Šta je novo?

Erste banka

Besplatno održavanje računa tokom prvih 12 meseci ako online podnesem zahtev jel ta ponuda stalno aktuelna u banci ili je aktuelna samo do kraja godine?

Odmah čim otvoriš stranu za besplatan premium račun:
1767101172726.png

Isto ti je i za ovaj dinarski gde ti uplaćuju 7000, odmah piše na strani za račun:

Upravo sam se vratio iz banke i zavrsio otvaranje racuna.

Vi koji ste aplicirali za benefit od 7k din i dobili isti, mozete sada zahtevati u banci da vam se prebaci racun na premium paket, i dobijate ga 12 meseci bez odrzavanja, uz to birate koje osiguranje zelite. Plus novu Visa platinum karticu.
Pocetkom januara prebacujem deo zarade, valjda ce stici visa kartica da obavim kupovinu od 2k din, i javljam dal je leglo 7k din.
Znaci mi koji smo odmah otvorili Premium i prebacili platu, a kao benefit dobili besplatno odrzavanje racuna smo ispali ovce? Ako sam te dobro razumeo, da sam otvorio dinarski racun, dobio bih besplatno odrzavanje + 7000 din, a onda kada bih se prebacio na Premium dobio bih sve benefite i besplatno odrzavanje do isteka tih 12 meseci? Jel moze ovo jos neko da potvrdi?

Ja sam ih tako razumeo u banci.
Kaze mi kada dobijes benefit, dodji da prebacimo na premium narednih 12m free.
Dal je zaista tako , neka neko potvrdi ko je vec dobio benefit (ode u banci i pita)

Razmisljam da otvorim račun u Erste banci, pa mi trebaju neke informacije.
Kakav je kurs za kupovinu evra i da li zavisi od paketa? Znam da su pre godinu-dve imali dobar kurs.
Glavni razlog za otvaranje računa u ovoj banci je sto u BiH mogu da se podižu pare sa bankomata bez provizije. Da li ovo važi za sve pakete?

Izbegao bih ako je moguće prenos (dela) plate u ovu banku ako je moguće. Dakle, postoji li paket sa dobrim kursom evra, besplatnim podizanjem na bankomatima Erste grupe, a koji ne zahteva prenos plate u banku?

Ima li ko Visa Gold kreditnu karticu kod Erste? Vidim da je samo 150 din mesečni harač, a ima uključeno putno osiguranje sa pokrićem do 40.000 EUR za ceo svet, 90 dana u godini, što je strava pogodnost. Bukvalno je samo zbog osiguranja vredi imati. 1800 din godišnje za takvo osiguranje je premija. E sad, da li je izdaju samo uz prenos plate i Premium račun ili postoje i druge varijante? Na sajtu ništa ne piše koji su uslovi.

Svakako ću se raspitati direktno od banke, ali čisto da vidim, da li je neko ima i pod kojim uslovima je dobio.

Da odgovorim sam sebi. Za dobijanje Visa Gold kreditne kartice, nije potrebno da se otvori račun u Erste banci. Potrebni su potvrda od poslodavca, dve administrativne zabrane, 3 poslednja platna listića i 6 poslednjih izvoda iz banke gde je prijem zarade.

Nisam pitao za ostale kreditne kartice, ali pretpostavljam da su isti uslovi. Ono što je dobro je što su sve ostale kreditne kartice (Dina, Visa Classic, Mastercard) potpuno besplatne, dok je Visa Gold 150 RSD mesečno, sa uključenim putnim osiguranjem 90 dana u okviru godinu dana za ceo svet sa pokrićem 40.000 EUR. Zaista dobra ponuda.

Da odgovorim sam sebi. Za dobijanje Visa Gold kreditne kartice, nije potrebno da se otvori račun u Erste banci. Potrebni su potvrda od poslodavca, dve administrativne zabrane, 3 poslednja platna listića i 6 poslednjih izvoda iz banke gde je prijem zarade.

Nisam pitao za ostale kreditne kartice, ali pretpostavljam da su isti uslovi. Ono što je dobro je što su sve ostale kreditne kartice (Dina, Visa Classic, Mastercard) potpuno besplatne, dok je Visa Gold 150 RSD mesečno, sa uključenim putnim osiguranjem 90 dana u okviru godinu dana za ceo svet sa pokrićem 40.000 EUR. Zaista dobra ponuda.
Gde se nalazi taj podatak za Visa Gold 150 din mesečno održavanje ?

Da li je neko od 01.01.2026 dobio 7k din za prenos plate?
Racun otvoren: 29.12.2025 preko online forme
Prebacena plata: 10.01.2026
Prva transakcija Visa karticom od minimum 2k din: 25.01.2026

Da li je neko od 01.01.2026 dobio 7k din za prenos plate?
Racun otvoren: 29.12.2025 preko online forme
Prebacena plata: 10.01.2026
Prva transakcija Visa karticom od minimum 2k din: 25.01.2026
Vase poverenje nam mnogo znaci! Na racun u Erste Banci Vam je uplaceno 7.000rsd. Iskreno verujemo da cete biti zadovoljni nasim uslugama i proizvodima. Vasa Erste Banka.

Povlačim reč. Nije BPŠ najsporija banka. Erste je. Sat i po u ekspozituri samo da potpišem ugovor o kreditnoj kartici, a bila je prazna eskpozitura.

Ipak mora da se otvori tekući račun uz kreditnu karticu, ali ako nema prometa, nema ni naplate održavanja. Na partiju kreditne kartice može direktno da se izmiruje dug sa računa druge banke.

Ali ima dobra vest, ako je tačna. Bankarka mi je rekla da stiže George za par dana. Reče i da zaposleni koriste George već par meseci.

Ali ima dobra vest, ako je tačna. Bankarka mi je rekla da stiže George za par dana. Reče i da zaposleni koriste George već par meseci
Ako je ovo istina verovatno će mi Erste postati primarna banka.

Kakva iskustva imam sa njima za pravno lice, a sad i za fizičko, da sutra ponude besplatno održavanje za premium račun i besplatne naloge, ne znam da li bih pristao da mi budu primarna banka.

Stvari koje kod drugih banaka završiš sa dva klika kod njih se otežu po nedelju dana.

I uvek isti problem. Kažu jednu informaciju oko potrebne dokumentacije, pa sutra traže dopunu dokumentacije, pa prekosutra drugu dopunu, pa onda "sistem ne radi, moram ručno" ili "služba mi ne odgovara na mejl" i tome slično. Kao da je 1995. godina.

Dva pitanja: 1) sta je George 2) Koliki je kurs za kupovinu evra preko mobilne aplikacije?

Erste je definitvno još uvek negde u 19. veku što se bankarstva tiče...

Juče u sam testirao da li funkcioniše prebacivanje novca sa računa u drugoj banci direktno na račun kreditne kartice (kako mi je bankarka rekla da mogu da otplaćujem dug).

Juče u 16h sam prebacio 1 dinar sa računa u Yettel banci instant plaćanjem na partiju kreditne kartice u Erste banci. U Yettel banci je nalog momentalno izvršen, dok u Erste taj novac danas u 14h i dalje nije vidljiv na partiji kreditne kartice.

Da sam fijakerom poslao za Beč dukate, već bi stigli...

Cekaj, kreditnu koju si dobio nisi koristio?
Ukoliko nisi moguce je i da ne vidis taj avans koji si uplatio.
U rajfajzenu isto ne vidis avans ako uplatis preko iznosa rata koje su dospele za taj mesec.

Cekaj, kreditnu koju si dobio nisi koristio?

Nisam još dobio. Potpisao ugovor, ali je u aplikaciji vidljiva partija kreditne kartice sa limitom, pa sam hteo da isprobam. Pod transakcijama isto ništa nema.

Ukoliko nisi moguce je i da ne vidis taj avans koji si uplatio.
U rajfajzenu isto ne vidis avans ako uplatis preko iznosa rata koje su dospele za taj mesec.

Misliš preko iznosa celog duga odnosno limita, a ne rata (minimalnog iznosa)? U Yettel se recimo vidi iznos preko limita uredno. Ako recimo imaš limit 100k, trenutno si na 50k, uplatiš 60k, pisaće 110k za iznos preostalog limita.

Hoću da ti kažem da je sve moguće. U nekim bankama se faktički limit poveća za onoliko koliko si uplatio preko, u nekima ostaje na avansu.
Ostaje ti ili da ih pitas ili da kada ti stigne kartica obavis neku sitnu kupovinu i vidis da li ce se taj dinar pojaviti.

Hoću da ti kažem da je sve moguće. U nekim bankama se faktički limit poveća za onoliko koliko si uplatio preko, u nekima ostaje na avansu.
Ostaje ti ili da ih pitas ili da kada ti stigne kartica obavis neku sitnu kupovinu i vidis da li ce se taj dinar pojaviti.

Pitaću bankarku kad budem preuzimao karticu.

Pošto u ugovoru piše da se mesečna naknada za održavanje kreditne kartice izmiruje "zaduženjem računa korisnika", rekao sam da ni u kom slučaju ne pristajem na to da se automatski zadužuje tekući račun. Zato sam i isprobao plaćanje juče.

Bankarka je rekla je da je blokirala automatsku naplatu mesečne naknade za održavanje kreditne kartice sa tekućeg računa i da će se ona vršiti zajedno sa naplatom duga po kreditnoj kartici. Imam i napismeno to od nje putem mejla.

george. rs preusmerava na https://www.erstebank.rs/sr/Stanovnistvo/Elektronsko-bankarstvo/george tako da izgleda da jesmo samo danima udaljeni od početka rada, a uputstvo za srpsku verziju u pdfu prikazuje kako izgleda cela aplikacija. još uvek nema linkove za aplikacije, skeniranjem qr kodova izlazi traženi link nije pronađen u google play.

Konačno i oni da uvedu nešto moderno, valjda će uskoro krenuti

Stiglo na mejl:

1000014152.png

Nije mi jasno na šta se odnosi ovaj prestanak pružanja usluga direktnog zaduživanja (direct debit)?

Nazad
Vrh Dno