Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
zaboravljate da idu vrucine i ono sto je napajanje guralo a bilo mlako sad ce da bude vrelo ili eventualno crkne

Sreca eth ne trosi kao scrypt ;)
ja sam se opet pripremio Afterburner i Trixx morace da radi na nekim kartam ako ova isplativost i kopanje ostanu do ljeta, mada s obzirom na rast diff-a bice da cemo ljetos nesto drugo kopat.

Ako je tebi malo 3 evra po grafickoj na dan, onda ***...

nije mi malo, odlicno mi je... samo znas ono kad pocnes i vidis skoro 5 dolara dnevno... i onda ti svaki dan smanjuju i smanjuju... :D

zelen jesam,***... ali moram i oko neceg da se kao nerviram, zanimljivije je :D :D

Tek ćeš da se nerviraš... kad još skoči diff a isplativost ode na $0,5/24h po karti...a onda jurnjava šta dalje kopati i ima li nešto isplatljivije ...:-devil-:

Pa ondaaa despair, stoje karte sa strane, pa pocne kuknjava, meeeee vi ste me zahebali, meeeeee da mi platite sto ste me zahebali [emoji14]

Nego gde gledate diff, ja gledam na onom sajtu gde je info o mrezi i tamo pokaze da je cak i malo pao?

Poslednja izmena:
Ako ostane ova cena, ja cu da kopam i na diff-u 60T :)

Ide jos dole na 0.022 i onda povrat na 0.025-0.026...moje skromno misljenje!

Mislim da ce ici i do 0.022 napravice se panika da se dokopaju jeftinog eth-a treba samo imati strpljenja, nije lose ni 0.025 za kupovinu, ali vecinu cekat tu na oko 0.022

ispod 0,025 mislim da nece moci , izgleda da su "momci" veoma ozbiljni i nece dozvoliti ni brze "berzaske" padove koji smo do sada videli. na kraju 90% (a mozda i malo vise sada :) ) novcica je vec u njihovim rukama od starta i oni nemaju toliku potrebu da plase narodne mase. njima je cilj da eth dobije sto je moguce vecu vrednost. i posle da krckaju kamaticu ;)

"Ekseri" su uvek mogući (istresanje veće količina za par minuta a onda vraćanje cene na početnu poziciju)....tako da uvek treba računati i na kratkotrajni pad cene....

Ako pogledas sa aspekta upotrebne vrednosti imaju tu kolicinu neemitovanih novcica kojima vrednost raste. Jedan dobar projekat na eth blockchainu ce ima dati vetar u ledja i kolicina coina u opticaju im osigurava sigurno placanje troskova na radu coina.

Oni već iz premine-a imaju ethereuma dovoljno za tri života. Jedino što pokušavaju je da nekom strategijom kontinuirano prodaju više nego što ponovo otkupljuju da bi održavali cenu. I naravno, što je cena eth viša, više će i zaraditi. Onog trenutka kad se tržište zasiti i shvate da je bilo dosta, bićemo svedoci spektakularnog istovarivanja i sunovrata, retko viđenog do sad. Na priču o "platformi" i "upotrebnoj vrednosti" ne dajem ni pet para. Po mom dubokom uverenju to nije ništa drugo do samo dobro smišljena žvaka. Voleo bih da grešim, ali su mi iz nekog razloga sve lampice upozorenja popaljene kad je u pitanju ovaj novčić. "Upotrebna vrednost"...:d :d :d

A ja skakućem po grani i berem lešnike i orahe!:D

Poslednja izmena:
Pa slusaj ovako to su govorili ne samo ljudi odavde, nego i vecina minera na ceni od 200k satoshija pa su se redovno istovarali i govorili kako ovaj coin nema buducnost. Sada kada je skocila cena svi govore o nekom velikom istovaru, zasto?! Ako ja imam vecinski paket akcija neke firme, zasto bi to prodavao ako znam da imam strategiju i da postoji potencijal za odlicnu buducnost razvoja te firme. Upotrebna vrednost itekako ovde znaci, ne znam koliko si upucen u sav aranzman koji se ovde nudi ali ako zagrebes ispod povrsine, verovatno jesi, mozes naci mnoge varijante na kojima ljudi vec uveliko rade, da ne kazem i velike firme. To je dovoljna upotrebna vrednost, mislim da previse banalno gledas na kripto svet, a ima i logike da tako gledas jer je vecina novcica samo skocila i pala. Nazalost ako gledas opet dugovorno dosta njih ce i uspeti jer imaju zaista odlicne percepcije rada, cak mislim da ih je vecina i potcenjeno. Uzmi u obzir mogucnost da ce to neko prepoznati (investitor) i iskoristiti da stekne bogatstvo sa koristenjem ove tehnologije.

Ne moze sve da bude scam...dosta ga i ima u ovom svetu, prava je retkost da se ovako nesto pojavi.

Uvek sam govorio da btc mora da dobije alternativu, to je i prirodan sled stvari, ali previše je do sad bilo hajpova i nadanja da mu se pojavio pandan i uvek bude moša. Moj drugar je svojevremeno promenio sav btc u tada "senzacionalni" ltc i tim potezom (prouzrokovanim hajpom, ničim drugim) izgubio pravo malo bogatstvo. Uvek neka nova priča, uvek isti kraj. Pa šta još treba da se desi da bi ljudi postali oprezniji kad su u pitanju nove marketinške ujdurme? Zar to nije jasno da one moraju svaki put biti sve prefriganije i uverljivije, da bi se oni već opečeni ponovo upecali? Ja ovako kako sam rekao, a ko misli drugačije i veruje ovoj "novoj" ekipi, samo napred! Njihov cilj i jeste da im se poveruje, a ja zadržavam pravo na svoje mišljenje zašto.

@Phoenix jel kopas mozda eth sa nicehash, ja sam drlja i nikako da namestim, pa kopam X11 i imam 11Mh po karti jel to ok nekad su 4 karte davale toliko

Nista ne kazem za misljenje i to je ok...na kraju se moze reci rekao sam vam i ja to mogu vec da kazem jer skok ok 10 puta nije mali, sve sa ogromnim prometom i jos vecom kapitalizacijom (ali necemo likovati). Ako poredis ltc sa ovim coinom postoji razlika, od upotrebljivosti do starosti i svaka je u korist jednog od coina. Ja ltc ne bih stavljao u kos sa drugim coinima jer on ima svoju snagu u investitorima, asic uredjajima itd itd. U praksi, sve se svodi na verujes i ne verujes, kao i u drugim stvarima u zivotu.

Moje misljenje je da imaju neki plan, mozda i gresim ali tako mislim i verujem i iskreno mi se pokazalo kao dobro takvo razmisljanje jer sam ustekao sve sto sam nakopao do neke cene, pa sam deo izasao, deo trgujem, deo dugorocno cuvam!

@konkvistado

ne kupuj dok je hype da bi drzao dugorocno (da dodam), odnosno kupi ako ces trgovati

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno