Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Na menjacnici na ETH adresi na koju majnujem imam stanje, ali kada na Etherscan unesem tu adresu stanje je skoro 0?

Sad gledam na Etherscan, cim mi legne uplata sa Ethermine na gore pomenutu ETH adresu, menjacnica kao da odmah taj iznos prebacuje na neki zbirni racun ili tako nesto?

U cemu je fora?

Od jutros kada startujem bat file za Phoenixminer izbacuhe access is denied u i donjem desnom uglu Win prijavi da neki file PUA:Win32/CoinMiner je pretnja. Niie mi jasno otkud sada taj file? Ako ga izbrisem ili stavum u karantin onda mi nestane Phoenixminer.exe i bat ne moze da staruje majner.
Neka ideja?

Od jutros kada startujem bat file za Phoenixminer izbacuhe access is denied u i donjem desnom uglu Win prijavi da neki file PUA:Win32/CoinMiner je pretnja. Niie mi jasno otkud sada taj file? Ako ga izbrisem ili stavum u karantin onda mi nestane Phoenixminer.exe i bat ne moze da staruje majner.
Neka ideja?
Stavi ceo folder sa majnerom u exluded treat

Add an exclusion to Windows Security:​

Nakon što ovo uradiš neće ti praviti probleme.

Hvala

Palo mi to na pamet ali nisam smeo jer ni do sada ga nisam drzao kao excluded.
Evo sad ponovo probah da pokrenem majner i sve radi ok. Bukvalno nista nisam dirao niti sam ga stavio na listu kako si naveo.
Uopste mi nije jasno zasto je odjednom malopre poceo da Win da ga prijavljuje

Na menjacnici na ETH adresi na koju majnujem imam stanje, ali kada na Etherscan unesem tu adresu stanje je skoro 0?
Sad gledam na Etherscan, cim mi legne uplata sa Ethermine na gore pomenutu ETH adresu, menjacnica kao da odmah taj iznos prebacuje na neki zbirni racun ili tako nesto?
U cemu je fora?
Sve je OK, jer to su sve adrese menjačnice, i oni šetaju ETH levo-desno. Kada uđeš u menjačnicu na svoj nalog, svi novčići su tu, to je najbitnije ;)

Dok jednog dana ne budu :ROFLMAO: :ROFLMAO: Mala šala, ne zameri...

Sve je OK, jer to su sve adrese menjačnice, i oni šetaju ETH levo-desno. Kada uđeš u menjačnicu na svoj nalog, svi novčići su tu, to je najbitnije ;)

Dok jednog dana ne budu :ROFLMAO: :ROFLMAO: Mala šala, ne zameri...
Hahaha 🙂
Upao sam juce i danas u tesku paranoju, moracu da se castim neki cold wallet. Ionako nista ne smem da trejdujem samo cuvam 😂

Hvala

Palo mi to na pamet ali nisam smeo jer ni do sada ga nisam drzao kao excluded.
Evo sad ponovo probah da pokrenem majner i sve radi ok. Bukvalno nista nisam dirao niti sam ga stavio na listu kako si naveo.
Uopste mi nije jasno zasto je odjednom malopre poceo da Win da ga prijavljuje
Izgleda da ipak nije ok
Evo vec skoro dva sata Phoenixminer uredno radi, ali na Ethermine stoji da sam inactive.
U bat file je moja eth adresa...
Kao da majnuje na neku drugu adresu samo mi nije jasno kako

Možda glupo pitanje. Odakle si skinuo PhoenixMiner?

Skinuo ga jos u februaru ove godine sa onog legitimnog sajta (ne mogu da se setim kako se zove) kojeg su kasnije valjda ugasili...

Proveri još jednom i adresu na menjačnici, za svaki slučaj, da nisu možda promenili.

Nisu. Evo sad sam pokrenuo ponovo Phoenixminer koji kotistim od februara (znaci nista nisam menjao) i sada na Ethermine pokazuje da je aktivan. Ovi mi se nikada do sada nije desavalo. Ne znam sta je fora. Svakako ispraticu.

Hvala svima jos jednom

Sigurno je Ethermine zabagovao nešto ;) Bitno da radi...

Sta koristite kada odredjujete koliko da stavite za gas fee ?

Ja sam nasao ove sajtove koji prikazuju neki trenutni prosek :

i ovaj kalkulator :

uskoro mi se blizi vreme da uradim svoje prvo prebacivanje sa Ethermine poola na wallet, pa zato pitam :)

Ne stavljam nista, stoji po default-u 40, tako mi je i prebacio kad je dosao do 0.1 eth-a i to je to.

Takođe sam ostavio 40, pa kad prođe prođe (a prođe brzo :p)

Kada se planira gasenje rudarenja za eth? Ako sam dobro procitao 1 decembra ide london fork. eip 3554

Poslednja izmena:
Ove godine se sigurno ne gasi.
Za sada stoji da bi to trebalo da se desi u Q1 2022, ali to nije jos uvek 100% sigurno

Da, ici ce Difficulty Bomb koji smanjuje reward samo ne znam kojom brzinom se reward smanjuje.
Inace juce i danas se reward smanjio sigurno nekih 10-15%. Sad gledam kod mene. Hashrate na mrezi raste. Bas nema lepih vesti vezano za rudarenje ETHa.

Kada se planira gasenje rudarenja za eth? Ako sam dobro procitao 1 decembra ide london fork. eip 3554
london fork je vec bio i on je doneo sa sobom eip 3554(tj. difficulty bomb prve nedelje decembra).
Naravno ako merge 1.0 i 2.0 ne prodje kako treba ili bude odlozen(Shanghai fork je priprema za merge i treab da bude u oktobru) samim tim ce i difficulty bomb biti pomere/totalno izbacen..

Delay bomb se odlaže već godinama, tako da će i ovaj biti odložen, budite sigurni 😇

Da se kladimo u 🍻 da hoće?! :)

U ETH ekosistemu nikad ništa nije došlo na vreme ;)

Vrh Dno