Šta je novo?

EON sa VPN?

J

Jesam naravno ali interesujeme da li je komplikovano podesavanje za smart tv kada se koristi vpn ili je lakse kada se koristi dns?
Nije komplikovano, plug and play sistem. Instaliras, odabereš Srbiju npr i to je cela priča. Nikakva dodatna setovanja i čačkanja.

Zdravo svima, nisam uspela na temi da pronadjem odgovor za svoju " problematiku"...naime, potreban mi je vpn preko kojeg cu na lg smart tv, moci da gledam hrvatski master chef? Imam na tv-u Eon van mreze ali zbog prava prenosa ove emisije iz Srbije nisu dozvoljene za gledanje. Da li neko zna i voljan je da mi pomogne kako to da izvedem? Da mogu da gledam te emisije kad zelim a kad zelim nase kanale da mogu da iskljucim vpn tj da je neko, sto bi rekli, plug and play resenje? Hvala

To je ta cena.Ukratko,na TV-u u mrežnim postavkama menjaš DNS tj upisuješ one koje dobiješ od Control D,na sajtu napraviš profil menjaš zemlju.Drugim rečima radi ono što ti treba.Ali da se ipak ogradim,ne koristim ga zadnjih par meseci,ne bi trebalo da su nešto menjali.
Ček,na kom kanalu gledaš?

Na eonu na Nova hr je emisija ako si na to mislio? Na eonu van mreze, ali kad su te emisije zasticene pravima prenosa ne moze da se gleda. I zato mi treba vpn da bude ip iz Hrvatske. A je l onda tu dns adresu menjam tj upisujem kad hocu da gledam hr kanale a inace skidam?

Ako je i dalje slučaj da se za Eon stream-ove pojedini hrvatski & regionalni kanali korisnicima u Srbiji serviraju sa CDN u Bosni ili Ljubljani onda bi teoretski trebalo da bude izvodljivo da se kreiraju custom rules na ControlD sajtu korišćenjem "wildcards" pri navođenju domena za koji se pravilo primenjuje pa da postigneš takav krajnji rezultat: da deo kanala ide kroz hrvatski (VPN) server a deo da ne ide.
Da ne moraš da se cimaš sa dodaj DNS servere <> ukloni DNS servere.

Dakle nekakav ekvivalent "IP-based" split tunnelling-a koji je moguće raditi sa VPN aplikacijama.

p. s. Nemam praktično iskustvo oko podešavanja toga sa ControlD... pričam samo u teoriji nakon što sam na brzinu proverio da li ControlD podržava korišćenje wildcards.

@offline71 Devojka je napisala šta želi. A to je da ne idu svi Eon kanali kroz "tunel' nego samo ti za koje postoji "blackout" emisije.

Promenom države na sajtu menjaš samo kroz koji tunel ide saobraćaj. Može naravno da se skroz pali/gasi Eon tunnelling na sajtu ali i to zahteva ručni radnju svaki put.

situacija se sledeca :) uzela sam ControlD jedan mesec, podesila Hrvatsku, napravila endpoint i ulkucala na tvu u polje za DNS ip adresu iz resolvera..
Ali....sada mi na eonu izlazi poruka Geoblok( izabrani kanal nije dostupan na mrezi na koju ste konektovani) i ne mogu ni jedan kanal da gledam na eonu. Ima li mi pomoci?

Da li si napravila profil i pod services omogućila EON i tu redirectovala na Hrvatsku?
Sorry na lošoj slici :)

Prilozi

• IMG_20250918_181528.jpg
    IMG_20250918_181528.jpg
    139.5 KB · Pregleda: 43
Uz to treba da se update IP adresa na endpoint da bi prošao DNS u suprotnom nije aktivan, što je slučaj kod tebe.

To se postiže preko host no ip i slično podešavanjem u ruteru, ili bez toga ručno off-on u controld eon svaki put kada se promeni IP na ruteru.

Poslednja izmena:
Zdravo svima, nisam uspela na temi da pronadjem odgovor za svoju " problematiku"...naime, potreban mi je vpn preko kojeg cu na lg smart tv, moci da gledam hrvatski master chef? Imam na tv-u Eon van mreze ali zbog prava prenosa ove emisije iz Srbije nisu dozvoljene za gledanje. Da li neko zna i voljan je da mi pomogne kako to da izvedem? Da mogu da gledam te emisije kad zelim a kad zelim nase kanale da mogu da iskljucim vpn tj da je neko, sto bi rekli, plug and play resenje? Hvala
Ja gledam ali preko Android TV.Ostaje ti da se bakces sa podešavanjem VPNa ili jedno stalno kupiš Mi Box S i resila si problem.Ili imaš opciju da gledaš na Novoj BH ali tu ti ide 7 dana kasnije i nije skremblovano.

Poslednja izmena:
Da li si napravila profil i pod services omogućila EON i tu redirectovala na Hrvatsku?
Sorry na lošoj slici :)
Ala se upetljah...valjda sam sad namestila
Uz to treba da se update IP adresa na endpoint da bi prošao DNS u suprotnom nije aktivan, što je slučaj kod tebe.

To se postiže preko host no ip i slično podešavanjem u ruteru, ili bez toga ručno off-on u controld eon svaki put kada se promeni IP na ruteru.
Izvini, do mene je...nisam razumela gde da radim on/off?

Prilozi

• Screenshot_20250918_212632_Chrome.jpg
    Screenshot_20250918_212632_Chrome.jpg
    116.5 KB · Pregleda: 29
Možeš i preko surfshark-a ako imaš opciju da instaliraš na svoj tv, ili android box.
Ako ti treba, javi se privatnom porukom, dat ću ti login podatke.

Ja gledam ali preko Android TV.Ostaje ti da se bakces sa podešavanjem VPNa ili jedno stalno kupiš Mi Box S i resila si problem.Ili imaš opciju da gledaš na Novoj BH ali tu ti ide 7 dana kasnije i nije skremblovano.
Izgleda da ce gledanje na Novoj BH biti najbolje resenje. Hvala

Nazad
Vrh Dno