blue
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.03.2002
- Poena
- 785
Igrao sam Praetorians i igra me je odusevila. Prva RT strategija koju sam stvarno igrao od vremena Starcrafta. U igri nema stotine razlicitih jedinica vec svaka od tri strane raspolaze sa 10-tak jedinica od kojih je pola unikatna za svaku stranu. Same jediinice su predstavljene kao grupe ljudi (a ne jedna jedinica jedan coveculjak) i doprinose epskom ugodjaju kada krene borba. Ne postoje heroji, magovi i sl. gluposti vec samo oficiri (koji su sl. herojima ali nemaju nikakve specijalne funkcije sem sto u radijusu njihovog dejstva, oznaceno krugom, jedinice se bolje bore i to sto je nivo iskustva oficira veci to je veci i njegov uticaj na jedinice. Rimljani imaju Centurione, Varvari Chiefs a Egipacani Official). Resursi, takodje, ne postoje vec se zauzimanjem gradova nove jedinice mogu regrutovati u njima (sve dok ima populacije za regrutovanje) a za jace jedinice moraju postojati i honor poeni (koji se dobijaju u uspesnim borbama). Svidja mi se i sto svaka jedinica ima neku slabu tacku i neku prednost. Recimo za konjicu su smrt kopljanici ali samo ako su postavljeni u borbeni poredak sa iskuanim kopljima. Kada na njih tada naleti bukvalno bude zatrta sa lica zemlje. A taj poredak je recimo bonus kod kopljanika.
Itd, itd, o igri bih mogao da pricam dva dana, ali necu🙂 Sta da vam kazem sem da je probate.
Jos samo da napomenem da je igra malo zahtevana (probao sam kod druga na P3-450MHz sa ATI Rage 128 kartom i radi u 800x600 bez seckanja) i da su je radili momci zasluzni i za serijal Commandos.
Itd, itd, o igri bih mogao da pricam dva dana, ali necu🙂 Sta da vam kazem sem da je probate.
Jos samo da napomenem da je igra malo zahtevana (probao sam kod druga na P3-450MHz sa ATI Rage 128 kartom i radi u 800x600 bez seckanja) i da su je radili momci zasluzni i za serijal Commandos.