Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ne razumem mesec dana da registruje sta mu je pool poslao? Za mesec dana moze zemlja da nestane :)
Poenta je da nadjem menjacnicu koja radi normalno tj koliko toliko standardno bez velikih problema jer me bas mrzi da se premestam levo desno.
Poloniex sam uzeo za pocetak pa ako je ok ostacu tu. Samo me zanimaju iskustva ljudi koji to vec rade duze vreme pa da ukapiram sta je standard i to prihvatim :)

Za mene licno najbolja kombinacija mi je ethermine pool na CEX menjacnicu. Ako sam par samo puta imao problem da je bilo kasnjenja tipa 2-3h i to zato sto su nesto radili na sajtu, uglavnom je sve veoma brzo.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne razumem mesec dana da registruje sta mu je pool poslao? Za mesec dana moze zemlja da nestane :)
Poenta je da nadjem menjacnicu koja radi normalno tj koliko toliko standardno bez velikih problema jer me bas mrzi da se premestam levo desno.
Poloniex sam uzeo za pocetak pa ako je ok ostacu tu. Samo me zanimaju iskustva ljudi koji to vec rade duze vreme pa da ukapiram sta je standard i to prihvatim :)

tako dugo bude sa nekim shitovima uglavnom. ako kasni pišeš supportu mada sad u ovoj gužvi ko zna koliko ćeš da čekaš. proveri transakciju na block exploreru. generalno ne treba da se čeka satima na leganje depozita, to nije standard.

Ok hvala , to me zanima. Sacekacu do sutra pa pisem ako treba a i bice duze od dana cekanja :)
Svi pocetci su uzbudljivi.

Ethermine bez greske android app odlicna.
Da li ovaj nanopool sam isplacuje siacoin na menjacnicu kad dostigne minimal payout 5000 ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Ko kopa na nanopool siu a retko ko jel je minimal 5000 uz malo pisanja supportu pustili payment na polinex.

Ja recimo koristim kombinaciju coinotron-bittrex i nikad mu duze od pola sata nije trebalo, mozda i manje, nisam obracao paznju, bittrex-bitstamp max 15 min.

Razmisljam da uzmem 4-5 kartica. Kako su cene skupljih otisle u nebo, odluka je pala na RX560. Koliko vidim sa 4 se moze izvuci i preko 50MH/s sto je odlicno, za te pare.

Pitanje je sad :

Cena RX560 2GB je oko 115E
Cena RX560 4GB je oko 155E

Da li ima razlike u rudarenju, pokusao sam sa mojom starom HD 7850 1GB i kaze nema dovoljno VRAM-a.
Da li ce u perspektivi (ili je vec sad?) 2GB za eth mining biti nedovoljno?

Razmisljam da uzmem 4-5 kartica. Kako su cene skupljih otisle u nebo, odluka je pala na RX560. Koliko vidim sa 4 se moze izvuci i preko 50MH/s sto je odlicno, za te pare.

Pitanje je sad :

Cena RX560 2GB je oko 115E
Cena RX560 4GB je oko 155E

Da li ima razlike u rudarenju, pokusao sam sa mojom starom HD 7850 1GB i kaze nema dovoljno VRAM-a.
Da li ce u perspektivi (ili je vec sad?) 2GB za eth mining biti nedovoljno?

Evo da pitam? Jel vi citate nesta na netu?
Jel uradite homework pred da pitate nesta?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Citao sam dosta. 470, 480, 570, 580 je nemoguce naci po razumnim cenama. A i ne ulaze mi se u napajanje. Zato je ovo izbor. Razmisljao sam o 1060Ti, ali i to je skocilo 20%. 560 izvlaci 12-15 MH/s i moguce je nabaviti, trosi malo i dugo ce biti isplativa. Zato je trenutno moj izbor.

@TamindzaNS

Zbog DAG fajla koji se polako priblizava velicini od 2GB (ili ako vec nije dostigao tu velicinu) ne vredi uzimati. Neka me neko ispravi ako gresim ali mislim da je to sad najveci problem sa karticama od 2GB

Poslednja izmena:
Mislim da je bezveze uzimati 560 karte jer u tom slucaju ti treba maltene sve duplo sto ce reci dva riga sa po 6kom da sastavis kako bi imao ekvivalent jednom krstenom rigu sa 5 karti rx570 recimo.
Mislim da ti je bolje resenje trenutno da ides bar na nv 1060

2gb karte ja ne bih uzimao sada, ako nista dugo bar zbog neke budicnosti.

Ne rade 2 GB karte odavno

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mislim da je bezveze uzimati 560 karte jer u tom slucaju ti treba maltene sve duplo sto ce reci dva riga sa po 6kom da sastavis kako bi imao ekvivalent jednom krstenom rigu sa 5 karti rx570 recimo.
Mislim da ti je bolje resenje trenutno da ides bar na nv 1060

2gb karte ja ne bih uzimao sada, ako nista dugo bar zbog neke budicnosti.

Iskreno, za 570-tke, bojim se balona. A tad ce one da odu na trziste za 100 evra/kom, sto znaci da treba da izrudarim 1200EUR da bih bio na nuli, posto je sada cena oko 400 evra. A specijalan hw od nVidia/AMD dolazi. Imam trenutno 4 slota, i 2 CM napajanja od 500W. Racunica kaze da ako ulozim u 560-tke, mogu izgubiti do 300 evra (ako isti dan balon pukne). Za 4 1060-tke treba mi 1200 evra + 2*200 evra za napajanje, sto je 1600 evra. One ce ako balon pukne ici za 150 EUR, znaci gubim 1000evra. Razlika izmedju 4 1060-tke i 4 560-tke je 30-ak MH/s, odnosno oko 60%. A moguci gubitak mi je 3 puta veci. Ako se oduzi prica, nacice se i jace kartice na trzistu i onda treba menjati jednu po jednu. To je neki moj rezon, ispravite me ako gresim.

Cek cek o cemu ti pricas. Zasto bi davao 2x200e za napajanje u slucaju 4 karte ?
Dovoljno ti je jedno krsteno napajanje za 200e od 850-1000w za 4 karte i nista preko toga.

Drugo ko ulazi u ovaj posao mora da bude svestan cinjenice da vec sutra moze sve ovo da stane, pobogu pa desavalo se to i ranije pa je naravno moguce i sutra. Mislim cemu uopste takvo razmisljanje. Otvori trafiku pa moli boga da ces da radis kako treba i da vratis pare posle god dana.

Ovo i ako stane vrlo je velika verovatnoca da ce polako vec nakon 3 meseca da krene nesto novo, neki oporavak polako ali sigurno, naravno gledajuci istoriju.

Nista ne mora za sigurno da znaci da ce istorija da se ponovi, to niko ne zna, ali poenta ulaska i ulaganja u neki posao je da budes svestan da sutra sve sto si ulozio mozes i da izgubis, u suprotnom, ako nisi spreman na to onda bolje i ne ulazi. Prijateljski savet.

Poslednja izmena:
Imam 2 konfiguracije sa 2xPCI-E koje stoje i ne rade nista. Sticaj okolnosti.

Jasno mi je veoma dobro kako je to u biznisu, ali ako za par dana cimanja kroz 3 meseca mogu da budem dobar oko 300 evra (racunam tada da rasprodam izrudareno i karte), onda je to dobra investicija.

Glavni kriterijum je hash po ulozenoj novcanoj jedinici. RIG od 5 RX570 kosta 3200 evra. Jeste on negde 2.5 puta jaci, ali je i 6.5 puta skuplji od onoga sto pravim.

Mislim da oni koji ulaze u mining gledaju to malo dugorocnije ne samo kroz 3 meseca. Ako ces ze zezati oko toga za 3 meseca i posle toga sve rasprodati bolje i ne ulaziti

Inace hvala svima na savetima, porucio sam 4 Safira RX560 4GB, cena 122EUR po komadu. Ne bih da reklamiram trgovca, ako nekog zanima, moze private.

Da se razumemo nesto, trenutno je super prica i dobra isplativost u miningu i te 4 560-ke ce da ti donose lovu u to budi siguran tako da nema tu mnogo price. Jedino budi spreman na to da ovo ko zna kad ce da stane, a mozda sutra bude i jos bolje, jednostavno sve je moguce.

Javi obavezno podesavanja koja si stavio, koliko kopaju, koja je potrosnja, kolike temp itd... Verujem da ce i ostalima znaciti. Svaki info iz prve ruke je dobrodosao.

Poslednja izmena:
Naravno. Stizu sledece nedelje. Cenim da diff nece otici previse gore (koliko pratim par dana je konstantan). Potrosnja je 320W za sve 4. Deklarisana, ako bude otstupanja prijavicu. Inace 560-tke imaju najbolji odnos W/HASHu sto znaci da pri stabilnim cenama i progresijom diff ce najduze ostati granicno isplative. Naravno, na berzi se ovo ne desava, ali cist info.

Daleko od toga da je par dana konstantan. Evo za dva tri dana skocio sa 600 na 660m... Icice on jos mnogo gore, cim se pojavi nova tura kartica.
Pitanje je koliko ce ljudi sa malim rudnicima profitirati. Sad trenutno sa 50 mhash treba ti oko 40 dana za jedan eth, i svakim danom sve vise.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne verujem u majsku progresiju (2% dnevno). A razlog je sto kao da vecina kartica je angazovana u rudarenju. Zalihe su sada prazne. Nova tura moze dici diff za 20% ili malo vise. Tesko je nagadjati, ali sam siguran da se 1 ETH moze iskopati za 2 do 2 i po meseca.

nisu zalihe prazne, a racunaj ako sve pukne ti te 560 neces moci ni za 20e da prodas jer ce 480-580 biti za 100 ;) dok ce nv ipak malo da drzi cenu jer je nema puno.

^To se kod nas kaze "sto je babi milo to se babi snilo", ta nvidia se isto nakupovala kao AMD, ne ocekujem drasticne razlike kad krenu po oglasima, ako je 580ka 100e onda 1070 ima da bude 120e.

Mislim da 4 kom 560ke nece preci 200w, ali znacu pocetkom nedelje.

Poslednja izmena:
^Sta da ti kazem nije lako napisati sarkazam, a vidim da ga je jos teze shvatiti.
Nego jesi puko na nekom coinu, vidim da si otrovan veceras u svim temama?

retko citam cele postove....... nakupilo se previse copy/paste newbie pitanja :D

a ako si ti bio sarkastican, znaj da masa ovih novih zatsvarno veruje da diff odredjuje cenu i da ovo nema kraja u balonu :D
ali zato kad je BTC bio 300$ zapljunuli bi kad bi culi o istom ......... masa naopako rezonuje i oni su vecina...... kad im kazes da je vreme da se kupuje, ispadnes ******, posle kad rade naopako opet svi su im krivi...

Poslednja izmena:
^A sto se ti sekiras zbog toga? Pa da nije takvih ne bi BTC ni bio skoro 3k$ i ETH (koji je inace obican shitcoin) 300$.
Samo uzivaj i koristi to sto si naucio u proslom krugu i ne pricaj iza koje coske je bauk, da ne pokvaris iznenadjenje.
Sto nas narod kaze, dok se nekom ne smraci drugom ne osvane.

Pa ja iako majnujem sam prvenstveno BTC-crypto investitor, tako da za minere imam malo razumevanja ako su nedokazni (da ne upotrebim realniju rec) :D

sve mi vise lice na one kineske asic rudare... :smack:

Poslednja izmena:
Vrh Dno