psaras
- Ribolovac -
- Učlanjen(a)
- 04.04.2005
- Poena
- 955
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Ovo može biti i generalna tema za možda i najpopularniji arduino-based kontroler koji se može koristiti u kontekstu ovog podforuma (IoT). Privodim kraju jedan mini projekat zalivanja (tuje u dvorištu i drveće u bašti) koji je prilično zanimljiv i solidno kompleksan (kontrola nivoa vode u posudi punjenjem iz bunara, kontrola zalivanja na osnovu temperature, web interfejs, mqtt komunikacija sa ESP32...) pa ću kad završim malo to predstaviti ovde.
Imam i konkretno pitanje ako se neko uopšte bavio ovim stvarima, postoje li high-lvl trigger relejni moduli za ESP32? S obzirom da ovaj kontroler šalje 3.3v na izlazima, nisam uspeo da nađem ovakve releje, takođe ni releji sa optokaplerima ne postoje u 3.3v varijanti. Uspeo sam ja da isprogramiram logiku i sa low-lvl trigger relejima, ali mi je sve kontra, a i više volim da mi izlazi idu logički, lakše je i za troubleshooting itd.
Imam i konkretno pitanje ako se neko uopšte bavio ovim stvarima, postoje li high-lvl trigger relejni moduli za ESP32? S obzirom da ovaj kontroler šalje 3.3v na izlazima, nisam uspeo da nađem ovakve releje, takođe ni releji sa optokaplerima ne postoje u 3.3v varijanti. Uspeo sam ja da isprogramiram logiku i sa low-lvl trigger relejima, ali mi je sve kontra, a i više volim da mi izlazi idu logički, lakše je i za troubleshooting itd.