Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Bas to. Slazem se sa ovim. Iskreno, treba da se udaramo nogama u dupe ako se ova cena odrzi jos malo, vec sada je previsoka. Ne kazem da nije moguce da ode jos gore, naravno da je moguce ali je suludo jer je vec izgubio inerciju. Videli ste pre neki dan kad krene da pada kako lako ide cena dole, to ce se desiti pre ili kasnije.

Ni ja mu ne bi dao vise od 0.0025. Ali kazem veoma moguci scenario.

Trebao je on da ode na 350-370K davnih dana ali nesto se opasno kuva iza scene. Videcemo tokom Februara.

Ma...reci cu vam da cena nema veze sa coino kao sto na mnogo coina niska cena nema veze sa unapredjenoscu istih. Stvar je u tome sto treba shvatiti da iako coin nema zdravu pozadinu ima zdrave investitore i to su potpuno dva odvojena sistema rada koji bi u normalnom uslovima trebali biti spojeni. Dalje...ethereum je po svim shvatanjima tehnicki na nezavidnom nivou ali ima potencijal i predispoziciju da bude mnogo gore, ne sa cenom nego upotrebno. Naravno ako se ne surva upravo zbog onog potrebnog spoja tehnike i cene koji se sakriva!

Ovo drugo je mnogo važnije. DASH je tehnicki superioran, moglo bi se sutra u supermarketu plaćati sa njim, a još se kolje sa npr. LTC-om koji je u tom smislu davno zastareo. Bez ozbiljnog finansijskog vetra u leđa nema velikih iskoraka, a tamo gde ga ima, nije bitna tehnika. Paradoksalno, svaka finansijska potpora je oblik manipulacije, što nije zdravo za novčić na duge staze. Zato je budućnost svakog coina nepredvidiva, a vrednost nestabilna i ne preostaje ništa drugo nego izverzirati se za plivanje u ovim mutnim P&D vodama. Ethereum je baš dobar primer za to.

Da ali razlika je sto je Dash zdrav iz korena za razliku od ETH. Dash jos sutra mozda moze da nadje nekoga ko ce stati iza njega a ETH tehnicki nece biti nista bolji. Naravno ne znaci da ce se ista od toga desiti ali eth je definitivno najcudniji novcic do sada. Jos uvek mi nije jasno kakva je njegova pozadina.

Da ali razlika je sto je Dash zdrav iz korena za razliku od ETH. Dash jos sutra mozda moze da nadje nekoga ko ce stati iza njega a ETH tehnicki nece biti nista bolji. Naravno ne znaci da ce se ista od toga desiti ali eth je definitivno najcudniji novcic do sada. Jos uvek mi nije jasno kakva je njegova pozadina.

Pa DASH je zdrav, ali nije iz korena, to je vec mnogo eksploatisana prica, znas sigurno na sta mislim. Mene zanima sta je to tehnicki superiorno na DASH-u. Anonimnost, to moze biti dobro a moze da bude i veliki problem DASH-a. Ostalo je samo sminka.

Nije, nije da je sminka, DASH jeste prilicno napredan u odnosu na 95% coina (masternodovi npr.) u tehnickom smislu. Ono sto ETH istice je finansijska ambicija. Tehnicki se jos mora dobro usavrsiti. Nista to nije specijalno poseban novcic, samo ima dobra ledja...nista vise od toga. Ako se desi neki od ovih projekata banaka ili nesto sa MS-om onda moze dobiti na jos sirem znacaju, ovako je jos below the line.

Nije, nije da je sminka, DASH jeste prilicno napredan u odnosu na 95% coina (masternodovi npr.) u tehnickom smislu. Ono sto ETH istice je finansijska ambicija. Tehnicki se jos mora dobro usavrsiti. Nista to nije specijalno poseban novcic, samo ima dobra ledja...nista vise od toga. Ako se desi neki od ovih projekata banaka ili nesto sa MS-om onda moze dobiti na jos sirem znacaju, ovako je jos below the line.

Jedini coin koji je testiran na veliki broj transakcija je BTC, sve ova ostalo je smesno. Tako da ta prica sa masternodovima je nesipitana.

ETH je novcic koji ima potencijal zbog novca koji je usao tu, mnogo obecanja ali jos nema nijednog gotovog projekta.

Sve u vezi dasha je visokom nivou, od anonimnosti, brzine, finansiranja, sigurnosti, mogu do sutra da nabrajam. Sve to u jednom novcicu... Kompletan paket. Nijedan drugi nije ni blizu ako cemo realno. Od starta se znalo na kom projektu se radi, sve je ispunjeno i sto je najzanimljivije uvek imaju ideju sta dalje da se radi, odmah krecu u sledeci projekat. Dashu samo treba neko krupno ime. Da je MS naprimer stao iza dash-a npr cena bi dostigla pola btc-a verovatno. Na stranu one price o premine i ostale baljezgarije koje monero trolovi prosipaju u btc temi. Vise ih ima u dash temi nego u monero temi. Ja sam bar neko ko prati dash.

ETH je s druge strane krenuo potpunu drugaciju pricu, prvo investitori i gomila obecanja. Ne znam sta ce biti od toga ali moze lako da zavrsi kao MAX ili neki drugi koji je hajpovan do ludila. MS je taj koji drzi eth u prici, da nije njega odavno bi zavrsio u gomili shitova.

Ja BTC ne ubrajam u ovu pricu...BTC se dokazao u vise stvari nego ijedan novcic, pre svega ogromnoj mrezi i ogromnom broju transakcija. Sve su ovo platforme i tu nema sta...blockchain je osnova koja se upotrebljava na razlicite nacine. Super je stvar da mozemo da vidimo razlicitost upotrebljivosti blockchaina samo jos nije apsorbovan u svetu. Kada se to desi, kao sa e-mailom npr. onda cemo imati skok mnogih novcica, to je sigurno.

Da li ste primjetili neke promjene na coinotron-u vezano za hashrate? Meni danas prikazuje vise tj. poprilicno preciznije nego sto je prije bilo i sa manjim oscilacijama. Ne znam da li je jos neko primjetio ili je to samo trenutno naislo kod mene.

To ti je trenutno tako naislo, nista nije menjano. Pricao sam s poljakom oko toga vec.
Racunanje brzine je takvo kakvo je i zavisi od mnogo faktora koji se pritom menjaju. Kod eth-a je situacija dodatno zakomplikovana. Zavisi od fee, koliki luck ima pool, od diff-a koji se stalno menja, dali je block biti orphan ili ne, dali ce block biti uncle ili ne... Uncle se placa 20-30% manje nego normalan block i 5-13% svih blokova su uncle. Zato se nemojte cuditi zasto estimated hashrate toliko varira, ne postoji nacin da to neko tacno izracuna s toliko promenjivih u jednacini. Bitno je da znate da se racuna prosek u zadnjih 60 minuta ali to vam ne znaci mnogo jer to ide po 30% gore dole. Kada ubace broj iskopanih novcica za 24h imacete mozda neku precizniju sliku.

BTW, ko zeli da promeni mail za monitoring na coinotronu neka im posalje mail, to mora rucno da se odradi.

Poslednja izmena:
A je'l možeš da nam kažeš na koju adresu da im pišemo? Ja nigde nisam našao email za podršku.

A jel neko uopšte dobio do sad email o prestanku rada nekog workera? Jedna mašina mi se gasila nekoliko puta na po par sati, nikakvo obaveštenje od Coinotrona nisam dobio.

Ja sam dobio vise puta...

Kod mene uredno radi mail notifikacija.

Ja sam dobio isto samo je bio jedan mail sa nekih 30 tudjih minera....onako zbirno :)

I ja sam tako dobio prije par dana pa sam mu prijavio taj problem. Drugi put dobio samo sa svojim workerom ali za sinoc nisam ni dobio. Zaledio mi miner oko 3:30 ali nisam dobio mail.

U slucaju da niste provalili, upravo su dodate teme na coinotronu. My worker, setings i skrolujte dole, imate u padajucem meniju teme. Nisu savrsene, ima manjih bagova ali eto, rade na novinama.

Ni meni ne stize notifikacija, pukao miner, blejalo 4 sata bez sera.

Neverovatno!!! Poljak mi je opet zdimio 2 eth samo zato što mašina sa 4 grafike nije radila dva sata!!! Ovo je 1.000% tačno, dešava se već drugi put! Mislim da ću mu poslati jedno pisamce u vezi sa tim pre nego što se oprostimo. Obratite pažnju na to koliko ćete nesrazmerno manje dobiti ako vam je mašina isključena 2-3 sata. Znam da svi svuda kradu, ali ova fora postaje iritantna. Svaka njemu čast, kao i svima koji ga podržavaju, ali dečko očigledno krade kao i svi ostali.

predpostavljam da imas dosta minera cim primetis 2 da fale.
da nam (mi) bude jasnije da li mozes navesti bar u % koliko fali , inace je opstepoznato da svi "kraduckaju" samo je pitanje koliko, a ovaj novcic je izgleda raj za malverzacije tog tipa
to sam primetio jos pre 4 meseca kada sam krenuo sa eth, stalno sam imao i pravio probleme u vezi eth isplate

znas onu staru :" nije lopov onaj koji krade vec onaj koga uhvate"

ajde ovo jos neko da utvrdi , pa ako treba migracija

mozda ce biti vidljivije kada uveke stavku 24vne isplate

Zale se na to ljudi, ja sam prestao da obracam paznju, sta je tu je, postenih nema samo manji i veci lopovi...

Noćas ponovo stali mineri, u 01:00, bez obzira što sam na jedan rig stavio 8 GB rama, drugi je sa 4 GB, izgleda da količina ram po rigu nema veze, nešto drugo je u pitanju, da li imate slične probleme

Meni se desi ponekad da stane neki miner , sad pogledao jedan je up time 11 dana, drugi 19 dana...

da li ima neke logike što staju pojedini, da nije zbog različitih karti u jednom rigu, mislio sam da dokupim još rama, ali nije to

Nazad
Vrh Dno