Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Pa eto krajem januara ili pocetkom februara nece vise moci kopati ETH a da bude profitabilno, da li ce biti nesto isplativo za njih tesko je sada reci iako bude to ce biti neka sitnica u prevodu idu u penziju.

Meni ostalo jos 16 komada (dva riga) ako nista ima klinci po ulici da se igraju ... :)

Generalno, zamenis 2 kom sa 4 GB za jednu od 8 GB, otprilike im je takva vrednost.

realno im je cena oko 50e komad, kupovati nove rx570 kartice po ceni od 200e se ne isplati obzirom da za 300e ima RX5600xt koja baca 42,5mh i trosi manje struje...

jedno pitanje
kad se smanji hash dal se smanji i potraosnja struje? nije mnogo bitno , cisto dal ima veze

Dokle ce padati hash na 4gb kartama ice do 0 , mislim da i ako bude davale 10 hasha po karti , bice isplativije jos neko vreme kopati .
Trenutno je bolje kopati na eth sa 10 hasa po karti nego na etc ..

Pa eto krajem januara ili pocetkom februara nece vise moci kopati ETH a da bude profitabilno, da li ce biti nesto isplativo za njih tesko je sada reci iako bude to ce biti neka sitnica u prevodu idu u penziju.

A ja pomislio da zbog velicine dag-a nece moci da kopaju. Da ce biti error u mineru zbog velicine dag-a :), pa se ponadao manjem diff-u :) heheheh

moce kopat i sa 2-3 mhs, ali ja mislim da vec oko 10mhs ne pokriva struju, zavisno opet koliko ko placa nekome je mozda i sa 5mhs isplativo :) a sto se tice diff-a ocekivao se pad diff-a, ali kako pada hash na 4Gb kartama dolaze novi Asici i nove kartice tako da diff ne samo da ne pada nego cak i raste mozda je trenutno diff na ETH-u ATH tako da izgleda nista od pada diff-a.

Neko je pitao da li potrosnja pada kako pada hash na kartama, nazalost ne pada nego je sa ovim novim minerima cak malo i porasla...

Poslednja izmena:
ti "farmeri" garant i ne placaju struju... Tak oda ce kopati i sa 2-3 mh/s.. nista od pada diffa :crash:

4GB karte ce polako izumirati, ljudi ce ih se rijesavati ulagati u nove kartice, postoji mogucnost da periodicno bude neke zarade i sa njima tu i tamo ako neki POW coin skoci pa bude neka isplativost mada to ce biti kratkog daha one prave isplativosti nazalost za te karte vise nema.

Odradile su svoje vjerovatno su se svima vise puta otplatile, tako da ko i dalje razmislja o miningu polako obnavljati rudnike ;)

Zar se isplati sada uopšte kupovati grafičke, verujem da isplativost nove ni blizu one od pre par godina?

pa eno ti na KP , sad mozes da izdvojis bar 10 komada sa cenom od 50e

pa eno ti na KP , sad mozes da izdvojis bar 10 komada sa cenom od 50e

Vjer pita za 5600 Xt ;).
A njih nema nigdje, kao ni 5700 XT. I kad se pojave, cijene su paprene.
Cak ni Nvidia nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

meni su obecane za posle nove godine 7 komada na 309e. videcemo. I to ja kupujesm samo Sapphire pulse (bez BE), druge me kartice ne interesuju...
pre 4 nedelje sam kupio 17 komada po 305e.

Poslednja izmena:
meni su obecane za posle nove godine 7 komada na 309e. videcemo. I to ja kupujesm samo Sapphire pulse (bez BE), druge me kartice ne interesuju...
pre 4 nedelje sam kupio 17 komada po 305e.
E sad eto zadnjih 4 nedelja nisam gledao niti imam predstavu sta se desava na trzistu ali moguce to sto kazete da nema da se kupi, ne desava se prvi put.

E sad eto zadnjih 4 nedelja nisam gledao niti imam predstavu sta se desava na trzistu ali moguce to sto kazete da nema da se kupi, ne desava se prvi put.

Pa nemoj da pises ako vec ne pratis. Naravno da nema nista da se kupi sem budjavih RX570 i RX580 a i to je pri kraju u toj situaciji se sve kupuje.
PS. Ni RX570 4gb nisam nesto video da ima po oglasima, isprati i ti i to. :D

Claymore Miner izgleda ovih dana prestao da mi radi, danas popodne sam primetio. Izbacuje sledeću grešku "Pool sent wrong data, cannot set epoch, disconnect"

Do čega bi to moglo da bude? Nisam u toku uopšte...

Dobro što ti je radio do sada uopšte. :D

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Kako vam radi Ezil u zadnje vrijeme? Desava mi se da ujutro na poolu imam pad hesha na 0 nekih par minuta.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Koliko daju hasha trenutno 470-570 4gb na windowsu-phoenixu , iscupah ih par komada pre mesec dana kao tehnoloski visak?:D

Poslednja izmena:
Kod mene na smos 21.8 ali koristim TRM

Fun fact:

Eth bi na 2.0 verziji trebalo da obradjuje 100k TPS, sto znaci da bi trebalo sve transakcije da odradi momentalno, sto znaci da nece biti utrkivanja, tj svi ce da salju transakcije sa 1gwei cenom (barem dok broj poslatih transakcija ne poraste nekoliko hiljada puta vise nego sto je trenutno)

Trenutna prosecna potrosnja gasa po transakciji je oko 72000. Ovo ne ocekujemo da se promeni drasticno, eventualno ukoliko kod u smart contract-ima bude znacajno kompleksiji nego sada. To znaci da bi cena transakcije bila 0.000072ETH.

Po trenutnoj ceni ETH (1200$) to je 0.086$.
Po ceni ETH od 10000$ to je 0.72$.
Po ceni ETH od 100000$ to je 7.2$.

Ako poraste prosecna potrosnja gasa po transakciji bice jos skuplje.
Ako bude utrkivanja sa gwei cenom bice jos skuplje.

Iste brojke ali samo za obicnu transakciju slanja ETH: 21000 gas
ETH 1200$ - FEE 0.252$
ETH 10000$ - FEE 0.21$
ETH 100000$ - FEE 2.1$

A primer za trejding na uniswap-u? ETH / USDT , ETH / DAI, ETH / USDC parovi trose oko 150000 gasa za transakciju
Ako cena ETH bude 10000$ npr, sto nije nerealno u narednim godinama, ispada da cemo za trejding placati minimum 1.5$ + smart contract fee 0.3%.
Ispada da ce ETH opet biti skup za recimo placanje u prodavnici (10$ racun npr), jer ako bi imali payment aplikacije da rade sa decentralizovanom menjacnicom, one ce hteti odmah na licu mesta da zamene taj moj eth za stablecoin, te ce morati da naplate 10$ + 1.53$.

Edit: Sad tek vidim da za cenu transakcije moze teorijski da se setuje i manja brojka od 1gwei, tj moze i 0.1gwei, tako da mi ova racunica izgleda pada u vodu.

Poslednja izmena:
Pitanje.
Koliko je isplativo praviti rig sa 5500xt 8gb?

5600 i 5700 nema skoro nigde

Npr u teoriji rig sa 12 kartica

12x28ths - 340ths
12x75w- 900w + 100-200w sis
12x220e = 2640e
1 ili 2 ploče sa nekim jeftinijim napajanjem i 1 serversko za kartice

Trebalo bi ispod 3000e da izadje

Koliko vidim ta snaga nema ispod 4500e trenutno sa novim karticama

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

na jednom kompjuteru otkazao mi lolminer 1.17 na raveos 30+% reject (juce probao 1.18 i 1.18a nisu hteli da se pokrenu).
opalio restart i vise se ne budi ... :)
to je izgleda to. rave os ispada iz trke (ako ne srede ovo sa minerom)

Meni svi rigovi rade normalno na RaveOs sa Lolminerom 1.17, naravno hash je pao na 4gb karticama, ali nema nekih ludackih rejecta ili invalid share, mozda po neki i to ne na svim rigovima.

da .. ostala dva mi rade besprekorno.
mogu samo da nagadjam . e sada razlog moze biti svasta a posto je vec bilo kasno ja sam samo na brzaka ukljucio hdd , i pustio nesto drugo , cisto da proverim ispravnost. ispravno

moguce da je fleska. treba ubosti monitor da vidim na ekranu sta je tacno:)

problem nadjen , ali ije resen
ima jedan veoma glupi bag ovaj rave0s .. napravis fleshku ,ubacis kod i ono g@vn@ od rave ne moze da procita kod i ajd sada budi pametan ... grrrrr

i problem je resen napravio novi miner sa novim kodom .. sa starim nikako nije htelo ..razlog i dalje nepoznat ..!!!@# mogu da lupam glavu ili ne moze da pristupi windos delu i ne moze da procita kod , ili iz nekog razloga je kod istekao , sto nema uopste smisla ... kako god posle par sati nerviranja oko gluposti koja bi trebalo da traje 5 sekundi , pokrenulo se ....

Poslednja izmena:
Pitanje.
Koliko je isplativo praviti rig sa 5500xt 8gb?

5600 i 5700 nema skoro nigde

Npr u teoriji rig sa 12 kartica

12x28ths - 340ths
12x75w- 900w + 100-200w sis
12x220e = 2640e
1 ili 2 ploče sa nekim jeftinijim napajanjem i 1 serversko za kartice

Trebalo bi ispod 3000e da izadje

Koliko vidim ta snaga nema ispod 4500e trenutno sa novim karticama

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Pa kad nema vino i sirce se pije...
Nisu Th vec su Mh.
Nisu to lose kartice, nisu ni veliki potrosaci , samo gledaj da ih nadjes sa samsung memorijama jer ce da trose dosta manje , bice rentabilnije i manje ce se grejati... Gde si ih nasao na 220e i koja im je tacna oznaka???

Nazad
Vrh Dno