Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni jedino padaju na pamet HDMI portovi na TV-u, kao i sam kabl.
Da li si povezao kabl koji si dobio uz novi TV ili si koristio stari?
I nisu svi HDMI portovi na TV-u podjednaki.
Takodje, da li si probao pustiti neki HDR sadrzaj preko drugog uredjaja, ili recimo sa USB-a direkt na TV-u? pa da vidis da li je setovano sve kako treba?
Rešio.Resetovao box i radi.
А шта се са ЕОН бокса емитује у HDR формату?
Неки филм или ТВ канал?
Samo ono što sam emituješ preko aplikacija(Kodi,Stremio,HBO MAX, Vlc plejer....).Televizijski program je u drugom planu.Možda kada poprave kvalitet slike.Kao Eurosport 4K i Sport klub 4K.

Zapravo, mislim da je neko našao način. Deo teksta iz oglasa:
"EON smart box KSTB6020.
Uređaj je otključan i može se koristiti sa nalogom bilo kog operatera.
Jako bitna stavka: Uređaj više nije vezan isključivo za SBB. Android koji je u njemu je "stock" i nema fabrički učitane EON aplikacije. Ako ga resetujete na fabričko podešavanje
NEĆE SE ZAKLJUČATI PONOVO."
Svakako ću zvati čoveka da se raspitam konkretno ali mislim da je to to, našao je način da flešuje stock ROM na Kaon tako da se onda ponaša kao bilo koji drugi android uređaj, bez učitanih SBB aplikacija.
ne mozes dvb-c svejedno, to je hibridni box i hardverski je odvojena zastita.

ne mozes dvb-c svejedno, to je hibridni box i hardverski je odvojena zastita.
Zvao sam oglas i čovek mi je potvrdio da je to Kaon box koji se ponaša kao bilo koji drugi, kad se resetuje ne zaključava se, ali dvb-c ne radi znači ne može da se gleda live program, tako da si u pravu, live ne može ali se svakako neće više zaključati prilikom reseta.

Nsk ti objasni što je ako je box kao trajno otključan i neće praviti problem factory reset stavio "klon" verziju Eon SmartTV app :p
Makar tako izgleda na screenshot-u...

Ne, napisao je da radi sa svim provajderima i instalirao sve što može, Eon mobile, Eon smart, Iris, Supernova, Orion...

Sad mi vec to malo nije jasno tesko da ce samo zbog boxa moci da radi Eon apk ( a da nije nalog van mreze ) sa mts internetom ili Iris i Supernova sa Sbb internetom , ako sam dobro razumeo ovo sa svim provajderima a da se mislilo da radi sa svim aplikacijama

IMG_20230223_131157.jpg

@SENebojsa Opis / ta priča i ova fotka u oglasu su u konfliktu jer:

1) ovo uokvireno zelenim pravi isključivo "fabrička" verzija Eon app (ona sa Play Store ili "klon" pravljen od nje to ne rade).

2) ovo uokvireno crvenim je 98% sigurno "klon" i to apk obrađivan sa onom App Cloner aplikacijijom što je @MaxBgd koristio i spominjao ovde na temi jer taj Cloner app ima taj bug da ovako zezne & zumira baner fotku od Eon SmartTV app.

Dakle, otkud Eon "sad na TV" red u launcher-u ako je navodno uklonio trajno i fabričku Eon app i ostale UnitedCloud apps?

&

Zašto mu treba klon app sa promenjenim package id ako kao nema više fabrička sa istim package id što sprečava da se direktno sa Play Store instalira nemodovana, neklonirana Eon SmartTV app? Klon / promena package id je faktor samo na Eon boxevima koji već imaju fabričku app sa istim package id a različitim signature.

Ili slika ne odgovara realnom stanju uređaja ili opis nije baš najiskreniji. Treće nema.

Poslednja izmena:
Sve ja to znam, zato sam i zvao čoveka da se raspitam i napisao sam šta mi je rekao. Sad da li je tačno to ne znam.
Hteo sam sebi da uzmem za sobu i da proverim kako se ponaša ali mislim da neću, hteo sam da mi radi i live program preko coaxa ali to ne može.

Sta mislite o eon tv na kp?
Koja je to sema kad je sbb restriktivan sa tv slotovima a lik ih prodaje vec mesecima

Screenshot_20230223-142217_Vivaldi Browser.jpg

Zna li neko da li bi sa nekim kvalitetnijim hdmi kablom ,a ne ovim koji dolazi uz njega,Eon box slao bolji signal a samim tim i sliku na tv?I neka preporuka za tip kabla.

Imam već duže vreme Kaon 6020 kupljen na KP. Posle restarta, uvek pokreće EON aplikaciju koju ignorišem i koristim ga kao običan box. Da li mogu da aktiviram eon sa svojim kredencijalima ili može da dođe do zaključavanja ili neke druge havarije?

Do zakljucavanja moze da dodje samo ako budes uradio fabricki reset boxa , uvek mozes probati da li mozda moze da se aktivira original Eon apk mada su sanse minimalne , ali uvek mozes ubaciti novu Eon apk ( clone ili samo dovoljno je promeniti package id sa nekim apk tool ) da se ponasa kao dual apk ( radice pored orig. Eon apk ) i mozes se ulogovati sa tvojim kredencijalima i jos napomena ta apk nece moci da radi preko DVB-c ( radice u online modu ) tj. coax kabl nece biti potreban

Kako obrisati nepotrebne stvari sa boxa?Umem da obrišem keš memoriju,ali kako pristupiti sekciji razno(kod mene oko 1gb)?Uopšte šta se sme obrisati recimo FX explorerom a da eon box bude funkcionalan?

Pozdrav. Jel može pomoć kako na EON-u da podesim da mi mrežu hvata preko wifi-a (tako što bih podelio hotspot sa telefona), a sve to da bih mogao gledati IRIS preko aplikacije instalirane na EON Box-u? Ranije je išlo bez problema, ali od kada su uveli da samo samo sa MTS-ovog interneta može da se gleda, ne mogu da se logujem jer sam kablom povezan na SBB internet preko onog belogTehnicolor uređaja.

Radi li vama EON? Kod mene samo slika, nema EPG, video-klub, podešavanja... EON aplikaciju uopšte neće da učita.

Ista prica na LG TVu....

Niko mi ne odgovara,pa da ponovim pitanje:Kako obrisati nepotrebne stvari sa boxa?Umem da obrišem keš memoriju,ali kako pristupiti sekciji razno(kod mene oko 1gb)?Uopšte šta se sme obrisati recimo FX explorerom a da eon box bude funkcionalan?

Pa tesko sa ovakvim pitanjem da ce ti neko odgovoriti , pa ces morati sa Fx-om sam da istrazis sta ima pod razno a ovako pod slepo mozes da odes na sekciju "download" i da vidis sta imas tamo i da brises sta ti ne treba i po meni sa tvojim znanjem to bi bilo to a da ti box ostane funkcionalan 😃😁😉 i da sekcije razno nema u folderima 😁😃😉

Neko kaze moze neko ne moze, pa da utvrdimo gradivo? Mogu li kupiti EON boks na oglasima i aktivirati ga sa svojim smart tv slotom? To mi je opcija za stan koji rentam a imam viska EON smart tv slot.

Zavisi od istorijata tog boksa koji kupiš :D :D Fabrička Eon app u 98% slučajeva ne može da se pre-registruje na drugi nalog u odnosu na onaj uz koji je box kupljen ili dobijen na korišćenje. Izuzetak (tih 2% po slobodnoj proceni) jer kad boks "dobije noge" u magacinu i nikad ne bude regnut pre nego što stigne kod tebe kao prvog kupca i korisnika. To su sad neki novi momenti na tim oglasima da bude takvih.
"Klon" Eon SmartTV aplikacije sa Play Store može da se aktivira bez problema i na te "blokirane" boxeve koji ne daju fabričku Eon app da aktiviraš.

Sad ima vise opcija pa ti napisem i koja na bilo koji Eon box mozes stavis dodatno Eon apk ( sa barem izmenjenim package id ) i to ce raditi , to i nudi vecina na k.p. koji su to vec ubacili i moze uzme se sa vec postojecum nalogom koji traje ( to je vec pitanje mesec, dva ili sest cak je imalo i sa 8mes. ) Pa se kasnije kad istekne ubaci neka clon Eon apk i tera se dalje sa pamecu da ne sme fabricki reset jer onda treba gimnastika da se vrati na staro i od skoro ima ponuda glanc novi Kaon koji moze da se aktivira sa svojim nalogom na original Eon apk ( ali radi u online rezimu znaci ne coax ) i po meni i ako se uradi fabricki reset opet moze aktivacija ali sa tim istim nalogom ko prvi put a ne nekim drugim
Al eto i @shamanNS to objasni kratko precizno dok ja ovo otkucah 😁😃😉👍al ipak necu brisati i ovo moje a na moderatorima je da odluce dal je visak

Poslednja izmena:
Pa i treba mi da radi u online rezimu, u tom stanu je drugi provajder, kacio bih ga na utp od rutera

Eto na tebi je da odaberes koju ces varijantu moj "savet" bi bio da mozda ova poslednja varijanta ( gde koristis original Eon apk a to znaci i slobodno prihvatanje update od apk ( gde se sve vise prica da se spremaju da blokiraju sve stare verzije aplikacije ) i puna kontrola daljinca ) bi barem u tvom slucaju bas odgovarala 😁😃😉👍 izvinjavam se svima sto malo navlacim na svog "dilera" 🤣😂🤣😂

Eto na tebi je da odaberes koju ces varijantu moj "savet" bi bio da mozda ova poslednja varijanta ( gde koristis original Eon apk a to znaci i slobodno prihvatanje update od apk ( gde se sve vise prica da se spremaju da blokiraju sve stare verzije aplikacije ) i puna kontrola daljinca ) bi barem u tvom slucaju bas odgovarala 😁😃😉👍 izvinjavam se svima sto malo navlacim na svog "dilera" 🤣😂🤣😂
Javi se u pm pa cemo tamo nastaviti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno