Šta je novo?

Erste banka

Februara prošle godine otvorim racun u Erste sa akcijom ko otvori racun i plati nešto karticom dobija 5.000din, otvaranje i godinu dana besplatno održavanje računa. Sad mi stiže u decembru 290din održavanje računa, kako to?

Pisi banci ali i proveri da li su ti slali obavestenja o promeni uslova tokom godine.

Imam devizni a vista racun kod Erste, da li se samo uz njega moze ugovoriti ebanking/mbanking ili ce biti potrebno otvoriti i dinarski racun

Premium sam korisnik već neko vreme. Imam par nedoumica: Zašto na svaku online uplatu banka skida 15/20 dinara? Da li to ima i u drugim bankama? Zašto nekada ne može da se uplati bezkontaktno, tj. karticu aparat ne može da očita već mora da se gura u aparat? Otvorio bih račun u drugoj banci kod koje nema dodatnih troškova pri plaćanju računa, pa je i sledeće pitanje: može li ovaj premium status da se ukine i ostane samo basic račun?

Ja ima 2 MC kartice kod erste banke,jedna za € racun , jedna za $ racun.Odrzavanje racuna je besplatno.I obe isticu tek 2028,medjutim dobio sam danas sms da mi salju visa kartice na kucnu adresu.

Tako je, i meni je stigla poruka juce kao i majci, obe kartice su devizne mastercard, zvao sam ih kazu da pin i sve ostaje isto samo da menjaju kartice.

To onda znaci da ce moci da se povlaci direktno na visa karticu sa paypala,posto na MC nije moglo.

pozz svima.Uzeo sam jos pre 2 godine deviznu pripaid master karticu koju naravno nisam ni koristio jel nije imalo beskonatno placanje i nije moglo da se proveri stanje na kartici osim na bankomatu. juce mi je stigla poruka da menjaju za visa karticu zanima me da li se nesto promenilo i kako moze da se proverava stanje na kartici. kartica bi iskljucivo sluzila za online kupovinu.

Moze sa se doda u apple/google wallet i da se placa telefonom beskontaktno.

Provera stanja na bankomatu, pozivom call centra, ekspozitura

Ne znam da li moze mBanking da se ugovori, raspitaj se

I meni stigao sms da mi menjaju Mastercard sa Visa karticom. Nikako mi se to ne svidja, jer sam račun otvorio baš zbog debitne Master kartice. Da li se plaćaju neki penali kad se gasi račun, pošto sam prvu godinu održavanje plaćao 0 din.?

Ne bi trebalo, do sad se ne sećam da su promocije banaka dolazile sa nekim specijalnim uslovima.

Po meni Visa je možda i bolje rešenje od MC, pogotovo za devizni račun gde bi se omogućilo povlačenje sa PayPal-a. MC doduše ima neke promocije pa sad ko više voli.

Kako je najpovoljnije dici USD sa racuna, mastecard USD je jos aktivna ne znam jel prilikom dizanja dal moze da se selektuje konverzija od strane MC pa onda na to dolazi fee banke mislim pa dici u RSD

Sa sajta:
Poštovane klijentkinje i klijenti, filijale u Beogradu koje inače rade subotom, ove subote, 15. marta, neće pružati usluge. Podsećamo vas da su uvek dostupne usluge banke kroz elektronsko bankarstvo.
Interesantna odluka, za sad su jedina banka koja je ovako postupila.

Da li erste banka ima neku karticu za koju je vezan devizni racun a ne dinarski. Ja povlacim pare sa online novcanika na erste karticu(mastercard) za koju je vezan dinarski racun i pare mi uvek legnu na dinarskin racun u dinarima.

Ima, VISA devizna. Plaća se izrada 400 dinara (skida se protivvrednost sa deviznog računa).

Skinuće ti 400RSD, ali u onoj valuti u kojoj ti je devizni račun (EUR recimo) i skinuće sa tog računa proviziju. Konverzija ide po kupovnom kursu banke.

Naknada se naplaćuje u trenutku kad ti službenik aktivira i uruči karticu, tad moraš imati pare na deviznom računu da bi pokrio izdavanje.

Da li erste banka ima mogucnost povlacenja deviza tj evra sa bankomata?

Još nisam video takav bankomat, bar ne u NS. Inače jutros sam prvi put fobio SMS od erste banke o promeni na stanju računa..plaćao sam nešto preko google pay-a (što i nije bitno). Testiraću danas i za priliv jel radi. Ako je tako onda su konačno posle 3 godine od kada sam podneo zahtev za ovu uslugu krenuli i da pružaju istu!

Kod meni isto ne radi sms notifikacija godinama iako uredno placam...

I kolega na iphonu potvrdio da je takođe dobio prvu sms danas posle nekog plaćanja.

Ja nemam ukljucene notifikacije za priliv. Ali od danas sam primetio da mi stizu notifikacije kad nesto platim i koliko mi je sredstva ostalo.

Koliku proviziju uzima banka kad ti legnu devize(euri) na deviznu karticu i koje su pogodnosti zlatne gold mastercard kartice. Hvala

Odobren mi je refund na originalan metod plaćanja - karticu koja je istekla, a ja u međuvremenu dobio novu. Sta se sad dešava?

Nazad
Vrh Dno