Šta je novo?

Erste banka

Potvrdjujem.

Kako ide promena PIN-a na Visa kartici - iz aplikacije, na bankomatu ili u ekspozituri?

Za benefit od 7000rsd potrebno je da se ispune ovi uslovi:
1. Otvorite Dinarski tekući račun onlajn, do 31. decembra 2025. godine.
2. Prenesite primanja (ili deo primanja) na račun, do 31. januara 2026. godine
3. Obavite jednu transakciju Visa Classic debitnom karticom u iznosu od 2.000 dinara ili više, do 31. januara 2026. godine

Otvaranjem online dinarskog tekućeg računa do 31. decembra 2025. dobija se benefit - održavanje računa bez naknade u prvih 12 meseci.
Odradio sve, koliko im treba da isplate ovaj benefit od 7000 rsd ? Dali je neko već dobio isti ?

Najviše liči na to da neće nikoga da isplaćuju pre kraja akcije. Čini se zato da je taj benefit najrealnije očekivati tek u februaru.

28. oktobra sam otvorio mami račun (penzionerka) u Erste banci. Danas joj je leglo 7.000 dinara.

Znao sam da će ovako biti, ali čisto kuriozitet. Naknada banke 1000% od iznosa transakcije. 😄

1000023998.jpg

Može objašnjenje šta se ovde desilo za nas sa jeftinijim kartama, što bi se reklo?

Može objašnjenje šta se ovde desilo za nas sa jeftinijim kartama, što bi se reklo?

Naknada za izvršenje transakcije od 10 dinara iznosi 100 dinara. Dakle, naknada je 10 puta veća od iznosa transakcije.

Prethodno je na račun udruženja uplaćeno 10 dinara više od ispostavljene fakture, pa je 10 dinara moralo biti vraćeno kako bi uz Odluku o povraćaju sredstava sve bilo knjigovodstveno ispravno.

Zanimljivo, nisam baš u toj priči, ali neka logika (i pravna i zdravorazumska) bila bi mi da platilac snosi troškove peglanja pogrešne uplate. No dobro, to je priča za sebe...

Može i to da se uradi, ali je ovo bilo najjednostavnije u datoj situaciji. Poenta je više bila u visini naknade u odnosu na visinu iznosa transakcije.

Naravno, zato kažem da je priča za sebe. Ostaje predlog da pređete u BPŠ, tamo bi vam ovo ispalo 50 dinara. Doduše, bolje 100 Ersteu ako se ne čeka, a u BPŠ gužva. 😆

Da li je kasno za apliciranje za 7000 din uz prenos zarade?
Da li su nekom skoro uplatili 7k?

Da li je kasno za apliciranje za 7000 din uz prenos zarade?
Da li su nekom skoro uplatili 7k?
Uplatili su mnogima 22-og. Kasno je osim ako nisi u stanju da već isplatu decembarske plate koja dospeva u Januaru preneseš na vreme - većina nema vremena za to jer je već kraj meseca a računovodstvima i pio fondu obično treba više vremena za to.
Ako ipak sve stigneš nije kasno pod uslovom da nisu potrošili sredstva za kampanju jer im na sajtu stoji: "Kampanja traje do 31.01.2026. godine ili dok predviđena sredstva ne budu iskorišćena."
A i ako ti i to potvrde opet ulaziš u rizik da li će zbog praznika stići da ti dovoljno brzo izrade Visa karticu kojom si dužan da potrošiš 2000 dinara da bi se kvalifikovao (jer može da se desi da do trenutka izrade Vise sredstva budu potrošena).
S druge strane imaš druge dve slične aktivne kampanje kod drugih banaka:

• Like
Reagovanja: s5p
Koju stavku biram za benefit od 7000 din uz prenos zarade?
Imam u ponudi 2 dinarska racuna?

Prilozi

• Screenshot_20251228-080859.png
    Screenshot_20251228-080859.png
    134.7 KB · Pregleda: 38
Ako u Erste Banci uzmem dinarski racun sa osnovnim uslugama, da li uz to dobijam i deviznu visa karticu sa kojom mogu da placam putem interneta ili treba da izaberem neki drugi paket?

Ako u Erste Banci uzmem dinarski racun sa osnovnim uslugama, da li uz to dobijam i deviznu visa karticu sa kojom mogu da placam putem interneta ili treba da izaberem neki drugi paket?
Za nju otvaraš devizni račun u EUR (koji je besplatan, i nema održavanja), i tražiš da ti izdaju Deviznu Visa karticu uz taj račun, koja košta jednokratno 3.5 EUR i važi 3 godine. Naknadu ti skidaju kada kartica stigne. Jedino što moraš ići na šalter da bi kupovao evre, ili preko app.

Za nju otvaraš devizni račun u EUR (koji je besplatan, i nema održavanja), i tražiš da ti izdaju Deviznu Visa karticu uz taj račun, koja košta jednokratno 3.5 EUR i važi 3 godine. Naknadu ti skidaju kada kartica stigne. Jedino što moraš ići na šalter da bi kupovao evre, ili preko app.
Da li devizni moze da se otvori ako nemam dinarski ?
Da li sa tom Visom ima naknade 1% pri placanju na stranim sajtovima i kod priliva na racun ?

Bez dinarskog racuna ne moze nigde vise da se otvori devizni racun, zbog nekog zakona. Kontaktirao vise banaka.
A i u Erste banci su mi rekli da bi dobio Visa Classic debit karticu moram da otvorim standardni dinarski racun, a ne osnovni.

Erste banka otvara devizni račun za Visa deviznu karticu bez potrebe otvaranja dinarskog računa. Već je pisano ovde.

Nema naknade za plaćanje. Ranije su rezervisali 2-3% veći iznos prilikom plaćanja, a onda vraćali prilikom knjiženja posle par dana, ali sada su neki već javili na forumu da više nema toga, nego im se rezerviše tačan iznos.

Ne znam, ja jutros razgovarao sa nekom zenom iz Ester banke i rekla mi je da ako hocu Visa Classic debit karticu moram da otvorim standardni dinarski racun.
A ako bas hocemo dinarski racun mi u zivotu ne treba.

A moze jedno pitanje na kom to bankomatu mogu da podizem i uplacujem devize kad su meni rekli da to mogu samo na salteru banke da radim?

Upravo sam se vratio iz banke i zavrsio otvaranje racuna.

Vi koji ste aplicirali za benefit od 7k din i dobili isti, mozete sada zahtevati u banci da vam se prebaci racun na premium paket, i dobijate ga 12 meseci bez odrzavanja, uz to birate koje osiguranje zelite. Plus novu Visa platinum karticu.
Pocetkom januara prebacujem deo zarade, valjda ce stici visa kartica da obavim kupovinu od 2k din, i javljam dal je leglo 7k din.

Nazad
Vrh Dno