Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav, jel zna neko koji model EON android TV Box-a je najnoviji, najnapredniji i ima najbolje specifikacije, hvala :)

A kako da znam da li je eon box otkljucan kad kupujem i sta dobijam time ako je otkljucan

@josemourinho

Ćao ljudi, interesuju me neki detalji u vezi EON TV box-a u OTT režimu rada. Verovatno je bilo već u temi ali teško je sve pronaći.

1) Koliko je kašnjenje u odnosu na kablovsku televiziju i da li kasni u odnosu na EON Smart TV aplikaciju?
2) Da li pamti kanal na kojem je poslednji put bio pre isključivanja ili stalno mora da se potvrdi profil ili ponovo otvori aplikacija pri ponovnom uključivanju box-a?
3) Koje su razlike u odnosu na korišćenje EON box-a povezanog COAX kablom?
4) Da li se pri gašenju i paljenju daljincem od TV-a gasi i EON TV box zajedno sa televizorom?

Bio bih jako zahvalan.

1. Ne znan
2. Pamti, može da se izabere da ne pita za profil
3. Funkcionalno je nema
4. Ako je podešen CEC na HDMI kojim je Box povezan

1. Kasni do 15-30 sekundi u odnosu na kabal a sto se tice smart tv app tu su negde tj gadjaju se.

Jel se ažurirano još nekom box? Ili samo Eon app, nešto na brzinu videh kad sam ga upalio malopre..

Hvala na odgovorima. Krećem u poteru.

@nidzakv Android 11 je na tom SDSTB02.
Znas li beše kako da uparim ovaj daljinski sa LG tv-om? Negde sam našao kodove ili nešto slično, bilo je davno, ne sećam se. Inače ovaj stb ne radi naravno u lajvu kad nemaš neta. Prethodni hibridni radi..

Jel primetio neko da je na ovom novom box-u zvuk "slabiji" jedno 20-30%?

Ja sam primetio da jeste tih. Nisam imao stari ali je ovaj tiši od ostalih uređaja koje imam zakačene na tv. Držim ga pojačanog do kraja, a onda na tv-u podešavam ton i moram dosta više da pojačam nego ostale uređaje

S obzirom na loš ton, da li se isplati prelazak sa D3 na EON?
Na D3 nema problema sa tonom.

Nije to toliki problem. Malo više pojačate ton i nema problema. Samo sam izneo zapažanje. Jedino ako često šaltate ulaze u tv pa pojačate eon, a onda prebacite na drugi ulaz pa "grune".
Osim toga, ovo se odnosi samo na ovaj najnoviji ott box. Njega nećete dobiti ako ste na sbb koax mreži

Primetio sam da je zvuk slabiji nego ranije i rekao bih da pojacavanje/smanjivanje nije odradjeno logaritamski kako bi trebalo vec vise vuce da je linearno pa samim tim na najmanjoj jacini zvuci jace nego sto bi trebalo a na najglasnijoj opet preslabo.
Posto uredjaj nisam menjao najverovatnije su to promenili na azuriranju.

zvuk bi trebalo da podesavas na televizoru, a na boxu uvek drzis na maksimumu.

Da li postoji neki vpn koji mogu da koristim na eon smart uređaju i da gledam Iris Smart?

Ja Iris nisam uspeo da namestim, ali Hipernet TV jesam, sa Cyberghost VPN. Doduše nisam se nesto ni cimao preterano, samo one osnovne stvari..

Da li audio izlaz sa zadnje strane EON ott boxa služi isključivo za slušalice ili smem da ga povežem sa drevnim Genius 5.1 sistemom bez bojazni da će se nešto zapaliti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno