Šta je novo?

EON za Smart TV - aktivacija kodom [za EON browser/mobilnu aplikaciju postoji posebna tema]

Pa tu dezinformaciju sam pisao gde god sam bio postavljao i samu apk 😂🤣 ( izvinjavam se ) da je barem neko to tada napomenuo pa da se ne ponavljam

@MaxBgd vam je već dao link ka odgovarajućoj temi. zamolio bih da tamo nastavite kao i da pažljivo čitate šta piše.

Pozdrav. Ako može mala pomoć, bio bih vam zahvalan. Ne znam da li je ovo tema za moje pitanje, nisam našao ništa bliže od ovoga, pa ako sam promašio temu samo me prosledite gde treba.

Hteo bih da uzmem EON TV van mreže. Da li smart tv aplikacija koja mi je potrebna radi na svakom smart tv sa androidom ili su to samo oni uređaji sa njihove "podržane liste"? Imam neki FOX tv sa androidom i u Play prodavnici postoji EON aplikacija. Da li je to - to?

to je to, odlicno da imas u prodavnici, imam i ja predinstalisano na hisense tv i radi za 10

Pozdrav. Ako može mala pomoć, bio bih vam zahvalan. Ne znam da li je ovo tema za moje pitanje, nisam našao ništa bliže od ovoga, pa ako sam promašio temu samo me prosledite gde treba.

Hteo bih da uzmem EON TV van mreže. Da li smart tv aplikacija koja mi je potrebna radi na svakom smart tv sa androidom ili su to samo oni uređaji sa njihove "podržane liste"? Imam neki FOX tv sa androidom i u Play prodavnici postoji EON aplikacija. Da li je to - to?
U najvećem broju slučajeva radi. Ta lista je tu jer je em nemoguće testirati na svakom TVu, em da bi mogli i da se pokriju ako bude nekih problema.
U svakom slučaju, ako TV ima Android TV - uglavnom radi.

Imam neki FOX tv sa androidom i u Play prodavnici postoji EON aplikacija. Da li je to - to?
nisam siguran pošto, koliko znam, FOX nema Android TV/Google TV već Android AOSP ("običan" Android). a EON Smart traži Android TV (Google TV)/webOS/Tizen/VIDAA. možda je u pitanju VOX koji ima televizore sa Android TV/Google TV

tako je. ima i modele sa webOS Hub-om, kao i još neki brendovi. uglavnom, ako je u pitanju FOX televizor sa webOS a ne sa Android, koji je verovatno AOSP, i ima u prodavnici EON, onda nema problema

teme za FOX televizore

@momsab Nažalost, u pitanju je AOSP. Da li to znači da na njemu neće funkcionisati app? Imam je instaliranu iz Play prodavnice, ali nije aktivirana jer nemam kod za TV (zasad).

Prilozi

• IMG_20250506_133803.jpg
    IMG_20250506_133803.jpg
    482.6 KB · Pregleda: 29
  • IMG_20250506_134112~2.jpg
    IMG_20250506_134112~2.jpg
    168.4 KB · Pregleda: 26
@momsab Nažalost, u pitanju je AOSP. Da li to znači da na njemu neće funkcionisati app? Imam je instaliranu iz Play prodavnice, ali nije aktivirana jer nemam kod za TV (zasad).
Meni radi Eon smart tv licneca na Fox AOSP Android tv. I to mogu da pohvalim Eon razvojni tim, Fox tv je 32 inca iz 2020. godine, tada je bio najeftiniji model na trzistu i naravno slabih karakteristika, ali Eon aplikacija i dalje radi na njemu.

Može li neko da mi objasni zašto ne dozvoljavaju više slotova za smart tv po ugovoru? Koji je razlog? 🤔

Recimo da je samo 1. besplatan, a ostali svi da se doplaćuju.

Čemu EON box ako je tv smart? Baš mi je nejasno. 🫣

Može li neko da mi objasni zašto ne dozvoljavaju više slotova za smart tv po ugovoru? Koji je razlog? 🤔

Recimo da je samo 1. besplatan, a ostali svi da se doplaćuju.

Čemu EON box ako je tv smart? Baš mi je nejasno. 🫣
Pa da takvi ne bi prodavali i delili. Skroz normalno i razumno. Dobio si Box i jedan slot za TV plus imas mogućnost na 5 telefona, pa malo li je?

Za početak nije ni 5 telefona istovremeno nego 3 od 5. Drugo da jeste malo i to ograničenje TV ili telefon ili digitron je apsolutno totalno veštačko i bezobrazno.
Postoje drugi načini da se spreči "zloupotreba" / deljenje naloga i osigura da se "slotovi" koriste samo unutar jednog domaćinstva.

Kao naprimer? Kako bi ogranicio? Neko instalira na tv i odnese tv u drugi stan, kucu.. kako mozes da ogranicis? Pa to ni Netflix ne uspeva, i dalje se deli sve. Da radi samo na SBB netu? Onda bi se kukalo "otisao sam na put i ne mogu gledam na telefonu/firesticku, ogranicavaju nas, kme kmee".. za jednu pretplatu je sasvim dovoljno, njihov box i smart tv, 3 mobilna u isto vreme. Ako vec moze da se dokupi slot, eto ko voli nek izvoli.

Ne znam kako je kod SBB, ali kod Telemach BiH (i HR) možeš umesto EON boxa iskoristiti dodatni slot za smart TV app, odnosno naručiš box, ali ga ne aktiviraš.
IMG_7239.jpeg

Ako vec moze da se dokupi slot, eto ko voli nek izvoli.
Pa ne može da se dokupi 😂 Može da "dokupiš" eventualno još OTT ugovora pa koristiš gde hoćeš.

Kao naprimer? Kako bi ogranicio? Neko instalira na tv i odnese tv u drugi stan, kucu.. kako mozes da ogranicis?
Sve može da se napravi (pa posle i da se zaobilazi sa VPN, kao Netflix household :p) gde ima volja. Volja SBB-a tj UnitedCloud ekipe da spreči upotrebu mobilnih aplikacija na TV ekranima je toooliko da su svašta doda(va)li: pa i to da ista IP adresa ima različit geoblock tretman na mobilnoj vs na SmartTV aplikaciji.
I naravno da su se potrudili da nameste da jedan uređaj / jedna instalacija ne može da se "klonira" i istovremeno koristi na 2+ mesta (što npr neki drugo domaći TV provajderi nisu uradili).

Kako su te vratolomije radili isto tako su mogli lagano da naprave restrikciju da svi streamovi sa SmartTV app moraju da stižu sa iste javne IP adrese i eto ograničio si tj otežao deljenje naloga bez da kažnjavaš vlasnika ugovora koji bi da uslugu koristi pošteno na 3, 4, 5 TV uređaja koji su svi na istih lokaciji.

Ali eto najlakše im je lupiti limit 1 SmartTV slot i ko šiša korisnika i kolko para nam je platio.

Poslednja izmena:
Secka mi nešto EON trenutno, vraća neke scene, prekida na svakih par sekundi, neće ni brisanje keša da pomogne? Jel mora skroz reset?

Da li moze pomoc ili objasnjenje kako se desila situacija u koju sam usao. Sinoc mi nesto zabola EON aplikacija na tv pa sam sam hteo da je prinudno zaustavim pa sam slusajno stisnuo deinstaliraj (*** bio sam pospan pa sam omasio). I sad kad sam opet instalirao trazi mi kod. Vec imam jedan glavni tv koji aktiviran. A do sad sam na mom tv korstio eon kao da je android telefon a ne tv. Sad mi je eon prepoznao kao tv a ne telefon i sad moram da kucam kod, ako ga ukucam onaj glavni tv u dnevnoj mi se brise i sje*ace mi sve a keva i cale gledaju na tom tv. Da li moze neka pomoc kako da zavaram eon kao da mi je tv neki android telefon a ne televizor. Hvala na odgovorima

Prelistaj temu nekoliko stranica unazad.

@AndrejaPesic Objašnjenje je da si do sad na tom TV-u koristio verziju mobilne Eon aplikacije iz 2018. godine? 😂😂 Pa si nakon sličajnog brisanja ovaj put instalirao SmartTV app.

Da li postoji opcija da se na EON Smart apk vidi čiji je nalog,tj.na koji mejl je registrovan nalog?Ne znam ciji mi je jedan TV slot. :ROFLMAO:

Nazad
Vrh Dno