Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@shamanNS

Da li još uvek uz pomoć OpenVPN može da se namesti na Eon boxu Iris Smart?

@pois0n Što ne bi moglo? I ne mora baš samo OpenVPN može i WireGuard. Svakako mora split tunneling da se odradi da bi se koristilo na Eon boxu. Ja imam WireGuard app na Eon boxu... iako ne koristim Iris app uopšte, imam Supernova OTT gde nema geoblock za moj ZLOrion internet. Proverio sam baš sad ponovo pre nego što sam krenuo da ti pišem ovaj odgovor i naravno radi i dalje.

Samo već neko vreme mora za Iris SMART baš sve da ide kroz VPN tunel a u početku je bilo dovoljno samo login dok si na VPN a posle da možeš da ugasiš VPN i ne trošiš upload MTS donoru (kod kod si zveknuo VPN server). Što je smorina i zeznulo je moj setup za gledanje tih streamove na TV uređajima bez upotrebe VPN klijenta (bio testirao gledanje u TiViMate, pošto TiViMate podržava puštanje Widevine zaštićenih streamova).

@shamanNS

Molim te ako ti nije problem da mi na PP pomogneš oko nameštanja OpenVPN ili WireGuard aplikacije. Izgubio sam 2 sata pokušavajući uz pomoć tvog posta da namestim Iris Smart ali nikako da uspem da namestim.

Rešeno 😂😂

@nidzakv I ti beše koristiš taj CyberGhost VPN? Jesi uspeo na kraju da namestiš split tunneling pomoću "OpenVPN for Android" aplikacije? Ili si i ti zakucao na onoj grešci sa "ncp-disable"? 😄😄

Poslednja izmena:
Druže nisam ni pokušavao, već sam nabavio Yettel nalog. Verujem da moze da se izvede i da će da radi. Nadam se za letnji odmor tamo negde u julu cu imati povratnu informaciju :)

@nidzakv Pa može definitivno, uz neophodnu izmenu conf/ovpn fajla skinutog sa CyberGhost VPN sajta. Malopre je to uspešno odradio @pois0n. Pa se setih i tebe da pitam dok se nije zaboravilo šta kako i zašto 😄😄

Sa Hipernet TV nestabilnim krštem si se jako usrećio 😂😂 Bolje da si tražio Supernova OTT "slot"...

I ovim putem da se zahvalim @shamanNS sto mi je pomogao da namestim Iris Smart na boxu.

Meni na EON boxu radi i HipernetTV i Supernova (Move Smart), baš se čudim što spominjete VPN.

@Zarkusi Spominjao se VPN za korišćenje Iris (na SBB, Orion, Yettel... netu). I Supernova kao bolja alternativa upravo zbog toga što nije limitiran pristup samo na MTS mrežu.

Loše sam protumačio

@nidzakv Pa može definitivno, uz neophodnu izmenu conf/ovpn fajla skinutog sa CyberGhost VPN sajta. Malopre je to uspešno odradio @pois0n. Pa se setih i tebe da pitam dok se nije zaboravilo šta kako i zašto 😄😄

Sa Hipernet TV nestabilnim krštem si se jako usrećio 😂😂 Bolje da si tražio Supernova OTT "slot"...
Radi mi sve lepo za sad na ovom novom Sbb-ovom boxu. Ali namesticu ono definitivno.

Jel moze pojašnjenje kako na eon boxu da gledam iris i arena premium kanale? Imam NordVpn instaliran i uspeo sam da ga pokrenem metodom koju je neko predložio, da izbacim pa ubacim lan kabl dok se konektuju i radi iris sem arena, koje su mi najbitnije. Imam i express vpn, al njega ne uspevam da aktiviram na eon boxu

Pozz ne mogu nikako nadjem onu listu kodova, za sony mi treba... Da kontrolisem tv sa daljincem smart boxa... Help?

Bem mu mater... Imam 2 daljinca ista eon... Podesio uparivanje sa tv... Samo sto na jednom radi sve, na drugom ne rade neki tasteri kao npr za izbor ulaza za tv... Pih

Uporedi na ta 2 Eon daljinca ikonicu na tasteru odmah ispod Eon logo tastera : da li ima mikrofon ikonicu ili ima Google Assistant ikonicu) sa kružićima)?

U poslednjih mesec-dva je EON Box poceo da mi se "ubija". Prvo prekine zvuk, a onda se zaglavi i slika i posle 10 sekundi se restartuje. Nekad nedelju dana sve ok - danas se zapucao dva puta.

Jel jos neko ima(o) slican problem?

Na Eon box-u aplikacja EON je uradila update, pa me interesuje koje je poboljsanje? Ja sam primetio samo da u podesavanju slike sada moze da se podesi kvalitet slike bez ogranicenja neta, a ne kao sto je bilo pre do max 7MB/s.
Hvala.

Loše si zaključio šta radi promena koju si prometio. Promenjen je samo text opcije a opcija radi istu stvar kao i ranije.

U prevodu nikad ta opcija nije ograničavala fixno na 7 Mbps bitrate (da jeste ne bi radili 4K kanali koji imaju bitrate 15-16 Mbps), uvek je funkcionisala kao "bez ograničenja".

A sta radi ubacena opcija "Optimizacija video-zapisa"? Ne vidim razliku iskljucivanjem iste

U poslednjih mesec-dva je EON Box poceo da mi se "ubija". Prvo prekine zvuk, a onda se zaglavi i slika i posle 10 sekundi se restartuje. Nekad nedelju dana sve ok - danas se zapucao dva puta.

Jel jos neko ima(o) slican problem?
И мени се дешавало слично око Нове Године и трајало је месец дана. Звао Сбб више пута и Супернову једном(имам њихов нет). И једни и други урадили рестарт уређаја и после неких 10-ак дана почело све да ради нормално. Не знам како.

Molim za pomoc, desava mi se da mi eon na svaka 5 min kao da preskoci i onda vrati u nazad pa onda odjedanput vrati unapred ili da mi slika i ton ne idu uporedno, sta da radim ?

Kod mene je update ukljucio "cuvara ekrana" koji posle 3 sata ukljuci screensaver EON aplikacije
Da li može da se isključi nekako taj "čuvar ekrana"? Jer meni deluje kao nešto upravo suprotno: fiksiran tekst koji će napraviti "burn" ekrana. Jer i nešto se baš često pojavljuje?!

Pa i nije baš fiksiran tekst, pomera se lagano (floating). Meni je to skroz ok, često slušam radio i tad je baš fiksirani tekst i logo koji može da izazove burn ekrana, ovako mi se čini bolje. A verujem da ima negde i da se isključi mada nisam proveravao.

Normalno da ima , u opciji cuvar ekrana staviti na nikad 😁😆😉

Burn efekat ce fiksna slika napraviti samo na plasma panelu koji se uzgred ne radi vec 10 godina i na savremenim OLED panelima. Kod LCD tehnologije nema uticaja

Probao, ne radi
Ajmo onda preciznije kod mene u podesavanje Uredjaj Eon apk na Kaon boxu ( u samoj Eon aplikaciji Cuvar ekrana ; stanje spavanja ; rezim ustede energije , stavljeno na nikad ) i na samom Eon boxu u podesavanjima uredjaja u cuvar ekrana , prebaci uredjaj u rezim spavanja stavljeno na nikad i cuvar ekrana barem kod mene se ne ukljucuje tako i na SDMC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno