Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Na suprnovu nikad necu da majnujem pa makar umro.

Podrzavam ako se dogovorite da se predje na neki pool.

pa gde ce da predjemo kad su ostali svi da kazem slabi... treba nam jak pool (sa pristojnom snagom) koji uz to i ne dere svoje korisnike... za sada koliko vidim na suprnovi raste snaga...

Postoji neki poseban razlog?
Naravno. Admin je drkadzija. Redovno mu pucaju mail serveri, stratumi vecito lose podeseni na vardiff, Jeftini serveri gde malo veci hash napravi uzas u momentu. support = 0.
Mogu da mislim kako bi ovo radilo kod njega. U svakom slucaju nek proba neko pa nek' javi - mozda je napredovao. Ja ne mora da sam u pravu.

trenutno suprnova zadnjih 4 sata radi super tacno po kalkulatoru

Iskren da budem vama ni jedan pool ne bi odgovarao......... calculator koji gledate je smejurija, pod jedan neznate luck pool-va i mreze, neznate gubitke koje pool donosi zbog gubitka u odzivu, da ne govorim da uopste ne kontate da se ovde radi o coin-u sa block-om od 15sec!

Generalno sve shit mreze su uvek imale po 20-60% gubitka, eth vidim placa i duple blokove (uncle) pa po tome treba biti bolji, meni je trenutno ethpool isplata negde oko 82-85%, pool me pokazuje average oko 115Mhs iako imam 125, ostalo su verovatno gubici i luck pool-a, ako kradu kradu sitno ali na osnovu cega ja to da znam kad neznam stanje mreze, a ni neznam luck pool-a

Takodje treba da zate da se celokupna snaga mreze NEZNA, ono sto vidite u kalkulatoru ili gde vec je cista procena koja moze da bude i DEBELO pogresna... nije zabadava BTC block 10min! i LTC 2.5min! sve ispod toga je "problem" aj nekako jos 1min, ali 15sec hahahahah

Poslednja izmena:
Dobro si zapazio da im nebi odogovarao ni jedan pool, ali to nema veze sa luckom pool-ova. Luck poola pri udelu koji recimo ima ethpool ne može da odsupa mnogo od idealnog.

Nezadovoljni su zato što očekuju da dobiju onoliko koliko su 24h pre nego isplata usledi sračunali da treba da dobiju. Ta računica naravno nije tačna ni u trenutku računanja, a kamuli posle tog perioda. U trenutku računanja barata se podacima čija su odstupanja recimo ~10% pa ako ima množenja, a obično ga ima taj procenat se dodatno uveća. Drugi problem je što pool ne može da radi savršeno, sve i da zanemarimo DDoS. Poslovi oko održavnja nečega što je još u ranoj fazi prave downtime od par procenata da ne pominjem geth problem čije rešavanje je potrajalo punih 4-5h, pa onda oni koji ne znaju računaju da ih je pool zakinuo. Na kraju pool uzima svojih 2%.

Sve u svemu glavni problem rudara je diff koji je za dve nedelje koliko rudarimo utrostručen!

Dobro si zapazio da im nebi odogovarao ni jedan pool, ali to nema veze sa luckom pool-ova. Luck poola pri udelu koji recimo ima ethpool ne može da odsupa mnogo od idealnog.

Nezadovoljni su zato što očekuju da dobiju onoliko koliko su 24h pre nego isplata usledi sračunali da treba da dobiju. Ta računica naravno nije tačna ni u trenutku računanja, a kamuli posle tog perioda. U trenutku računanja barata se podacima čija su odstupanja recimo ~10% pa ako ima množenja, a obično ga ima taj procenat se dodatno uveća. Drugi problem je što pool ne može da radi savršeno, sve i da zanemarimo DDoS. Poslovi oko održavnja nečega što je još u ranoj fazi prave downtime od par procenata da ne pominjem geth problem čije rešavanje je potrajalo punih 4-5h, pa onda oni koji ne znaju računaju da ih je pool zakinuo. Na kraju pool uzima svojih 2%.

Sve u svemu glavni problem rudara je diff koji je za dve nedelje koliko rudarimo utrostručen!

diff razara i ebeni blok od 15 sekundi to je razumljivo ...ali da kradu kradu to je neminovno jedan dan da dobijes 11 drugi 9 pri vecem diffu sto je i logicno treci 6 pa naredni 8 ako se povecava diff znaci da i zarada opada nemoze pri vecem difu da dobijes vise sa istom snagom (ajde neka bude i DDos taj dan)...ali kad u balance stoji 3.8eth nema isplate nema nicega krecemo od 1 eth....stigne do 2 eth nema isplate krecemo od nule to je cista kradja.... dokle si stigo sa poolom ili si odustao od te zamisli ?

Poslednja izmena:
to da stoji jedan iznos na računu, a onda drugi...hoće to od orphan blokova.

pošto vidim da traži nenormalan broj potvrda, preko 300...moguće da se tek nakon par dana sazna da je neki blok, ili čitav niz blokova iza njega, zapravo siročići.

Ne kontate da je mreza ethereuma SHIT, zato su i od prvih dana u white paper-u najavili POS!

E sad skontala mafija da POW mogu navatat ludake da uloze ko muve na g..., coin zasigurno jednog dana prelazi na POS sve pise u white papaer istog koji se iz dana u dan updatuje!

I da moguce je 8 pa 11 coina i nista cudno nije, jer sam rekao da mreza ne raste konstantno, dodsuju se nod-vi povremeno takodje sto razara mrezu, tako da je velicina mreze upitna, takodje u velik pool iako logicno treba da ima luck blizu 100% on moze jednog dana da bude 80 a sutra 120%, ni to nije nista cudno

to da stoji jedan iznos na racunu, a onda drugi...hoce to od orphan blokova.

pošto vidim da traži nenormalan broj potvrda, preko 300...moguce da se tek nakon par dana sazna da je neki blok, ili citav niz blokova iza njega, zapravo sirocici.

Pa sa ethereum nije kopija 100% BTC, vec se ovde orphant placa kao uncle i sadzi 50% bloka, takodje bio je ejdan fork i nestalo je 4h kopanja i mreza se vraca unazad ... to je neki mehanizam ethereuma, ali generalno mislim da lazu oko decentralizacije DEBELO :)
Inace blokcim se iskopa on je spreman za slanje, berze su povecale konfirmaciju transakcija jer cela mrezu devovi mogu da vrate nazad 24h ako bude s....

Poslednja izmena:
diff razara i ebeni blok od 15 sekundi to je razumljivo ...ali da kradu kradu to je neminovno jedan dan da dobijes 11 drugi 9 pri vecem diffu sto je i logicno treci 6 pa naredni 8 ako se povecava diff znaci da i zarada opada nemoze pri vecem difu da dobijes vise sa istom snagom (ajde neka bude i DDos taj dan)...ali kad u balance stoji 3.8eth nema isplate nema nicega krecemo od 1 eth....stigne do 2 eth nema isplate krecemo od nule to je cista kradja.... dokle si stigo sa poolom ili si odustao od te zamisli ?

Oscilacije u zaradi su prisutne jer oscilacije diff-a takođe prelaze 10% na dnevnom nivou. Dovoljno je da veći pool rokne na neko vreme (recimo DDoS), ostatak mreže ima vrlo brzo situaciju u kojoj je diff manji za iznos snage koji je imao pool koji je ispao.

Na moru sam sve vreme, pa stvari idu malo sporije. Radimo i dalje, biće uskoro nešto.

moram da pohvalim suprnovu u vezi eth , naime pre 2 sata sam rucno isplatio coine, ali stigla mi samo 1/4 i kad sam video , zalio se supportu i u roku 10 min na moj e-mail izvinjenje da je u pitanju bug i evo odmah poslali razliku :)
eto to je lepo kad su ovako brzi

nanopool nije isplatio coine sto je trebao u ponoc bar u mom slucaju

10% smakne ethpool.. barem mi tako pokaze calc.. za prosek snage sam koristio statistiku ethpool-a s njihovog sajta (za poslednjih 6 sati)

Ako vec neko zna da digne pool, koji ce da radi na par %.. i da kraducka jos par %.. ne znam sta ga onda sprecava ;)

Mislim sta reci, po njihovom sajtu prosek mi je 91Mh
Payments
Last Updated From Block To Block Amount Transaction Fee TxHash
Thu Aug 27 2015 03:18:39 GMT-0400 (EDT) 147352 149765 1.9343917136 Ether
Wed Aug 26 2015 15:08:31 GMT-0400 (EDT) 144906 147347 2.2907217804 Ether
Wed Aug 26 2015 03:08:29 GMT-0400 (EDT) 142282 144904 2.6856596754 Ether

Poslednja izmena:
Nano se malo popravio zadnjih dana i radi ok. Isplate stizu redovno i daje priblizno kao na kalkulatoru ako uzmemo u obzir porast mreze i ostale sitnice :)

eth.nanopool.org

evo sad predjoh na njega, hvala na savetu, videcu kako daju ovde

Mozda ethpool daje malo manje zbog losijeg lucka? Gde to mozemo da proverimo?

kad ce na nano da me ima u statistici, nasao sam share, tako da bi trebalo da me ima

Kasni prikaz statistike par minuta strpi se malo. Takodje statiskika malo brlja zna nekad dupli hash da pokaze

jel si siguran da ti je dobra adresa, cini mi se da imas jedan karakter manje nego sto treba

0x3f6ddbc103f2999640fe4afc6884708fa691c2b8
ovo mi je adresa na poloniexu, ne fali ni jedan karakter

Vrh Dno