Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Ako kupim Mi box i povezem na obican ne na smart tv hoce li da radi SBB ili ce oni morati da dolaze da instaliraju

Na mi box ces instalirati eon smart tv aplikaciju sa playstora i nakon toga je aktivirati sa kodom koji imas na mojsbb aplikaciji/webstranici. Moras da imas wifi ili lan kabal dostupan za internet na boxu i to je to, ne treba ti niko iz sbb-a. Naravno TV mora imati HDMI ulaz ...

Poslednja izmena:
I koji je najbolji box? Dolaze mi uskoro da instaliraju drugi box, pa da vidim šta da im tražim.

Ovaj CHSTB02 ?

Ja imam 2 boxa KSTB6020 i na oba imam coax ali izgleda nema slike kada nema interneta? Da li tako treba da bude?

Ne, nije hibrid. Znači da ti ide preko neta, kao iptv usluga.

Menjaj to. Ja imam hibrid i u desnom uglu se vidi kada prebaci kanal da je dvb-c.
I koji je najbolji box? Dolaze mi uskoro da instaliraju drugi box, pa da vidim šta da im tražim.

Ovaj CHSTB02 ?

Obavezno. Dobro radi. Možda malo baguje veza daljinski-sam box kada se ne koristi dugo, da neće preko daljinskog da se upali iako daljinski svetli, onda izvadim bateriju i vratim i radi sve lepo posle.

Pozdrav,hocu sa telefona sa sajta da gledam film na tv preko screen mirroring-a ali mi ne prebacuje ni sliku ni zvuk samo se zamrzne slika na tv-u ima li neko resenje za to ili aplikaciju preko koje da se povezujem na eon?

Je l zna neko da li mogu 2 boxa preko jednog naloga? (Znači kupim još jedan eon uređaj)

Ne, nije hibrid. Znači da ti ide preko neta, kao iptv usluga.

Menjaj to. Ja imam hibrid i u desnom uglu se vidi kada prebaci kanal da je dvb-c.
Morao sam da zovem SBB za prebacivanje boxova u hibrid mod. Sutradan je došao čovek i zvao "centralu" da prebace na hibrid ali nikako boxovi nisu hteli da povuku konfiguraciju dok nije urađen full reset oba boxa. Koliko se sećam ranije, pre novog ugovora iz avgusta ove godine na onom jednom EON boxu je bio hibrid mod jer kad god sam čačkao podešavanja na ruteru bila je slika na TVu. Tada su mi zamenili jedan d3 novim EON boxom i verovatno prebacili u iptv.
Nekako u isto vreme mi se javio problem sa mojim Asus ruterom koji je iza njihovog gpona. Počeo je da gubi internet konekciju na svakih desetak minuta u trajanju od 30ak sekundi. Asus je povezan preko Wan porta i ima svoj opseg, ali uz dodatni NAT sam otvorio i potrebne portove pa je nekako funkcionisalo. Izgleda da ću morati da uradim reset rutera da vidim da li će biti poboljšanja. Ruter je Asus RT-AC87u sa merlin firmverom i jeste vremešan ali do sada nije bilo problema.

Da li neko ko koristi SDSTB02 ima problem sa emitovanjem kanala pri pokretanju? Namešteno mi je da se televizor uključuje komandom EON daljinskog i vrlo često (a pogotovo ako ne uključujem dan-dva) mi izađe da postoji problem sa kablovskom i da pozovem kol centar. Nakon 10-15 sekundi se kanali smiluju i konačno prikažu. Isto tako primećujem da menjanje kanala uopšte nije fluidno kao što je slučaj sa onim tanjim boxom iz 2018. koji su mi uvalili prilikom instalacije pre 3 meseca i zamenili. Taj mi je tek očajno radio, zaglupljivao, daljinski bi se isto nekad rasparivao pa sam morao da restartujem više puta, ali je menjanje kanala bilo brzo. Nije baš da spavam pored televizora, ali je iritirajuće

Da li neko ko koristi SDSTB02 ima problem sa emitovanjem kanala pri pokretanju? Namešteno mi je da se televizor uključuje komandom EON daljinskog i vrlo često (a pogotovo ako ne uključujem dan-dva) mi izađe da postoji problem sa kablovskom i da pozovem kol centar. Nakon 10-15 sekundi se kanali smiluju i konačno prikažu. Isto tako primećujem da menjanje kanala uopšte nije fluidno kao što je slučaj sa onim tanjim boxom iz 2018. koji su mi uvalili prilikom instalacije pre 3 meseca i zamenili. Taj mi je tek očajno radio, zaglupljivao, daljinski bi se isto nekad rasparivao pa sam morao da restartujem više puta, ali je menjanje kanala bilo brzo. Nije baš da spavam pored televizora, ali je iritirajuće
Moj problem sa tim boxom je sto neće da se poveze sa Google home, a drugi malo veći, je sto na svakih pet-šest paljenja neće da ukljuci ton…. Moram da ga resetujen i tada je sve ok

Da, ja imam isti problem iz tog razloga prvo palim eon pa tek onda tv, da bi box ucitao sliku. Sama EON aplikacija mi je znacajno bolje radila na starom KAON Boxu, ali ostale stvari rade brze na ovom. Takodje instalirao sam dodatnu EON aplikaciju koja radi preko neta i radi odlicno, mana je sto sam zauzeo slot za smart tv a koristim samo jedan uredjaj i kasnjenje u live programu, ali kad je sport ili nesto sto mi je vazno da pratim uzivo onda gledam preko originalne aplikacije koja radi u hibrid modu.

Poslednja izmena:
Imam identican problem, bas sam hteo da pisem o tome. Takodje mi dosta laguje eon aplikacija , drugo nista i ne koristim jer mi je sve na tv-u. Stari kaon uredjaj je dosta bolje radio.

Moj problem sa tim boxom je sto neće da se poveze sa Google home, a drugi malo veći, je sto na svakih pet-šest paljenja neće da ukljuci ton…. Moram da ga resetujen i tada je sve ok
Probaj umesto reseta samo da pojačaš/smanjiš ton na daljinskom. Imam isti slučaj i meni to pomaže

EON Smart Box (V3 Changhong) CHSTB02 i paket 400/40 Mb/s

Ethernet 100 Mbps:
1.png

Wi-Fi 5GHz AC-Only @80 MHz:
sbb.png

TP-Link UE300 USB 3.0 to Gigabit Ethernet Network Adapter ne radi u kombinaciji sa ovim SBB boksom ...

Poslednja izmena:
@shamanNS
editovao si poruku i napisao nešto pametno :)
Da, bio je uključen USB debugging zbog atvTools i ADB AppControl aplikacija na koje sam totalno zaboravio jer mi nisu bile potrebne osim prvog dana...
A i do sada mi je gigabitni ethernet adapter radio na oba tv-a (sony & tcl) bez problema sa uključenim USB deb...

1.png

Radi sada, ali mi u principu ne menja ništa jer za moj paket (400/40 Mbps) i Wi-Fi izvlači max brzinu, a sa takvim načinom korišćenja imam jedan kabl manje i jedan adapter manje pored boksa...
U principu može biti interesantno SBB korisnicima sa većom brzinom interneta :)

Poslednja izmena:
A i do sada mi je gigabitni ethernet adapter radio na oba tv-a (sony & tcl) bez problema sa uključenim USB deb...
To je više izuzetak nego pravilo :) Na SDMC OTT modelu Eon boxa kad se digne OS sa upaljenim USB Debug USB 2.0 port je mrtav a USB 3.0 port funkcioniše. Na KAON modelu (i beše i na Mi Box isto? ) taj jedan jedini USB port ne funkcioniše. Na mom Tesla TV kršu OBA USB porta ne rade dok je uključen USB Debug.

Svuda je ključni momenat Android OS boot sa već uključenim USB debug. Ako bootuješ sa ugašenim USB Debug i onda uključiš USB debug onda možeš da imaš i ADB pristup i funkcionalan USB port, do sledećeg OS reboot radi.

Tako da kome treba i ADB pristup i USB adapter ili šta god bocnuto u USB port na uređajima koji se ponašaju na opisani način je drndanje svaki put kad se desi prekid struje ili uradiš sam ručno reboot iz bilo kog razloga. Onde treba još 2 reboot raditi da se vratiš na stanje da radi sve što ti treba istovremeno.

U principu u mom slučaju USB debugging i može biti isključen, a Button Mapper da posluži za screenshot i mute dugmiće kad već eon daljinac nema mjut dugme :)

Da je bar ulaz za USB na zadnjoj strani boksa, ovako sa strane baš ružno izgleda sa ethernet adapterom i kablom...
Kad već ovaj box ima WiFi i kad je već paket 400/40 bolje onda da radi tako jer se realno u mom slučaju ne dobija ništa.

A i box ne podržava Dolby Vision tako da nije baš pogodan za video sadržaj...

Poslednja izmena:
A šta to na samom boxu ne može da se pusti sa 94Mbps? Osim speedtesta naravno?

Promasih malopre temu, pa da postavim i ovde pitanje :
moze pomoc posto ne mogu da pronadjem nigde : koji su kodovi za eon daljinac i vox tv, uparivanje ? Isprobao sa onog telemach spiska nekoliko ali ne ide ( 211 i jos gomilu nekih drugih kodova ali ne ide ) .
Hvala.

Da napomenem, ova kombinacija funkcionise ( sa kodom ) na drugom EON boksu i LG tv-om.

Pozdrav,
imam Eon Box SDSTB02, i zadnje dve nedelje imam problam sa njim. Naime, poceo je da koci, tj da zakucava, ne reaguje na komande daljinca, tacnije odreaguje sa zadrskom od 3-4-5 sekundi, kako kad. Brisao sam kes memoriju, restartovao ga, nista ne pomaze. Da li neko mozda zna do cega je, jel u pitanju sam boks ili neka aplikacija hoce da ga koci!

Zvuci neverovatno ali moze i tv da ga koci.
Na jednom radi normalno a na drugom usporava.
Promeni tv testa radi pa vidi je li isti problem.
Uglavnom zezaju lose marke.

Ne i taj primerak / taj firmware :p
Imam samsung No smart, nikad nisam imao problema sa njim, i ovaj box mi je radio do sada dobro bez problema, nekih 6 meseci ga imam, odjednom pocinje da koci i zakucava, na komande reaguje sa zadrskom, sto bi se reklo davi kada radi. Mozda apdejt neke aplikacije pravi problem, ne znam, a da zovem sbb i da se zalim ne znam koliko ima osnova, daju mi drugi isto takav i on pocne da koci. Najgore kad pustim neki 18+ sadrzaj pa nalete ukucani, ne mogu brzo da odreagujem 😭

IMG_20241127_084420.jpg
Gde se na ovom boxu nalazi ir?
Daljinski od tv-a, mi mesa frekvencije, pa ga gasi,pali kako mu dune.
Ili postoji drugo resenje?
Probao ga sakriti iz tv-a, opet prima, kad ga prekrijem peskirom celog onda ne prima.

Jel neko imao problem sa daljincem od EON-a da samo odjednom prestane da radi. Samo vadjenje baterija pomaze. I box i daljinac su novi, tek sto sam se vratio u SBB. Baterija stoji na 100% u aplikaciji.

Nazad
Vrh Dno