Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
ne mozes odmah da dampujes coin :) najbolje je bilo kad je trebalo cekati 5000 :)

Tek sad pocelo da pripisuje balance. Znaci nekoliko sati smo radili za njih.

Pripisuje, ali mnogo vise nego realno, tako da ce izgleda da pripisu i tih par sati. Posten pool, ko bi rek'o? :D

sve se svodi na tacnu racunicu na pool-u, bez brige, a kako rade zadnja 2 dana tacni su ko svajcarci , zarada se slaze u coinima na sat

Ako su zabranjene nove adrese za kopanje da li to znaci da sve adrese koje su napravljene poslije te zabrane nisu u funkciji? Npr meni za adresu koju sam napravio na poloniexu poslije te zabrane na exploreru pise da ne postoji. Kako da onda kupim od nekog novcice ako ne mogu da ih posaljem na svoju adresu?

Koliko ja shvatam, adresa se ne vidi u exploreru ukoliko barem nesto nije bilo/na njoj. Znaci, treba da postoji barem jedna potvrdjena transakcija da bi se adresa videla.
Btw, jos nista na poloniexu od jutros :)
Pustio sam im ticket pre sat ipo, videcemo koliko su azurni.

Ako su zabranjene nove adrese za kopanje da li to znaci da sve adrese koje su napravljene poslije te zabrane nisu u funkciji? Npr meni za adresu koju sam napravio na poloniexu poslije te zabrane na exploreru pise da ne postoji. Kako da onda kupim od nekog novcice ako ne mogu da ih posaljem na svoju adresu?

Adrese na poloniexu koje su napravljene posle zabrane ne mogu da se koriste za kopanje na poolu, za prijem novcica na menjacnicu mogu, ali ne sa poola.
Ako za adresu koju si generisao na poloniexu kaze u block exploreru da ne postoji to je zato sto nemas nista na njoj. Kada bi poslao nesto na nju pojavila bi se i u block exploreru, a ako na poloniexu kupujes novcice adresa ti ni ne treba jer je balans na menjacnici vezan za nalog(adresa generisana na menjacnici bi ti trebala samo da na menjacnicu posaljes novcice).
Ako posle hoces da prebacis novcice sa menjacnice treba ti adresa koju napravis prema uputstvu sa prve strane ovog threada i posaljes na nju sa menjacnice.

meni je stiglo pre sat i po stice ce i vama samo strpljivo jedino sto je negativan trend pa sam bolje prodao...

Uredno sve leglo pre 2h

@arrow verovatno isplacuju po redosledu kako je koja adresa zakacena pa tako i isplacuju a ti si krenuo kasno da kopas pa zato jos nije leglo a i bilo je zastoja danas i zato kasne

cryptominingblog je izbacio objasnjenje za backup walleta
– Linux: ~/.ethereum
– Windows: ~/AppData/Roaming/Ethereum
dir je keystore to predstavlja wallet.dat i to se cuva

a blockchain moze da se kopira ovako:
Export and Import the Ethereum Blockchain:
– Run: geth export blockchain_backup
– Copy the blockchain_backup file to the new system (a bit over 60 MB for the moment)
– On the new system run: geth import blockchain_backup

posto sam ja kreirao preko alethzero wallet nemam taj keystore tako da moram sve da kopiram i ethereum i web3

eth ++ skladisti kljuceve u appdata/roaming/web3

Jeste, ali je možda potreban i onaj key fajl u ethereum-u od master password.

poslao pre neki sat na svoju adresu od poloneixa nesto koina.sve uredno popunjeno slato vec nekolko puta.https://etherchain.org/tx/0xaa0549707166e05d5dd0dff0be6d1ca1ca27819326c3a1676f6a379a852a98db
medjutim izgleda da alethzero nije se bio sihronizovao ..nisam bas siguran,ZAKLEO BI SE da jeste bio sihronizovan, posto je vallet na sat-dva pre primio te iste novcice.taj alethzero se I negasi..
posle min sa svaki slucaj sam sam ga opet pokrenu da se sihronizuje .radi normalno.

sada su eth koini otisli na neku drugu adresu na koju vidim ima dosta koina..sta se desava sa ovim koinima..
https://etherchain.org/account/0x0000000000000000000000000000000000000000

sta je ciniti?
hvala

pa zar OPEEET

ljudi jeli se samo ovo meni desava..da naglasim da je preko alethZero...
sa tri racunara probato slanje..MAXIMALNO obratio paznju na sihronizaciju, po 4-5 peer(s) bilo..
100% sihronizovan wallet-I svi sa istim adresama..
opet isto njosra probato 5, 6 puta slanje u "sitnim " apoencicima.. ali opet se nabaralo 18-tak koina da ode u nepovrat???

HVALA unapred na savetu. pomoci.

p.s.radili slanje sa pooola direktno na poloneix..??

Poslednja izmena:
pa zar OPEEET

ljudi jeli se samo ovo meni desava..da naglasim da je preko alethZero...
sa tri racunara probato slanje..MAXIMALNO obratio paznju na sihronizaciju, po 4-5 peer(s) bilo..
100% sihronizovan wallet-I svi sa istim adresama..
opet isto njosra probato 5, 6 puta slanje u "sitnim " apoencicima.. ali opet se nabaralo 18-tak koina da ode u nepovrat???

HVALA unapred na savetu. pomoci.

p.s.radili slanje sa pooola direktno na poloneix..??

ne bacaj coine bezveze salji tj kopaj direktno na adresu na poloniexu

Po mojim merenjima 280x daje ugrubo 2.5 eth dnevno i ako ne bude pomeranja cene a diff nastavi da raste ovim tempom, isplativost kopanja ce trajati još 10 dana (optimistična prognoza).
Pa, dok traje - navali narode.

Obično tako bude... ali ovaj coin je malo drugačiji i stvorio je armiju minera/hordera. Oni će ostati sa brdom ovog shitcoina koji će vredeti daleko manje nego danas. Nastaviće da ga kopaju debelo u minus...
Svaki "revolucija" coin je imao isti put pa smatram da će i ovaj.

kako god okrenete odbrojani su dani.

Obično tako bude... ali ovaj coin je malo drugačiji i stvorio je armiju minera/hordera. Oni će ostati sa brdom ovog shitcoina koji će vredeti daleko manje nego danas. Nastaviće da ga kopaju debelo u minus...
Svaki "revolucija" coin je imao isti put pa smatram da će i ovaj.

Za ovaj coin jednostavno neznam "upotrebnu" vrednost od nje ce zavisit cena, naravno zbog velikog premine-a bice niza, sve zavisno koliko developeri drze i koju cenu ce odredit da odrzavaju kako im svoj stek ne bi otisao u bescenje... takodje jedino ako isti odrede da ga pumpaju bice sanse za pump/dump
Realno ovo je blockchain distributivne mreze sistema, generalno neku upotrebu moze imat... ali je ona dalekooo iza upotrebne vrednosti BTC-a

probavam ovaj pooleum,ovaj drugi mi se nesvidja zbog N sera,kontam da ce manje davati posto nema blokova non stop

da ali taj drugi ima vecu snagu

Ps
Drugi se zaglavio ne prukazuje nista

Poslednja izmena:
Pisite o rezultatima... Ja sam na poso , cim dodjem kuci prebacujem na jedan od ova dva poola...

Nadam se da nece i ovaj zatvoriti za nove minere bar dok ne dodjem sa posla :)

Kakve su vam isplate danas? Meni osetno manje nego prethodna dva dana. Za ovaj drugi pul piše da isplaćuje dva puta dnevno.

mora da je manje diff raste, ali pool opet kraducka ~15%

Nazad
Vrh Dno