Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
ili miner ili neki bager novi. Mada pitanje koliko realno i neki novi miner moze da donese ubrzanja.

mwni na dwarfu (proxy) poceli mineri da se ponasaju kao onomad na nano

proizvoljne tri masine se gase, tj kopaju u prazno.. namestim pa onda posle 2-3 ili 5 sati neke druge tri masine

ovde je diff skocio skoro 15% il neki brzi miner il svi zivi prelaze na eter

Hmm...SAJ izgleda da ti Coinotron ima neki problem (možda nije jedini pool)....miner radi normalno, onda prekid pa onda nastavi kao da ništa nije bilo.
Evo i šta izbaci proxy (miner nisam uspeo uhvatati)
2015-11-19_222044.png

Meni se tako nesto desilo sinoc na nanopoolu. Jedan rig je prvo zakucavao sa radom nakon par minuta pa je nakon brisanja dag fajla po treci put proradilo ali je gubio konekciju svakih par minuta. Nakon nakon sto sam po 5-6 put generisao dag proradilo je ali sam danas vidio da rig nije radio punom snagom. Tj u mineru je sve bilo ok ali na poolu je prikazivalo samo jednu trecinu hasha. Pa sam samo restartovao miner i sad je ok. Ili su gremlini ili se po nekad ne generise dobro dag sto se na kraju odrazi na mining

ima novi miner za eth i donosi oko 40-60% ubrzanja , ali mu je i cena, bas "ubrzana" :(

Uh, do večeras kod mene sve bilo OK a sada malo-malo pa njesra....:S:
2015-11-20_000458.png2015-11-20_000604.png

edit:
koja je "cifra" za tih 40-60%

Poslednja izmena:
Ne znam, ja ne vidim da zeza proxy kod mene. Nisam bio kuci do pre sat vremena ali do sada stvarno nisam primetio da ima prekide. Obraticu paznju.

ako moze da koristi vise nas taj miner ja hocu da udjem u kupovinu istog....

Ovo je zapravo genijalan nacin za zaradu...Prvo izbace nov novcic...pa uloze neke pare u promociju kroz visoku cenu...pa polako dampuju da cen ode u qrac...pa se odjednom pojavi "bolji" miner...pa kad prodaju dovoljno "boljeg" minera izdampuju boga oca, ubiju cenu i jovo nanovo-idemo da pravimo novi novcic, inovativan, brz, puno svega saso mange...Sjajna taktika. Pametni su oni koji kopaju dok je isplativo i ne nasedaju na "bolji" miner pricu, jer sto vise minera prodaju to ce cena biti losija. Prvo ce ga kupiti najveci, time izvrsiti snazan pritisak na cenu nadole, pa ce onda morati i drugi da bi bili rentabilni. Dakle fokus bacite na nove novcice jer ovde isplativost zavrsava uskoro. Realno dosta je i trajalo, od avgusta. Dogod ima isplativih novcica. A kad ih vise ne bude bilo, znaci da je BTC konacno na dobrom putu.

Poslednja izmena:
Diff se vratio na nivo od pre 2 dana...pokazna vežba je završena, sad ide prodaja "brzog" minera..

edit:
Ne znam, ja ne vidim da zeza proxy kod mene. Nisam bio kuci do pre sat vremena ali do sada stvarno nisam primetio da ima prekide. Obraticu paznju.
Nisam ni ja primetio ranije nego sam slučajno bio na mašini kad se to desilo...na pool-u hash manji 10-15% u odnosu na miner ali sam mislio da je to normalno za male rudare, bar tako kaže info na kod poljaka (Hash rates and number coins/day estimations are based on number of shares submitted within last 60 min. These estimations may be quite inaccurate for slow miners.)

Poslednja izmena:
ko je uspeo da lzvuce 50 posto brze iz vec preopterecene i iskoriscene karte svaka mu cast. Mora da su pocrkale karte od 150% zauzeca.

Daleko je mige ovaj miner od pune iskoriscenosti gpua, kad vidis da se greje karta ko na scrypt i tolko trosi tek onda mozes reci da je to to...

Diff se vratio na nivo od pre 2 dana...pokazna vežba je završena, sad ide prodaja "brzog" minera..

edit:

Nisam ni ja primetio ranije nego sam slučajno bio na mašini kad se to desilo...na pool-u hash manji 10-15% u odnosu na miner ali sam mislio da je to normalno za male rudare, bar tako kaže info na kod poljaka (Hash rates and number coins/day estimations are based on number of shares submitted within last 60 min. These estimations may be quite inaccurate for slow miners.)
Ma jok, to nema veze. Nisam siguran na nacin na koji coinotron racuna hash ali se poprilicno razlikuje od ostalih. Hash moze da ti varira i po 20% gore dole. Retko kada ce ti pokazivati tacno, nekada ce ti pokazivati vise, nekada manje. Najbitnije je sto isplacuje posteno, ne zakida. Ti svoju brzinu svakako vidis u mineru, ono na pool-u nije previse bitno ako je sve uredu. Obrati paznju na hash i videces koliko ume da seta i na vise. Cisto da znas da se ne tripujes oko toga, nije im statistika najtacnija u svakom trenutku ;)
Ono s proxy-jem stvarno nisam vidjao.

jel mi može netko pomoć da u pogon stavom r9 270x karticu....jeli mogu koristiti miner s 129 stranice

da puko stari dag ... vratice se na 8 vrlo brzo :p

ponovo imam problema sa isplatom sa ctrona na poloniex, uvek (drugi put se ovo desava) novcici budu na blockchainu ali ne stignu na poloniex, dali se desava ovo jos nekome???

i meni zadnja uplata od coinotrona stoji na mojoj poloniex adresi a ne pojavljuje se na stanju

sad cu da predjem na criptsi mada se ovo pocelo desavati kad sam presao na ctron, dok sam bio na dwaru nisam imao ovakvih problema nikad....
muka mi je vise od resavanja ovih problema, evo sad me je*be i ovaj ctron kad sam probao da promenim adresu isplate, zakljucao mi isplate i pokusao preko maila da ih otkljucan I NISTA, SAD CU TAMO NEKOME DA SE NAKRSIM ZATO STO MI SVE OVO ODUZIMA DRAGOCENO VREME KOJEG NEMAM ZA BACANJE i ubedjivanje ...

Nazad
Vrh Dno