Ne moze 13%,najveci popust je 7%Da li stvarno daju 7% popusta ako sam ocitavas brojilo svaki mesec?
Vidim o onom obavestenju da navode neke popuste 6 i 7 posto?
Da li to znaci da ako sam ocitavam brojilo i predjem na e racun dobijam popust 13% svaki mesec (podrazumeveva se da platim racun do 20og)?
Nesto sam skeptican i svem ise cini da ima nesto sto me ceka iza coska 😀
Samoočitao 5.1. stiglo na mejl 9.1. S obzirom da je u pitanju Google mejl izlistaj sve mejlove, meni je u delu "updates" a ne u primary.Znači iz Beograda još nikom ko je sam očitao nije generisan račun?
(ne računam @rafiki koji ima daljinsko očitavanje a ne samoočitavanje)
Nema ga ni na eps portalu, ni na mail-u. Samoočitao 1.1. i poslao mailom na [email protected] kao uvek.Samoočitao 5.1. stiglo na mejl 9.1. S obzirom da je u pitanju Google mejl izlistaj sve mejlove, meni je u delu "updates" a ne u primary.
Problem je što su u Pančevu dali očitavanje SNSu, a oni pišu otprilike šta im padne napamet, tako da smo osuđeni na samoočitavanje.Posto račun plaćam uvek na vreme dobijam 5 %. Znači e racun i da im ocitavam svaki mesec brojilo za dodatnih 20-30 rsd? Neka oni za te pare pošalju racun postom i nek očitaju sami.
I da se odabere elektronski račun.Nije bitno da li sam ocitavas ili oni, bitno je da se plati do 20-og u mesecu.
Kad uplatis do 20-og popust je 5%, samoocitavanje i uplata do 20-og 6%, a uplata do 20-og uz el.racun 7% popusta.
Ne sabiraju se drugi popusti ovo je max za popuste.
Ne moraš ti da očitavaš, dovoljno da izabereš elektronski račun i da platiš do 20. u mesecu. Popust dobiješ na sledeći račun.Posto račun plaćam uvek na vreme dobijam 5 %. Znači e racun i da im ocitavam svaki mesec brojilo za dodatnih 20-30 rsd? Neka oni za te pare pošalju racun postom i nek očitaju sami.
Dali se isplati ili ne nije bitno , problem sto nema ko da ocita svaki mesecPogledah tabelu sa popustima. Apsolutno mi se ne isplati da ja ocitavam niti e racun. Dosta mi je 5% popusta.
Nisi u potpunosti. Popust se obračunava samo na utrošenu struju a ne na celokupan račun. Znači, nema popusta na akcize, pdv, rts i ostale dodatke.Pa nije bas 40 dinara,naprimer na moj racun od 15.000 tih 2% dodje 300 dinara,ako sam vas lepo ukapirao o cemu pricate.
Istina, procenat se uzima od osnovice za akcizu i PDV, ali se na narednom računu i primenjuje isto na osnovicu, tako da ipak utiče na ta dva nameta. Umanjena osnovica automatski znači da je manja akciza i PDV, pa je i konačan račun utoliko manji. Više puta sam pisao o tome, pošto se često pogrešno shvata. Konkretno, budući da akciza iznosi 7,5%, a PDV 20%, efektivni popust je 107,5% × 120% = 129% iskazanog/nominalnog popusta. Evo i na konkretnom primeru snimka ekrana koji nam je ostavio član @virke:Znači, nema popusta na akcize, pdv, rts i ostale dodatke.
| Nominalni popust | Efektivni popust |
|---|---|
| 5% × stara osnovica = 106,43 | 129% × 106,43 ≈ 137,29 |
| 6% × stara osnovica = 127,72 | 129% × 127,72 ≈ 164,76 |
| 7% × stara osnovica = 149,00 | 129% × 149,00 ≈ 192,21 |
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari