Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Mene bas briga kolike su meni sanse. Meni sljaka savrseno. Ako jednom sljaka normalno onda nije pool problem. Najmanji je problem da promene pool ovi sto imaju probleme ali uzrok problema treba traziti u necemu drugom.

Jel se ti to salis? Znaci, svi smo glupi samo si ti pametan? Znaci, taj isti stari miner koji mi je takodje pucao a kod tebe radi savrseno je resenje? Ili kad pukne pool, pukne za sve a ne samo za vecinu? U fazonu, on/off, ili radi ili ne radi? Nemam pojma odakle ti to. Moze, i sasvim cesto se desava da server radi sa problemima, neki klijenti izvise ali nekima radi ok, nije to nesto cudno. Jedino ti mislis da ako radi jednom, mora svima.

@humungus35
vi iz EU niste merodavni zbog povlašćene pozicije :d

Nadam se da se većina slaže da nije problem (iako ga neki imaju) "zakucavanja" miner-a već šer koji nedostaje na ctronu a miner normalno radi...e sad, ako je tačno ovo što @mige reče da proxy pravi problem pitanje je sledeće (za stručnije kolege):
da li postoji mogućnost da je neko "odradio" proxy (koji koristimo) i on povremeno (random) preusmeri hash na svoj nalog a da se kod nas pojavi screen kao što je mige okačio...:trust:

Meni nikad ni nije bilo jasno sto koristite proxy... :d

pa proxy se koristi jer je neko reko da sa njim daje 10-20% vise eth_a .... :)

Jel se ti to salis? Znaci, svi smo glupi samo si ti pametan? Znaci, taj isti stari miner koji mi je takodje pucao a kod tebe radi savrseno je resenje? Ili kad pukne pool, pukne za sve a ne samo za vecinu? U fazonu, on/off, ili radi ili ne radi? Nemam pojma odakle ti to. Moze, i sasvim cesto se desava da server radi sa problemima, neki klijenti izvise ali nekima radi ok, nije to nesto cudno. Jedino ti mislis da ako radi jednom, mora svima.

Molim te normalnije komuniciraj inače ću te udaljiti sa foruma.

Hvala na razumevanju.

Zato što dwarf ima svoj proxy.

kontaktirao sam podrsku na tronu, odgovorili su mi brzo.
dali su mi parametre, da se napravi log, pa kad mi pukne opet, da im saljem...
inace od jutros u 7 radi bez prestanka lepo, samo sam ga ja sad prekinuo na 10 sekundi, da ubacim parametar... obicno mi nocu prekine,znaci miner radi, ali ne detektuje na sajtu nista... plus mi ne rade email obavestenja... kada bi radila, namestio bi neku melodiju kao alarm,pa da me budi kad ima problema :D

parametri za log:

--verbosity 9 2>> ethminer.log

ne bre, skinuo sam dwarfov proxy, pokrenem ga, onda pokrenem miner i izbaci mi onu gresku gore, bas nisam toliki backo :D

I meni se na nanopool desava da na poolu povremeno ne baci share dok miner uredno radi. Evo sad sam npr vidio da mi jedan rig nije bacio share 22 min a prije neki dan je mi je pokazivalo preko 30 min bez share-a iako u mineru na samom rigu uredno radi. Nemam bas puno vremena da provjeravam u cemu je problem ali vidim da se vecini desava isto pa kapiram da to tako mora :D

A objasni ti meni kako to da neki stalno imaju problema a neki nikada? Jos ce od one *******cije da neki imaju privilegije na konju da ispadne stvarno tako. Ovde se za svaki problem krivi pool. Svaki put! Nebitno koji je pool u pitanju, svi kradu. Ako ne kradu onda im je pool kriv sto im masina nije radila, sto nemaju dovoljno rama u masini, sto su ima masine prenategnute i sl. Ljudi ovde ne znaju ni najosnovnije stvari kako se novcic placa a da ne pricam o tome na koji nacin se na nekom pool-u racuna statistika i sl. Cak i "ozbiljni", dugogodisnji mineri imaju taj obicaj. E pa izvinite sto pricam iskreno. Ja na konju kopam godinama i za njega mogu da pricam jer znam kako funkcionise.

BTW, hajde vi sto vam zabada kopanje odgovorite mi ovo: Koliki vam je pagefile na masini? To jos niko nije spominjao, hocu da vidim ima li to nekakve veze.

@Mige, koji proxy koristis? Stari ili novi?

Poslednja izmena:
Saj nemoj se sikirati, nisi usamljen, grafike sa 3gb mi rade bez problema na ctronu, ali grefike sa 2gb sam presao na exp na suprnovi.

@Saj mislim da pagefile nema veze sa zabadanjem. Evo npr kod mene 2 x 270 na masini 4gb rama pagefile 4.2gb a na masini sa 3x280x koja isto ima 4gb rama page file je 2.5gb isti OS iste ploce.

BTW prevideo sam da si pitanje uputio ovima sto im zabada na kojnu :D

Nego ima li kakvih predvidjanja sto se tice cijene?

Poslednja izmena:
Molim te normalnije komuniciraj inače ću te udaljiti sa foruma.

Hvala na razumevanju.

Koje sam pravilo povredio, sta konkretno nije normalno u mojoj komunikaciji (moze i na pp)???

Unapred hvala na odgovoru.

@Kurajber

mozda nisi primetio,ali ne zamaram se sa pricama o kradjama na poolovima,samo o nestabilnosti. I ko jos sem tebe nema nikakvih problema na CTR, ja se ne secam da se neko tim pohvalio sem tebe. Takodje, ko nema problema sa 270 rigovima, to mi reci

Poslednja izmena:
Ja nemam apsolutno nikakvih problema sa 270/X rigovima, sve što sam dodao u bat posle zadnjeg promene dag-a je:

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Ma imam i ja to...nemam ni ja problema dok ne krene sa - can`t connect with server 1,2,3 svako drugo-trece vece posle 21h...i na rigu sa 280x - 7970 imam jednu 270 pa mi i on zabada. Moracu da je skinem da vidim dal ce on da ostane postedjen.

Nikad mi ne zabode danju,samo nocu i ponekad ne mogu da pustim odmah ponovo.

Poslednja izmena:
270 rigovi imaju problema svuda, to nema veze s pool-om. Ima ljudi koji nemaju problem, samo trebas da citas ;)
Ne pisem ovo da hvalim koinotron ili da se hvalim kako meni radi vec da ljudima dam feedback. Ovde i ne mozes da procitas u temi ista koristo od silne kuknave na sve i svasta. Jeste novcic krs za kopanje, ima milion problem ali ovde je lakse da se sve svali na pool nego da se otkrije resenje problema. Ovo nije onaj problem kada je padao hash ili kada je pool stvarno pucao, zabadao. Tada su problemi bili svima. Sada konstantno isti ljudi imaju problem. Pogledaj na zadnjih par strana koliko ljudi je okacilo sliku grafikona pa zakljuci koliko ima problem a koliko nema. Nekima kopa normalno, nekima masine staju na 2h.
Niko da kaze koje grafe imaju, koliko rama, koji miner, koji proxy, da skupimo sve informacije na jedno mesto pa da vidimo sta je problem. Uglavnom, sve je pool. Sto se mene tice bas me briga, ja problema nemam a to sto se trudim da otkrijem problem je samo moja znatizelja, volim da resavam probleme. Osim toga, nije me briga uopste ;)
Ako vam prelazak na drugi pool resava problem samo izvolite ali ja tvrdim da problem nece nestati ;)

Koje sam pravilo povredio, sta konkretno nije normalno u mojoj komunikaciji (moze i na pp)???

Unapred hvala na odgovoru.

@Kurajber

mozda nisi primetio,ali ne zamaram se sa pricama o kradjama na poolovima,samo o nestabilnosti. I ko jos sem tebe nema nikakvih problema na CTR, ja se ne secam da se neko tim pohvalio sem tebe. Takodje, ko nema problema sa 270 rigovima, to mi reci
Ljubazno sam te upozorio. A ti nastavi kako želiš...

Ljubazno sam te upozorio. A ti nastavi kako želiš...

Druze, lepo sam te pitao. Koje pravilo sam prekrsio? Nemam nameru da krsim pravila,ali nemam ni nameru da prelazim preko tvojih pretnji banom tek tako (sto ti je mozda i namera, jer dobro znas da neutemeljene pretnje izazivaju revolt). Za sta da me udaljis sa foruma? Ja sam ti predlozio da odemo na pp da cujem tvoju argumentaciju, ali nje jos nema. Kako da sprecim da mi se nesto ne desava ako mi ti ne pojasnis koje sam konkretno pravilo prekrsio i kako??
Koliko znam, za udaljavanje sa foruma ironija nije dovoljan razlog,ali mozda jeste, pravila na svakom forumu imaju sivu zonu po kojoj se odstranjuju nepodobni.

fingon82
Žalim ako smatraš da je tvoja komunikacija normalna. Pravila foruma možeš sam pronaći i ne vidim šta je poenta rasprave.

Meni sve radi OK zadnjih nedelju dana ali svakim danom dobijam sve manje ETH..jel to bas raste diffictly..npr masina sa jednom 270x i 3 380x ..sam dobijao po 1.4 ETHa dnevno pre nedelju dana i onda svakim danom po sve manje ..sad samo 1.10..dok mi hash rate i u mineru i sherovi u proseku isti

Raste diff... dwarf plaća oko 0.016 eth za 1MHs

Ovo je istina.
sto se tice cointrona ja sam pokusavao da otkrijem sta je uzrok, ali nije islo dwarf radi kako tako mislim da je ok ostaje ona moja racunica -10% od onoga sto calc pokaziva, a s obzirom na stalni rast diff-a iz sata u sat tesko je bilo kakvu "tacnu" racunicu provesti.

Ova slika sto je @saj okacio jasno se vidi da ima isti problem kao i svi ostali i on dobiva sigurno -20% u odnosu na calc i sigurno manje nego da kopa na dwarfu... najbolje se vidi kad pustis 2 ista riga jedan na cointron drugi na dwarf sve ti onda bude jasno.

Vrh Dno