Šta je novo?

EPS račun preko neta

Ja sam uplatio veci racun nego od oktobra(iako su rekli da se uplati isti, budala) svakako uplatio sam veci jer sam vise potrosio u novembru, sad ako ne budem mogao da se nadjem sa njima, nepotreban seks koji sam sebi namestio
To nije nikakav problem ako je bilo koji iznos uplaćen, pod uslovom da odgovara model i poziv na broj. Jedino je bitno da iznos bude najmanje kao oktobarski i to uplaćeno do 30.12.2023. da bi se obračunao popust od 5% za sledeći račun i da bi se novembarski račun smatrao izmirenim.

Znači ko uplati manje jer zna da je manje potrošio u novembru nego u oktobru neće mu se smatrati račun izmirenim nezavisno od tih 5 posto što neće dobiti popusta ?

Na pre neki dan ažuriranoj mobilnoj aplikaciji "račun za struju" može da se izračuna gotovo u dinar iznos novembarskog računa ako se zna kada je tačno mereno ali i bez tog dana merenja opet približno može da se izračuna pa i da se uplati neki dinar više a ne da im se plaća kao u oktobru a zna se recimo da je u novembru manje potrošeno a pogotovo ako se zna da razlika nije mala između dva meseca. Mislim na pre svega one koji se ne greju na struju te su u novembru primera radi potrošili znatno manje nego u oktobru jer su između ostalog u nekoj kući ili stanu boravili manje nego prethodnog meseca.

Ko je dobio novembarski papirni račun ili je imao uvid u cifru za novembar na portalu , pre njegovog totalnog totalnog pada , može da plati taj iznos (do 30.12.), makar bio i niži od oktobarskog i verujem (moje mišljenje/tumačenje) da će imati benefit od 5% narednog meseca.
Inače, ta aplikacija "Račun za struju" je sasvim ok i često se ažurira na nove cene. I ja je koristim. Ovoga puta je pokazala veći iznos zaduženja za novembar nego onaj koji mi je kratko stajao na portalu. Ukoliko mi ne stigne papirni račun do 28.12., platiću onaj iznos sa portala, a ne onaj koji mi je izračunala aplikacija.

Poslednja izmena:
Cuo sam juce od nekog poznanika da im je haos u EPS, kaze ne radi im nijedan racunar.

Verovatno formatiraju diskove i reinstaliraju OS i sav ostali softver ispočetka. To može da potraje...

Ok za papirni račun, tako i ja juče platio u pošti za stan nego mislio prevashodno gde nisu došli računi tipa vikendica a znam da je manje struje bilo nego za prethodni mesec, manje i očitano....onda ništa ne uplatiti ili po svom "nahođenju" odnosno po aplikaciji ako mu je ona nekakav reper ali ne pada mi napamet kao oktobarski račun.

Stigao papirni racun. Moram priznati krajnje regularan. Placeno preko barcoda na racunu.
Po meni to je sigurno, jer postoji izvod u banci da je placeno.

Stigo i meni juce.
Mojima stigao potrosnja okt 601 kW - 4200, novembar 683kW 8200,

I meni stigao juce, okt 602kw - 8200, novembar 672kw 9050.

Meni stiglo obaveštenje od Google da ne radi mejl EPS-a na koji sam poslao reklamaciju. Šalteri ne rade...nema neki treći način za reklamaciju računa?
Račun je pored pogrešnog očitavanja i tehnički neispravan

Ima nekih slika na linku, pogledao sad preko tora, mahom neki ugovori, neki SS iz tabela i slicno, 24 kom.

Nije, bio je neki tekst sa opisom sta je EPS i pretnja da imaju oko 200GB fajlova i da ako za 10 dana ne dobiju kes, sve izbacuju javno.

Elem off je, toliko o tome.

Stigao i meni danas račun. Normalan. Međutim, podatak sa računa je da je 25.12. predat kao pošiljka. Što znači da imaju podatke i da im sistem za naplatu i štampu očigledno radi. Ono što je bezobrazno jeste što na računu pored toga stoji da je rok za uplatu 30.12.

Iskreno, da mi i stigne papirni racun, ja to ne placam do sledeceg...
(tj. dok ne budem licno uveren da je sve leglo na svoje kako treba)

• Like
Reagovanja: M J
Meni stiglo obaveštenje od Google da ne radi mejl EPS-a na koji sam poslao reklamaciju. Šalteri ne rade...nema neki treći način za reklamaciju računa?
Račun je pored pogrešnog očitavanja i tehnički neispravan
Postoji slanje poštom sa povratnicom.

Bio je topao oktobar pa je ostvaren popust za racionalnu potrošnju. I meni stiglo 2k manje na oktobarskom, pa sam se čudio odakle to....

Uporedio sam racune, za oktobar je bilo popusta 1300 dinara za racionalnu potrosnju, novembra su klime instalirane i grejali se na 2 invertera sa povremenim ukljucivanjem kotla na pelet.
Poskupljenje struje je ovako na brzinu mozda oko 500 dinara.
Takodje, drugaciji raspored potrosnje, oktobra je vise potroseno jeftine a sada je vise skupe, odnos je oktobar visa tarifa 273 a niza 330, nov 402 prema 287

Stigao račun, manja potrošnja u odnosu na prosečnu potrošnju u novembru prošle godine (bilo u toku svetsko prvenstvo u Kataru), ostvaren popust 670 dinara.
Uglavnom, tresla se gora rodio se miš, sve je ok 👍

Stiglo i kod mene, sve ok cini mi se. Uklapaju se kilovati se sa nekom mojom prosecnom potrosnjom plus potrosnjom toplotne pumpe za grejanje.

Мене само интересује гдје су били ти рачуни досад,од очитавања,слања до приспјећа.Шта то значи?

Stigao račun, manja potrošnja u odnosu na prosečnu potrošnju u novembru prošle godine (bilo u toku svetsko prvenstvo u Kataru), ostvaren popust 670 dinara.
Uglavnom, tresla se gora rodio se miš, sve je ok 👍
Meni je potrosnja tu negde kao i prosle godine, tj potrosio sam 0,92% vise. Tacnije oko 12 kwh vise, a racun skoro 4000 veci. Tako da nije ok...

Nista ovo ne valja...

Мене само интересује гдје су били ти рачуни досад,од очитавања,слања до приспјећа.Шта то значи?
Racuni su bili stampani tek posle izbora, a kako nisu uspeli sve da odstampaju pre nego sto su dobili virus e zato kasne. Ja sam video svoj racun na portalu dok je bio online i platio preko banke a papirni jos nije stigao.

Nazad
Vrh Dno