Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Dva komada 280X na masini sa 3GB sistemske RAM memorije? Radi ili ne?

treba 4gb sistemske memorije minimum i radice

U pocetku je moglo i sa 3gb RAMa ali kako su se menjali DAG-ovi zahtevao je sve vise radne memorije...

Aaa da suska se da je na probi ali i dash je bio pa iskljucen...to bi bio lep korak napred...

E ***, ja juce istovario sve na 106. Nisam imao taj info kad je trebalo, prerano sam prodao i premalo uzeo na trgovini.

Jako mi je zabavno kad citam o inovativnosti, primenljivosti itd...A zapravo treba da priznamo da smo potpuno isti kao i hiljade drugih Srba koji umesto na menjacnicama vise u kladionicama. Kakva primena, koraci napred ili nazad, kakva buducnost, sve se svodi na tipovanje, ulazak-izlazak i ostale radnje usmerene na povecanje steka koji ce svakako jednog dana zavrsiti u $/eur. Cim ostvarimo zacrtanu kolicinu zaboravicemo i na primenljivost i na inovativnost i na bilo sta drugo o cemu ovde pricamo dajuci sebi alibi za kockanje i cekajuci zeljeni pump odabranih novcica...Ja prvi da sam sve unovcio 2013. u decembru ne bih vise procitao ni rec o kriptovalutama nego bih uzivao negde radeci nesto sto mi se svidja bez obzira na isplativost tog posla. Ovako apetiti su se samo povecali a cilj je sve dalji i dalji, jer tvorci menjacnica jednostavno ne zele da ljudi izadju, jer onda oni ostaju bez posla, nego ih stalno vracaju nazad pump&dump varijantama.

agri 90% :D jednoga dana sve te ideje ce zaziveti , ali ne sada i ne skoro
ali nije bitno dokle god neko placa vatamo se za kolo. onog momenta kada se ne isplati pa svaki komp ima prekidac ...OFF i nek se lade

U sustini si u pravu student iako bez interesa za novcem se ne bi inovacije ni desavale. Nazalost jedno je uslovljeno drugim i tako mora biti. E sada da li cu ja koristiti taj coin i posle skoka za neku upotrebu, hocu ali samo odabrane. Zato sto pored novcane vrednosti imaju i upotrebljivu, od transakcija pa nadalje. Cilj jeste uplusati svoj saldo ali razmisljam i kada bi uzeo dobar novac ostao bi u kriptu jednim delom sigurno.

Toogood ...o cemu ti? Svi ali bas SVi novcici su pump and dump....ethereum sa produzenim dejstvom i to je to a i Kina se kocka sa njim...
Upotrebna vrednost jednaka nuli.....cak i BTC na kasicicu se koristi...LTC koriste Kinezi medjusobno izgleda...jer je dnevni obim cesto veci od ukupne kolicine novcica...

Poslednja izmena:
sve je to lepo i fino ...
...nego dal ste mprimetili da conjotron ima problema sa isplatom eth ... gledam ga vec neko vreme i ne verujem ocima da ne isplacuje a sve radi ... eto preselih se od njega posle par meseca druzenja

Toogood ...o cemu ti? Svi ali bas SVi novcici su pump and dump....ethereum sa produzenim dejstvom i to je to a i Kina se kocka sa njim...
Upotrebna vrednost jednaka nuli.....cak i BTC na kasicicu se koristi...LTC koriste Kinezi medjusobno izgleda...jer je dnevni obim cesto veci od ukupne kolicine novcica...

O upotrebnoj vrednosti koju kriptovalute sada imaju. Transakcije bez banaka, brzina transakcija...ne govorim o pravoj trzisnoj upotrebnoj vrednosti

O upotrebnoj vrednosti koju kriptovalute sada imaju. Transakcije bez banaka, brzina transakcija...ne govorim o pravoj trzisnoj upotrebnoj vrednosti

Na kraju lanca....su ipak banke.....i provizija....ipak....
Uostalom: http://coinmarketcap.com/
ukupno negde tipa preko 80 mil $ ....za toliko se na dan proda i kokica u USA po bioskopima.....znaci smejurija.....nama je dobro jer smo siromasna zemlja.....Kinezi se malo kockaju....ostali...imaju bolove....

Poslednja izmena:
naravno ali ako govorimo o trenutnoj mogucnosti kriptovaluta onda su odlicne, bice toga jos...svet nije spreman za njih definitivno

sve je to lepo i fino ...
...nego dal ste mprimetili da conjotron ima problema sa isplatom eth ... gledam ga vec neko vreme i ne verujem ocima da ne isplacuje a sve radi ... eto preselih se od njega posle par meseca druzenja
Konjotron ne isplacuje ETH?! Ti si to pomesao nesto. Novcici se isplacuju redovno. Isplata ide rucno pa ako nije pored kompa malo ces sacekati ali nema teorije da ne isplacuju ili da zakidaju.

naravno ali ako govorimo o trenutnoj mogucnosti kriptovaluta onda su odlicne, bice toga jos...svet nije spreman za njih definitivno

Mislim da svi debelo gresite...Kriptovalute jesu buducnost, ali sigurno nece biti buducnost kaubojske valute iza kojih niko ne stoji...Ovo je pusteno da se vezba i da se uoce mane, a kad se sve to lepo prouci, svaka zemlja ce izdati svoju, kao sto sada imaju svoje nacionalne valute. Dakle nema teorije da budu decentralizovane, ravnopravne, pow itd itd...bice potpuno iste kao i papirnati novac danas, moci ce da se poveca/smanji kolicina u opticaju po potrebi, da se na taj nacin manipulise njihovom vrednoscu, da se ocuvava mir i stabilnost lokalnih ekonomija i sve isto sto se radi i sa danasnjim novcima, samo nece biti troska oko izdavanja/zamene novcanica i bolje ce se kontrolisati siva ekonomija jer ce svaka transakcija biti ubelezena u blockchainu. Postojace i banke, i krediti i sve sto postoji i danas. Tako da mislim da kriptovalute vode samo jos jedan korak blize ka Velikom Bratu, sto je ideal svake vlasti, da ima potpunu kontrolu nad svojim podanicima/novcem/ekonomijom.

Konjotron ne isplacuje ETH?! Ti si to pomesao nesto. Novcici se isplacuju redovno. Isplata ide rucno pa ako nije pored kompa malo ces sacekati ali nema teorije da ne isplacuju ili da zakidaju.

pazi lose sam se mozda izrazio on je jutros isplatio, ali posle toga , ceo dan kopam i dao mi samo 1 (JEDAN ) eth da sam iskopao za 9 (DEVET) sati .. znaci nesto se (je) za*ebalo tvrdo

cekao sam ga par sati i odoh na drugo mesto DaGaBem 9 sata gledam kako kopa u prazno hasovi bili tu , sve je bilo tu i na pool i u minerima , problem kod njega (za mene) ne mogu da ti opisem koliko sam se razocarao

na 24 sata isplacivao mi 6 eth (na 4 sata 1 eth)

i onda za 9 sata JEDAN (a trebao je preko 2)

ako koza laze rog ne laze

Poslednja izmena:
Kako to kopa u prazno? Ne kapiram... meni raste broj novčića samo nema uplate još uvek.

Ne razumem potrebu da se drami...

Mislim da svi debelo gresite...Kriptovalute jesu buducnost, ali sigurno nece biti buducnost kaubojske valute iza kojih niko ne stoji...Ovo je pusteno da se vezba i da se uoce mane, a kad se sve to lepo prouci, svaka zemlja ce izdati svoju, kao sto sada imaju svoje nacionalne valute. Dakle nema teorije da budu decentralizovane, ravnopravne, pow itd itd...bice potpuno iste kao i papirnati novac danas, moci ce da se poveca/smanji kolicina u opticaju po potrebi, da se na taj nacin manipulise njihovom vrednoscu, da se ocuvava mir i stabilnost lokalnih ekonomija i sve isto sto se radi i sa danasnjim novcima, samo nece biti troska oko izdavanja/zamene novcanica i bolje ce se kontrolisati siva ekonomija jer ce svaka transakcija biti ubelezena u blockchainu. Postojace i banke, i krediti i sve sto postoji i danas. Tako da mislim da kriptovalute vode samo jos jedan korak blize ka Velikom Bratu, sto je ideal svake vlasti, da ima potpunu kontrolu nad svojim podanicima/novcem/ekonomijom.

mislim da gresis samo u jednoj stvari :

planira se jedna valuta i jedna svetska vlada

ime valute je vec svima nama poznat - credit
zazivece 2023. +/- neku godinu

Kako to kopa u prazno? Ne kapiram... meni raste broj novčića samo nema uplate još uvek.

Ne razumem potrebu da se drami...

uh razumeo bi ... ako budes to video kod sebe, zelim da ne bude tako , za devet sata imam confirmed rewars 1 umest 2 , 2,5 novcica. imam 1novcic ja ne znam kako da vam objasnim da ne isplacuje lepo za 9 sati rada 1eth , sto znaci projektovano za 24 sata da bi mi isplatio svega CELIH 2,5 eth sa 210 mhs snagom ?? , drama je ceo dan mi masine kopaju a conjotron mi zakida zaradu DVAIPO puta , samo zbog 2,5 x manje isplate ja dramim jeste

Poslednja izmena:

Moguce je tu i tamo da ce se to i desiti, kada kazem tu i tamo mislim na pojedine drzave koje ce uvesti blockchain i coin u njemu (ili oko njega). Sve moze otici i u drugu realnost, da BTC postane prilicno politicko, freelance, opoziciono orijentisan i dobije drugaciju snagu i moc...sve stvari su trenutno u igri

da li se nekom desava da ethminer stane...?

got work package, posle toga jos nesto i nista se ne desava, obicno jedna ili dve kartice budu hladne dok su ostale tople kao da rade, sto je najgore ne desava se samo na jednoj masini... Pa onda mora brisanje dagova pa ispocetka...

Meni se desava ponekad sa 270(X).
Danas je zakucalo na coinotron-u.

i meni. samo sa 270x

I meni zakovao rig sa 270 u 1:30 nocas...

Compovi sa 270 se redovno zakucavaju na pravljenju Dag-ova,tako da to nema potrebe da vas brine

Vrh Dno