje i da ne "zakaslje"

bez obzira sto se slazem sa tobom ,postavljam sebi logicno pitanje: zasto bih napravio valutu sa 90% premine i da dozvolim da ode u bunar a nisam prodao ni petinu. cena eth_a uopste ne zavisi od minera , mineri su tu samo kao pokrice ...

moguce je da gresim , al ako pogresim u proceni imacu mali gubitak , mnogo manji od developera :)

Od kud ti ideja da su oni ikad planirali SVE da prodaju? Šta je njih tih 90% premine uopšte koštalo? Ljudi su već uzeli brdo para ni iz čega i svaka im čast. Dalje će krckati i prodavati malo po malo uz povremeni twit podgrejavajući raju, kao što je Kajzer svojevremeno radio. Rekao sam šta mislim o "platformi" (to još niko ni ne kapira šta je zapravo i čemu konkretno služi) i "upotrebnoj vrednosti". Pošto imaju vrhunski marketing, verovatno će još tu i tamo biti po koji manji skokić, ali sumnjam da će ikad više preći 0,035, čak i ako se odreknu dela stečene zarade i počnu da troše btc na ponovno pumpanje cene. Tako je i Cointelect pravio konferencije i učestvovao na crypto simpozijumima i to što udaraju u talambase i najavljuju crypto revoluciju je čist marketing. Ovo će da traje dok ima vernika, a na njima je da procene kad su isti počeli da prelaze u jeretike. To se možda već desilo i počela je faza "izvlačenja". Kamo sreće da nije tako, ali hajde baš da vidimo.

Od kud ti ideja da su oni ikad planirali SVE da prodaju? Šta je njih tih 90% premine uopšte koštalo? Ljudi su već uzeli brdo para ni iz čega i svaka im čast. Dalje će krckati i prodavati malo po malo uz povremeni twit podgrejavajući raju, kao što je Kajzer svojevremeno radio. Rekao sam šta mislim o "platformi" (to još niko ni ne kapira šta je zapravo i čemu konkretno služi) i "upotrebnoj vrednosti". Pošto imaju vrhunski marketing, verovatno će još tu i tamo biti po koji manji skokić, ali sumnjam da će ikad više preći 0,035, čak i ako se odreknu dela stečene zarade i počnu da troše btc na ponovno pumpanje cene. Tako je i Cointelect pravio konferencije i učestvovao na crypto simpozijumima i to što udaraju u talambase i najavljuju crypto revoluciju je čist marketing. Ovo će da traje dok ima vernika, a na njima je da procene kad su isti počeli da prelaze u jeretike. To se možda već desilo i počela je faza "izvlačenja". Kamo sreće da nije tako, ali hajde baš da vidimo.

Drugar,

ti ako nesto ne razumes imas pravo, ali ne mozes da tvrdis da to nije ok...pazi ovamo ti samo pricas a cena je skocila i stoji...ko je ovde pametan, ti koji pricas ili oni sto rade i napravili su vrhunsku foru sa super upotrebnom vrednoscu. Nadji molim te malo bolji fazon i nauci sta znaci upotrebna vrednost, jer ocigledno i to ne znas sta znaci kada ironicno pises ovde a mislim da nisi ni pola procitao ili jos gore razumeo. Sto kazu u osnovnoj skoli uci se ponavljanjem, pa eto vise puta procitaj pa ces skontati lepo!

Poslednja izmena:
Taman sam malo naucio ovo oko pravljenja BAT fajlova i danas sam otvorio i na coitronu nalog ali sipak.Kupio neki polovni monitor a on ne radi.Probao da instaliram neke kao fol update drivere kad izgleda da mi vise ni jedan pool ne prepoznaje 2 karte.Pokusao sam da sve vratim na pocetno stanje ali negde je zapelo.UPOMOOOC!!!!

*******CIJA.png

Krenuli prvi ASICi i odmah krece loodilo :)
8c94d51431c2f714f9b4c0e13fe42610.jpg

Taman sam malo naucio ovo oko pravljenja BAT fajlova i danas sam otvorio i na coitronu nalog ali sipak.Kupio neki polovni monitor a on ne radi.Probao da instaliram neke kao fol update drivere kad izgleda da mi vise ni jedan pool ne prepoznaje 2 karte.Pokusao sam da sve vratim na pocetno stanje ali negde je zapelo.UPOMOOOC!!!!

Pogledajte prilog 197497
Koliko radi miner a da nije bacio share?
Izbrisi dagove znas gde se nalaze? Reset masine i pokreni miner, kad naoravi dag vidi baca li serove?

To sam vec probao ali ne pomaze.Probao sam i u cointronu isto ne radi.Ovako vec radi satima

Poslednja izmena:
Asici na eth?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ako ne vidi minera na konju pomaze i da se izlogujes pa ponovo ulogujes

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

hogare, pa lepo ti piše da je za coinmine pool a ne za coinotron....ti na jednom pool-u kopaš a gledaš na sasvim drugom mestu

edit:
koji su ti drajveri? Proveri da ti jedna karta nije "pukla" pa kopaš sa jednom umesto sa 2

Poslednja izmena:
@cacanin

Nema asica...mozda su jaci mineri za odredjene grupe

Ma dobro sam stavio.To je za coinmain.pl. Imam i na coinotronu.Njega sam danas otvorio.Medjutim na oba poola je ista prica.Evo za coinotron

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

ethminer -G -F http://coinotron.com:3342/hogarstrasni.hogar:moja lozinnka/

Ma dobro sam stavio.To je za coinmain.pl. Imam i na coinotronu.Njega sam danas otvorio.Medjutim na oba poola je ista prica.Evo za coinotron

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

ethminer -G -F http://coinotron.com:3342/hogarstrasni.hogar:moja lozinnka/

Pa stavi -t 2 na kraju komande,bez obzira na tih postavljenih 50 mh/s,kolko vidim nemas tu komandu...probaj)

Probao. Evo sad sam u sistemu izvrsio rollback drivera.Mislim da mi je novi drajver za graficku napravio problem.Izbrisao sam DAG file i resetovao.Evo sad mi pravi Dag-ove pa cemo da vidimo. BTW kako vidis da li baca ˝share˝. Na pool-u? Ili u mineru?

Uspelo!!! Bem ti drajver. Dakle za trixovce R9 380. Ko je mazohista neka instalira najnoviji driver 16.150

Poslednja izmena:
Meni je taj drajver davao 13-16MHs na 380 pa sam se bio istripovao da su karte lose. Sa 15.12 daje 19-21MHs.

Nazad
Vrh Dno