Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@RistaD Ne može ništa da se uradi od strane tebe, mene... SBB tj podrška je ta koja upravlja tim konfugiracijama uređaja.
Možeš da probaš da ih kontaktiraš na mail i da pažljivo i jasno objasniš situaciju. I da se fokusiraš na falinke tipa kašnjenje 30s, nema 5.1 zvuka na HBO, nema engleskog komentatora na Eurosport. Slika primetno lošija nego na D3 mini bla bla.

Dakle "iskukaš" šta sve ne valja i dražiš da KAON podese / prebace da koristi coax kabl za live režim TV kanala. Pa sad da li će da te poslušaju ili neće...

@shamanNS hvala puno na odgovoru, pokušaću nekako da ih namolim :)
Interesuje me još nešto vezano za EON daljinski, je l' mogu da se menjaju kanali brojevima kad se prebaci daljinski u TV mode (LG), zato što ponekad hoće, a ponekad ne?

Izvinjavam se ako je već bilo, nisam uspeo da nađem:
1. Da li je neko uspeo da poveže box sa bluetooth zvučnikom? Ja sam uspeo da uparim, ali zvuk ostaje na televizoru i nigde nema opcije da se prebaci na zvučnik.
2. Da li neko ima kodove za daljinski za infrared TV? nigde ne mogu da nađem, za lg mi treba

Izvinjavam se ako je već bilo, nisam uspeo da nađem:
1. Da li je neko uspeo da poveže box sa bluetooth zvučnikom? Ja sam uspeo da uparim, ali zvuk ostaje na televizoru i nigde nema opcije da se prebaci na zvučnik.
Bluetooth zvuk ne radi kada gledaš TV program uživo. Ako gledaš odloženo onda radi.

Ja koristim normalno bluetooth zvucnik, kada se povezuje i kad te pita da potvrdis, moras ici par puta gore, pa par puta dole sa strelicama dok ti ne odblokira da mozes da se kreces normalno na svaki klik. Posle toga povezes i radice normalno.

Da li moze na EON daljinac da se podesi da bude kompatibilan sa tv-om pa da mogu sa jednim daljincem sve da obavljam? Na d3 daljincu je trebalo programirati dok ovde mi je rekao instalater da dugme TV-STB kada se pritisne i prebaci ako ne reaguje tv onda ne moze.

Pozz kolegama! Da li znate gde ima da se skine Hipernet TV apk za Eon box?
Neko je postavio ali trenutno ne mogu naci.

Pozz kolegama! Da li znate gde ima da se skine Hipernet TV apk za Eon box?
Neko je postavio ali trenutno ne mogu naci.
Pronašao. E sad, kako je aktivirati? Pokaže qr kod, skeniram ga i otvori se za Yettel nalog. Dobijem verifikacioni kod, broj je povezan sa nalogom i na sledećem koraku, kad posalje kod na telefon, traži da ubacim novu šifru za nalog. Aplikacija je skinuta sa dela foruma za Hipernet.

Otvoris adresu za aktivaciju preko browsera na telefonu ili racunaru. Ulogujes se na Yettel nalog i zatim ukucas kôd koji je prikazan na TV-u.

Edit. Ako nije “uvezan” Hipernet ugovor sa Yettel nalogom, nece raditi aktivacija. Ima negde u Yettel sekciji foruma kako se to moze namestiti.

Otvoris adresu za aktivaciju preko browsera na telefonu ili racunaru. Ulogujes se na Yettel nalog i zatim ukucas kôd koji je prikazan na TV-u.

Edit. Ako nije “uvezan” Hipernet ugovor sa Yettel nalogom, nece raditi aktivacija. Ima negde u Yettel sekciji foruma kako se to moze namestiti.
Hvala! Izgleda da je "problem" oko uvezivanja. Postoji ugovor za Hipernet duo ali cini mi se da nema Yettel naloga... Pogledacu Yettel sekciju foruma.

Vidim u oglasima Kaon box kome je flešovan stock rom, može da se aktivira eon aplikacija normalno putem koda i neće se zaključati ako se resetuje. Znači i to se pojavilo... Jel zna neko nešto o tome, jel neko kupio/probao?

Ја сам узео баш KAON са огласа. Имао је инсталирану SmartTV апликацију коју сам активирао преко Мој СББ.
Тако да га сада користим као додатни уређај (имам ЕОН ''ван мреже'').
Хтео сам OTT верзију уређаја, због WiFi-ја али није било у том тренутку, па сам на крају ипак узео овај модел.

Ima opcija nov novcijat Kaon box ali u OTT rezimu ( znaci radi u Online rezimu ne treba coax i ne moze kao DVB-c ) , ja odradio za dvojicu ortaka aktivira se preko original aplikacije ( Ott codom ) 😁😃😉 tako da moze google nalog , Chromecast, Eon daljinac sve kako treba
Inace je lik pozitivac ( sve moze 😃😁😉😂👍) ja sam vec kod njega ko domacin uzeo dosta raznih Eon boxova da ne bi pravio reklamu moze na p.p. ko je a na K.P. mogu ga ocenim posto nisam to nikad uradio ovde sifra nek bude Beograd / čukarica 😁😉😃👍

Poslednja izmena:
Znači sve u fulu, odlično.
Mene zanima baš Kaon, hoću da imam dvb-c.
Bitno je da nema više zaključavanja i tih zezancija, da radi kako treba.

Detaljnije moze p.p da ne gusimo ostale i temu ali ovo sto se pojavilo sve je u fullu al nema DVB-c vec napisah i probao da sve objasnim 😁😃😉

Ti si uzeo ott varijantu ali sam video da ima i Kaon, možda nije od istog lika mada verujem da jeste😁

Ustvari, ott varijanta je mogla da se nađe i ranije sa flešovanim Aidan romom i sve je radilo, Kaon je bio problematičan jer nije mogao da se flešuje custom rom, očigledno je neko provalio kako.

Pozdrav!Da li postoji neka aplikacija za editovanje dokumenata tipa WPS,OpenOffice itd. ,koja se može instalirati na Eon Smart box ,a da radi?

Mozda je vec bilo, ali da pitam - ni u jednom search boxu mi ne izlazi tastatura na ekranu, da li se desava jos nekome i kako je resio?

Pozdrav!Danas sam zamenio TV.Uzeo sam Isto Lg samo noviji model.Ali sada mi ne prepoznaje HDR signal sa Eon smart boxa.Ima li neko slično iskustvo?

А шта се са ЕОН бокса емитује у HDR формату?
Неки филм или ТВ канал?

Eurosport 4K bi trebalo (ponekad)

Он је био у HLG, али више није.

ne mozes tako da 'otkljucas' dvb-c.
Zapravo, mislim da je neko našao način. Deo teksta iz oglasa:
"EON smart box KSTB6020.
Uređaj je otključan i može se koristiti sa nalogom bilo kog operatera.
Jako bitna stavka: Uređaj više nije vezan isključivo za SBB. Android koji je u njemu je "stock" i nema fabrički učitane EON aplikacije. Ako ga resetujete na fabričko podešavanje
NEĆE SE ZAKLJUČATI PONOVO."
Svakako ću zvati čoveka da se raspitam konkretno ali mislim da je to to, našao je način da flešuje stock ROM na Kaon tako da se onda ponaša kao bilo koji drugi android uređaj, bez učitanih SBB aplikacija.

Pozdrav!Danas sam zamenio TV.Uzeo sam Isto Lg samo noviji model.Ali sada mi ne prepoznaje HDR signal sa Eon smart boxa.Ima li neko slično iskustvo?

Meni jedino padaju na pamet HDMI portovi na TV-u, kao i sam kabl.
Da li si povezao kabl koji si dobio uz novi TV ili si koristio stari?
I nisu svi HDMI portovi na TV-u podjednaki.
Takodje, da li si probao pustiti neki HDR sadrzaj preko drugog uredjaja, ili recimo sa USB-a direkt na TV-u? pa da vidis da li je setovano sve kako treba?

BIlo bi dobro znati i koji je model TVa. Možda i nema HDR. Male su šanse, ali čisto da se i to isključi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno