Šta je novo?

Ethereum Classic (ETC)

Jel trguje neko? Lavina je pocela. :)

Koliko fantasticno i ocigledno ide za sada. Bukvalno gde god stavite order (2-3% gore-dole), prolazi.

Najvise sam se igrao na 375-390k relaciji, obrnuo par puta kroz pola sata.

Poslednji trade, pazario na 380k i evo ga probio 400k ko iz sale. BTC-a imaju dosta u rezervi, ciste je 100+BTC zidovi ko od sale.

Nisam jos odredio target za prodaju.

@[SAJ]ber

Čisto tehnicki koja je prednost ETC nad ETH-om i DASH-om i da li je cena porasla zbog investitora koji imaju ozbiljne dugorocne planove sa ovom valutom ili zbog špekulanta koji su u stanju da ga za par meseci napuste i pređu na nesto drugo ?

Poslednja izmena:
lavina ce tek poceti...danas, sutra, prekosutra osim ako ne okrene na drugu stranu...mirovati u svakom slucaju nece :)

poređenje snaga mreže:
eth: 3,4GH/s
etc: 1GH/s

Mislim da je odavde sve moguće. Ukoliko isplativost bude pratila prelazak rudara na etc može lako etc da postane glavni lanac. S druge strane sve očekujem neku intervenciju od fondacije, ako ništa onda u vidu dampa. Ili je naravno sve ovo dobro izrežirana priča.

Sve je to ono drugo :)...ako cemo verovati "hakerima" oni su se zalagali da ostane ovaj fork i ne bi trebali dampovati nego podeliti etc svima :)

Ja sam sad kao na nuli, mozda nesto sitno u plusu(0.2BTC mozda) i vec dva puta danas razmisljam da izadjem. Nisam pametan.

Ja mislim da ce se vratiti na 39 pre probijanja 5 ali sam ja takodje usao long eth tako da nisam nesto nepristrasan.

Ne bi ja jos u eth ulazio...opet super mega volume etca na polo. Mislim da ide jedna dzinovska lavina uskoro i onda damp. Pik mozda na 75-8.

Tacno tako verovatno je cilj da etc:eth dostigne 1:1... ali naravno ne danas

To je idealan scenario za gazde.
6$ svaki. Kopaš duplo manje nego prije forka sa istom energijom.

Skoro nisam procitao vecu glupost...

Generalno sve je moguce.

Ne verujem ni jednim ni drugim, niti isti rudarim.

Veceras je moguce da dodje do 1:3 odnosa, a kroz par dana i 1:1. Taman da se nadju na ~0.01-0.011 oba dva.

OFC da moze FAIL-ovati, ali postoji dobra mogucnost.

Poslednja izmena:
Veceras ide na 1:3.

Edit, u trenutku pisanja prethodnog posta, bio je 475, evo ga na 530 vec.

Poslednja izmena:
@[SAJ]ber

Čisto tehnicki koja je prednost ETC nad ETH-om i DASH-om i da li je cena porasla zbog investitora koji imaju ozbiljne dugorocne planove sa ovom valutom ili zbog špekulanta koji su u stanju da ga za par meseci napuste i pređu na nesto drugo ?

Cista spekulacija. Manipulatori dizu isplativost da bi skakala cena mreze. S tim u vidu guraju i snagu mreze i cenu ka ceni ETH. Niko to ne radi zbog tebe i mene nego zato sto imaju brdo ETC-a i sto ga vise guraju sve su veci milioner. Realno, na kraju ce opasno dampovati 10-20% ukupne kolicine svojih novcica i bice multimilioneri a imace jos brdo novcica u steku.

Mreza je porasla jos 35% u odnosu na juce, cisto da potvrdim ono sto pricam zadnja 2-3 dana. Voznja ce jos da traje i sve dok mineri prelaze na etc mrezu manipulacija ima dobar zalet. Ja iskacem jednim delom na 600, 800 a za dalje cemo da vidimo. Mozda zaalavim na kraju pa gadjam top s 50% novcica, cisto da se igram (citaj: da vratim ono sto sam izgubio).
Sadasnje stanje mreze je da je etc na 27% od eth-a. Jasno vam je da ima jos lufta da se raste, tezi se ka 1:1. Ali nemojte nikako cekati toli9ko jer ce damp biti pre toga skoro sigurno. Ako dodjemo do 50% mreze to ce biti i 60% vrednosti eth, da se svi ljubimo u dupe ;)

Skoro nisam procitao vecu glupost...

Veruj mi ka tome se tezi. Procitaj post iznad i bice ti jasnija racunica.
Ako nekim slucajem i doguramo na 1:1... Ihaaaaaa :d
Ja cu biti max optimista koji ce reci cak da ce etc i premasiti eth u nekom trenutku ;)

Poslednja izmena:
sell 5000 ltc 0.00613BTC
buy 6xxx ETC @ 0.004x
sel 6xxx ETC @ 0.00529

:d

imao otvoren sell od podneva, nisam ni primetio kad ode iznad 5xx

Bravo Zeljko.

Ja nisam imao m*da pa sam radio sa 3-4 btc u startu i evo zadnjih 2 dana sa 8-10 btc.

Iako ove godine nisam imao FAIL-ovanih trade-ova, radio sam sa maximalnom opreznoscu jer obicno tako bude, dodjem do +30-40BTC i samo bum nestade jedno 10-15 BTC-a. :d

Trade-ovi koje sam uradio u poslednjih par dana kod ETC-a su:

~250K -> ~350K. Tu sam uzeo 2 BTC-a i bukvalno sam sebi rekao, dosta je i idem dalje. Izgledalo mi je klimavo ali sam ga posle toga pratio i poslao jos 3 BTC-a na poloniex.

~370K, tu sam prodavao i kupovao na blic jutros i uzeo sam oko 1,5BTC. Dobar deo sam sacuvao i cekao 450K, ali evo malo pre sam se istreao i cekam rebuy za dalje.

Uglavnom saldo oko 5-6 BTC-a i prezadovoljan sam vec sada jer se nikakvom trade-u nisam nadao u skorije vreme. :) :smash:

Vrh Dno