Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Hrate po kartici ne pada zbog diffa a kolicina dobijenih novcica pada jer je diff veci...

Jel kopa neko na na coinotronu preko Stratum-a i kako se ponasa miner, ja sam juce pola dana izgubio i nista,
bas se cudno ponasa miner, radi par sati i zabode ili pise da radi a na pool-u 0 hashrate...

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

ethminer.exe -G -S coinotron.com:3344 -O mitarmiric.1:1 --cl-local-work 128 --cl-global-work 16384

uzmi stari miner probaj,24 sati ako se to ne desi duze od 48 sati onda je to to resio si problem, ako ponovi sta da ti kazem(o). sve smo ispucali i nismo nasli resenje... nema logike nema objasnjenja.

jutros/ nocas s emenjali dagovi tako da me mozd ai od toga

Poslednja izmena:
da li ti je bas 0 ili ne vidi taj miner...ako ga ne vidi onda probaj da napravis dag na nekom drugom poolu recimo dwarfu, ja sam imao tih prkblema na coinmine i tako sam ih resavao

I ja imam taj problem, nece da prijavi, i ugasih ga da ne arci struju dzaba, a ono tisina :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ok, reko možda neko u međuvremenu napiše nešto pa da se zna kome pišem :)
A adresu 127.0.0.1 sam koristio i na Coinotronu a koristim je i na Dwarfu pa šljaka bez problema pa reko što komlikovati...

Inače uzeo sam četri gtx 950ke, nisu baš neki hash monster, daju tik malčice iznad 10 uz to da ceo rig vuče iz zida 395W. Nisam ništa podešavao klokove sve je još fabrički. Cena im je 155 evara.

Hvala Mare & Co na savetima. Juce sam restartovao comp ali me blokirao timviewer i ne mogu da se ulogujem u comp.Dobio informaciju da sam se suvise cesto logovao na drugi comp!?!Na netu sam nasao da to rade iz bezbednosnih razloga. Dobijam poruku -Pokusajte ponovo kasnije.Neki pokusavaju i nakon par meseci pa im ne ide. Elem , danas sam kupio polovni monitor ali je bila macka u vreci.Glupson kakav sam, zaboravih da ga isprobam.Tako da sutra idem da menjam monitor(u servisu) a do tada cu biti na crypto-apscinenciji,)

AB -> AfterBurner => MSI afteburner
:)

samo oni koji imaju vere ce proci veliko iskusenje :)

nadji goldijev post, cekiraj disable ulps i extend unoficial ovberclocking, blebleble

Ima Asus karte, neka proba sa njihovim softverom ili sa trixx. Ja sam sa trixx spustio MSI 380 na -130mV uz def clock i radi tako već oko dve nedelje stabilno, probao sam i niže, ali puca posle nekog vremena. Ušteda je nešto preko 30W po karti u odnosu na def, i oko 7W po karti u odnosu na -100mV.

dobri primjerci cim si ih uspio -130mV uz def. taktove.
ASusu R9 380 spuata se napon kroz gpu tweak, za sapphire-trixom, msi naravno afterburnerom...
Taktove spusta MSI AFB 4.2.0 na svim R9 380 modelima.

Jel uspeo neko da undervoltuje Sapphire R9 290 trixx grafe?
Ja sam probao preko novog Sapphire trixx programa, zabode masina momentalno, samo black screen, a kad sam probao da flesujem atiflesh i VBE7 kartica nije htela vise da se boot-uje :)

Ima Asus karte, neka proba sa njihovim softverom ili sa trixx. Ja sam sa trixx spustio MSI 380 na -130mV uz def clock i radi tako već oko dve nedelje stabilno, probao sam i niže, ali puca posle nekog vremena. Ušteda je nešto preko 30W po karti u odnosu na def, i oko 7W po karti u odnosu na -100mV.

ovo je dosta neodredjeno npr. jedna msi pokazuje 0.974V a druga 1.040V na -100mV. Mozes li tacno napisati sta ti ocitava AB za voltazu karti na -130mV. I kako uspevas da izbegnes zakucavanje drajvera kad spusti na ispod 0.8V u 2d rezimu prilikom pravljenja novog daga ako nestane net i slicno?

Tako je i na nitro kartama npr jedna pokazuje 0.994v druga 1043v i jedna i druga spustena za -85mv. Ne mogu nitro ispod -85mv na def taktu ( ali zato im je def takt 1010Mhz) da im je def takt recimo 980mhz vjerovatno mi mogle -100mv mrsko mi da ih cackam rade fino.
Ono sto sam primjetio da se kroz trixx moze spustit napon -200mv tako da bez obzira sto ide ljeto uz smanjenje taktova i napona nece biti problema sa temperaturama, iako su na svim R9 380 kartama temp. malo vise 65-70c je izgleda normalno za ove kartice, iako je ne volim da u ovom periodu vidim te temperature ali tako je kako je ;)

Ether se priprema za rast sada ili grešim u proceni ? dno je dotaknuto ?
čini mi se da se sell strana na Poloniexu pomerila jutros ka 0.03 i oslaobadja se mesto za potencijalni veći Buy ? puno sell ordera povučeno ..
mada dok BTC raste, teško.. šta mislite ?

Jedno je sigurno kod eth-a se tesko sta moze predviditi ja sam sinoc mislio ide skok ali nista.
Ide vikend ja iskreno ne ocekujem nikakav skok, mozda cak i blagi pad ne vjerujem da ce ispod 0.022 da ode,

Izgleda da je okvirna (kontrolisana) cena još uvek izmedju $9-12 bar dok se ne izbaci neka "platforma" za giganta a onda skok na ~$17-20...to može biti uskoro ali može zbog neplaniranih problema sa "platformom" da se prolongira...

Cini mi se da sam ja bio upravu ovo moze samo padat sad je na 0.023 ocekivat je do 0.022, probije li 0.022 mislim da sve prognoze padaju u vodu i da bi mogli vidjeti eth u bunaru :d, a i vrjeme je vise da shitina propadne :d

ovo je dosta neodredjeno npr. jedna msi pokazuje 0.974V a druga 1.040V na -100mV. Mozes li tacno napisati sta ti ocitava AB za voltazu karti na -130mV. I kako uspevas da izbegnes zakucavanje drajvera kad spusti na ispod 0.8V u 2d rezimu prilikom pravljenja novog daga ako nestane net i slicno?
msi380.png DAG prolazi, net je stabilan(kada izvučem LAN kabl, pa vratim, nastavi najnormalnije), a evo bio sam i prekinuo kopanje na par sekundi pa ponovo pokrenuo, čisto da se vidi prelaz iz 2d moda.

Cini mi se da sam ja bio upravu ovo moze samo padat sad je na 0.023 ocekivat je do 0.022, probije li 0.022 mislim da sve prognoze padaju u vodu i da bi mogli vidjeti eth u bunaru :d, a i vrjeme je vise da shitina propadne :d

bez obzira sto se slazem sa tobom ,postavljam sebi logicno pitanje: zasto bih napravio valutu sa 90% premine i da dozvolim da ode u bunar a nisam prodao ni petinu. cena eth_a uopste ne zavisi od minera , mineri su tu samo kao pokrice ...

moguce je da gresim , al ako pogresim u proceni imacu mali gubitak , mnogo manji od developera :)

Pogledajte prilog 197466 DAG prolazi, net je stabilan(kada izvučem LAN kabl, pa vratim, nastavi najnormalnije), a evo bio sam i prekinuo kopanje na par sekundi pa ponovo pokrenuo, čisto da se vidi prelaz iz 2d moda.

sve karte su ti najbolji primerci ako ih nisi selektirao odlicno si prosao, ispod ovog 0.960V tesko da moze da se ide odlicno je sto ti radi tako u svim rezimima stabilno, zanima me da li si uspeo trixx da podesis da on ove vrednosti zada prilikom podizanja windowsa ili mora rucno svaka karta posebno? Vidim da je drajver 15.12 a koja je verzija windowsa?

Bogami i ja mislim da si upravu. Trenutno ćemo videti ozbiljan pad ETH iz više razloga.

1. Ljudi (kvazi trgovci) su pokupovali ETH na 26,25,24,23 i danas već vide da ovo ide samo dole. Pola njih će reći ma boli me a pola će reći SELL SELL izvlači pare sa malim gubitkom i tako će opet oboriti ETH još više.

2.Mineri (ljudi koji hoće da zarade bez motike (tu sam i ja)) su sada u panici. Oprema kupljena skoro uložene pare iskopano malo i generalno totalno ne iskusni u trgovini na berzi jel oni misle da su napravili biznis koji je nekako počeo polako da propada. Računica da će se oprema isplatiti za mesec dva prelazi u četri ili pet meseci preko noći.
Rade isto što i pola ovih gore (selluj taj ETH da izvučemo neki din) i opet obaraju ETH.

Šta znam neće ETH propasti nikako ali će biti dobar za buy sa Btc om ja čak očekujem da vidim 7$, a skok bogami mora neka opasna vest da se desi. ;)

Vrh Dno