Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Hehe zanimljivo. Pa nema tu ko ne muti, to je problem druze moj...Gde onda kopati? Suprnova mi daje oko 20,30 % manje od kalkulatora, do ovog forka je dwarf bio ok, sad odjednom oko 30 % manje sherova po satu, a sve isto ostalo, sto se podesavanja tice. Gde kopati? Coinotron ima 3 % proviziju, a i kazu ljudi da i oni kraduckaju solidno...Koji miner koristite, jel ovaj zadnji genoil, ili neki drugi?

Sve je to isto ovi manji poolovi ne mogu da ubodu blok pa je zarada bas manja, cointron je jos Ok ja sam opet na njemu, ali odbijes od calc-a 10% i to je to.

Kalkulatori ne mogu biti i NISU TACNI! Dali treba jos 100x da napisem to? Kalkulator ne zna kakav ce blok biti. Ne zna dali ce biti full isplata za normalan blok, ili 30% manje za uncle ili mozda i nece biti isplate ako bude orphan. Kalkulator vam ne racuna promenu diff-a ili pool luck. Kalkulator moze da racuna neki prosek ako se podesi ali to nikada nece biti tacno.
Nemojte racunati zaradu u savrsenim uslovima jer se to nece desiti.

Brate vec 3 meseca kruzite sa pricom o kradji na poolovima. Bolje o nekim zenama da pricate :)

Ja nikada nisam gledao zaradu po kalkulatoru. To da kradu, (konkretno Coinotron) hvatao sam tako što kad jedna mašina ne radi sat vremena na kraju bude krajcovana isplata kao da nije radila ceo dan. Još ljudi je ovo potvrdilo. Međutim, od kukanja nema vajde, pošto kradu SVI! Još je taj isti Coinotron na kraju i najbolji, mnogo bolji od recimo suprnove koju je pre neki dan nahvalio kolega @goldi... Zabodite se negde i kopajte i radujte se dok ovakva zarada uopšte traje.

Ja sam lepo govorio pre dva meseca...plakacemo za kolicinama koje kopamo :)

Kalkulatori ne mogu biti i NISU TACNI! Dali treba jos 100x da napisem to? Kalkulator ne zna kakav ce blok biti. Ne zna dali ce biti full isplata za normalan blok, ili 30% manje za uncle ili mozda i nece biti isplate ako bude orphan. Kalkulator vam ne racuna promenu diff-a ili pool luck. Kalkulator moze da racuna neki prosek ako se podesi ali to nikada nece biti tacno.
Nemojte racunati zaradu u savrsenim uslovima jer se to nece desiti.
Sve ja ovo znam druze, ali bas da bude odstupanje 30-40 % je malo previse. Dnevna zarada sa 34 mhs snage mi je oko 0.57 eth-a, sto je bas lose. Cini mi se da je ipak ovaj fork nesto promenio, na gore, ali sta je tu je, samo neka potraje ovo...

Pozdrav ljudi, mali update cisto da imate uvid u dva scenarija koja mogu da se dogode veceras:

POGLEDAJ SLIKU!

56e9b62c.png

Na slici se vidi da smo na pedalj od probijanja poslednje granice DOWN TRENDA (oko 4, 5 sati smo probali jednom ali je falilo malo snage prevedeno short-eri su previse napeti jer je krenuo margin call da im zvoni sve se pusi), ukoliko se to ne desi cena ce ici dole definitivno narednih dana....

Poslednja izmena:
Nanopool dodao stratum. Moracu da probam tu foru sa proxijem da vidim ima li smisla :)

Pozdrav ljudi, mali update cisto da imate uvid u dva scenarija koja mogu da se dogode veceras:

POGLEDAJ SLIKU!

Pogledajte prilog 195542

Na slici se vidi da smo na pedalj od probijanja poslednje granice DOWN TRENDA (oko 4, 5 sati smo probali jednom ali je falilo malo snage prevedeno short-eri su previse napeti jer je krenuo margin call da im zvoni sve se pusi), ukoliko se to ne desi cena ce ici dole definitivno narednih dana....
To sve sa shorterima dok ne uleti onaj opet kit ili kitovi i onda sve predikcije padaju u vodu. Radice sta hoce a mi sa shortovima i pozicijama samo uklapanje :)

Kao što postoje dolar i euro, Intel i AMD, Boeing i Airbus i tako dalje u svim segmentima, tako i bitcoinu pre ili kasnije sleduje alternativa. Ljudima deluje da će to biti ETH, ali to što "deluje", naravno da ne znači ništa. Napuštanje btc od strane Microsofta (a podrška ethereumu) može da bude jedan od indikatora da se nešto kuva. Ako to i bude eth, sigurno neće u skorije vreme, ali alternative svakako mora biti i to je logičan sledeći veliki korak u crypto svetu. Jedini način da posle toliko bezuspešnih pokušaja zaživi ozbiljna alternativa je da ona na kraju ima i vrednost približnu btc. Za postizanje (i održavanje) takve vrednosti potrebni su mega veliki igrači, a koliko takvih su Vitalik i dečaci uspeli stvarno da obezbede, ostaje da se vidi. Ipak, šta god pričali i kako god da ovo sa eth izgledalo "to", i dalje sam iz nekog razloga jako skeptičan i od početka mi sve ovo smrdi na dobro osmišljenu i vešto organizovanu promociju novog novčića za još jednu "uzmi pare i beži" akciju. A baš bih voleo da sam u krivu.

POGLEDAJ SLIKU!

Pogledajte prilog 195542

Ako bude skocio petorica ce da napisu kako su usli na 031 :)

Kao što postoje dolar i euro, Intel i AMD, Boeing i Airbus i tako dalje u svim segmentima, tako i bitcoinu pre ili kasnije sleduje alternativa. Ljudima deluje da će to biti ETH, ali to što "deluje", naravno da ne znači ništa. Napuštanje btc od strane Microsofta (a podrška ethereumu) može da bude jedan od indikatora da se nešto kuva. Ako to i bude eth, sigurno neće u skorije vreme, ali alternative svakako mora biti i to je logičan sledeći veliki korak u crypto svetu. Jedini način da posle toliko bezuspešnih pokušaja zaživi ozbiljna alternativa je da ona na kraju ima i vrednost približnu btc. Za postizanje (i održavanje) takve vrednosti potrebni su mega veliki igrači, a koliko takvih su Vitalik i dečaci uspeli stvarno da obezbede, ostaje da se vidi. Ipak, šta god pričali i kako god da ovo sa eth izgledalo "to", i dalje sam iz nekog razloga jako skeptičan i od početka mi sve ovo smrdi na dobro osmišljenu i vešto organizovanu promociju novog novčića za još jednu "uzmi pare i beži" akciju. A baš bih voleo da sam u krivu.

1. i treba biti skeptican :)

2. visoko centralizovan eth da nam bude alternativa ...
koliko sam skapirao aj najverovatnije i pogresno , sva ova prica sa kriptovalutama bi trebalo biti decentralizacija zar ne ? onda to nije eth

3.zaboravio si juan ... kinezi da zele sa juanom bi okrenuli Zemlju naglavacke..

Kupovati sad karte je ludost ..cene su naduvane i ne vredi ni pola tih para jer za par meseci izlazi ati uradjen u 14 nm tehnoglogiji dok su ovi trenutno u 28 nm..znaci najmanje 4 puta bolje performanse po watu tako da i da potraje gpy majning ove 390 i 380 karte bice neisplative za majning zbog mnogo efikasnijih kartica

I tako "nove i efikasnije kartice " izlaze i izlaze i izlaze....vec 3 godine....
Ti cekaj da izadju a mi cemo se praviti sada ludi :)

Poslednja izmena:
Ako bude skocio petorica ce da napisu kako su usli na 031 :)

Hahaha klasika :)

Ali nije skocio, ipak cemo jos malo sacekati...

VIdecemo sta ce biti dalje, jos uvek ima podrsku u UP trendu ali sto kaze @toogood moze da se desi jos jedno praznjenje kako bi zagarantovali pad za naredni period i verovatno se drzali na ceni iznad 10$ zbog mininga, jer svi smo primetili da je diff opao kao sto su najavljivali pa bi bilo logicno uspostaviti hijerarhiju.

Update chart:

Ostao nam je jos jedan pokusaj, pa ko voli nek izvoli, ali oprezno. :)

2.png

Prilozi

• 2.png
    2.png
    105.1 KB · Pregleda: 54
Suprnova izgleda vec 5 sati kopa u prazno, tek sad sad primetio.

Ma ne kopa u prazno krade covek i od ovih sto kopaju na coinotronu... :)

To mu nije prvi put na Suprnovi, zato sam i prestao tamo da kopam odavno, jer mi je karta ladnjaka po par sati vrtela u prazno...Sad sam na Konjotronu, pa ce da vidimo sta i kako, za sada je ok. :)

@Filip,

Nema tu sta puno da se prica, pokusavaju vestacki da ga odrze i za sada uspevaju.

Po meni treba gledati 0.0275 i 0.025 nivoe jer je tu support. Ako to bude probijeno, kraj uptrenda i propadanje ispod 0.015.

Ako ga odrze i bude se vrtio tu oko 0.028 - 0.029, kroz nedelju+ dana bi mogli videti novo kretanje cene i moguc novi ATH.

Ako ovo lagano krvarenje potraje jos par dana pocece ljudi da se istresaju masovno. Ono sto me buni je zasto bi neko toliko pumpao novcic a da se na kraju cak i ne istovari? Ne svidja mi se previse kada ni kada stagnira, plasi me da ce neko imati los dan i prepoloviti mu cenu u dva klika.
Ne deluje mi preterano lepo trenutna situacija. Mozak mi govori jedno, mooda drugo... Odavno nisam imao ovakvu dilemu.

Kidanje zivaca ali sa razlogom. Nema ko da se istrese a da nije ovaj sa pampom. Prednost centralizovanog sistema :)

Poslednja izmena:
Na Coinotronu sam angažovao 3 mašine sa ukupno realnih 290mh/s. Njegov kalkulator konstantno predviđa zaradu od 6,3-4eth (nebitno). Bitno je da je današnja isplata 5,1eth i pored pada dif-a. Pričali smo o krađi. Ima li neko negde bolju dnevnu zaradu srazmerno snazi, pa da uporedimo konačno? Imam mašine i na Dwarfu i trenutno mi se tamo čini nešto bolja situacija. Kad kraduckaju, što bi rekao čačanski feudalac, uglavnom ne obraćam pažnju, ali kad se obezobraze, treba se seliti, kao sa suprnove.

Poslednja izmena:
Na Coinotronu sam angažovao 3 mašine sa ukupno realnih 290mh/s. Njegov kalkulator konstantno predviđa zaradu od 6,3-4eth (nebitno). Bitno je da je današnja isplata 5,1eth i pored pada dif-a. Pričali smo o krađi. Ima li neko negde bolju dnevnu zaradu srazmerno snazi, pa da uporedimo konačno? Imam mašine i na Dwarfu i trenutno mi se tamo čini nešto bolja situacija. Kad kraduckaju, što bi rekao čačanski feudalac, uglavnom ne obraćam pažnju, ali kad se obezobraze, treba se seliti, kao sa suprnove.
Identicno se stvari poklapaju kao kod mene, ceo dan pise sa mojom snagom dobijam jednu kolicinu a u stvari na kraju dana bude 20% manje minimum... e sad sta je ispravno...
Ajde ko jos prati neka napise koliko novcica dnevno dobije na tipa 100mh!

Poslednja izmena:
I da, da dodam diff 19.000-20.000 par dana cifra koju treba da dobijem je dosta manja nego ova dva dana kada je dif 17.000-18.000 a ja dobio skoro isto novcica.

Cacaninu?
Ponasas se bre kao cacanski feudalac! :d

Mislim da je fork nesto promenio a da kalkulatori nisu podgrejani. Svi ce kukati na sve pool-ove, videcete ;)
Jel ima neko link sta je sve menjano na forku? U krevetu sam, ne mogu da ustajem da kopam.

Vrh Dno