Kao što postoje dolar i euro, Intel i AMD, Boeing i Airbus i tako dalje u svim segmentima, tako i bitcoinu pre ili kasnije sleduje alternativa. Ljudima deluje da će to biti ETH, ali to što "deluje", naravno da ne znači ništa. Napuštanje btc od strane Microsofta (a podrška ethereumu) može da bude jedan od indikatora da se nešto kuva. Ako to i bude eth, sigurno neće u skorije vreme, ali alternative svakako mora biti i to je logičan sledeći veliki korak u crypto svetu. Jedini način da posle toliko bezuspešnih pokušaja zaživi ozbiljna alternativa je da ona na kraju ima i vrednost približnu btc. Za postizanje (i održavanje) takve vrednosti potrebni su mega veliki igrači, a koliko takvih su Vitalik i dečaci uspeli stvarno da obezbede, ostaje da se vidi. Ipak, šta god pričali i kako god da ovo sa eth izgledalo "to", i dalje sam iz nekog razloga jako skeptičan i od početka mi sve ovo smrdi na dobro osmišljenu i vešto organizovanu promociju novog novčića za još jednu "uzmi pare i beži" akciju. A baš bih voleo da sam u krivu.