Šta je novo?

EON sa VPN?

Imas kod njih na sajtu i svom panelu detaljno objasnjeno, korak po korak za dosta uredjaja.

Dobro vece.Ako moze hoce neko da podelimon alog za Contold ili VpN ako ne moze Contold

Može mala pomoć . Mibox, surfshark, eon

Do juče sve radilo. Danas problem sa mrežom a kad ugasim vpn i vratim se u eon dobijem samo ton ?!?

Rešeno... Diskonektovanjem i konektovanjem na wifi

Treba ponekad i keš obrisati od eon ili VPN apk. ;)

Stvarno nema smisla. Ovo je nekad bila zemlja gdje si mogao neometano da uživas u sadržaju koji nisi platio. Sve se poremetilo:)

Trial li mesecna free verzija ControlD ne znaci nista, kad samo u placenoj, skupljoj moze da se koristi geoblok. 4€ nije bas ni mala cena za samo jedan uredjaj.
To otpada pa ostaje samo surfshark koji moze na ruteru preko wireguarda da odradi vpn samo za pojedine uredjaje.
Gde jeftinije nabaviti surfshark? Trenutno ne nude nikakav cashback da bi izaslo sto jeftinije.

Surfshark imaš na KP. Ali definitivno zeza u poslednje vreme sa EONOM.

Nikakvih problema za sad. :)

Imam privado vpn ali sa Srbijom i Slovenijom ne otvara nista. Sve mi blokirano osim par kanala. Pokusacu sa sharkom. Mnogi nude smart dns ali niko nema opciju za Eontv.

ControlID od DNS servisa nudi sve, eon, hbomax, Disney... Čak i rtsplaneta, arena itd...

Nasao sam controld na 5 god za 35dolara plus 10 dolara godisnje za full control. Nije losa cena dok surfshark izlazi svake 2 nedelje uz cashback na 2 godine dzabe.

Ne mogu da izbrisem poruku. Snasao sam se
Pod filterima services pa video i tu ima spisak svih striming kuca.
Ili manuelno pod filterima profile options, zatim default rule.

Nasao sam controld na 5 god za 35dolara plus 10 dolara godisnje za full control. Nije losa cena dok surfshark izlazi svake 2 nedelje uz cashback na 2 godine dzabe.
Gde si našao controld za tu cenu?

Inače koji vpn bi sigurno radio posao i otključao sve kanale?

Odlična varijanta 5 godina sa kodom €28,77 EUR

+ 9,52€ godišnje otvaranje svega. Više uređaja, više korisnika može, praćenje i update nove IP preko hosta u slučaju promene ip. Idealna stvar za Smart TV a i sve ostale uređaje.

@bSecurity
Zahvaljujem ti se na promotivnom akcijskom linku. Upravo sam kupio i sa istim kodom overio i godišnje otvaranje svega. Kažu da taj promo od -75% ističe za 3 dana. Zato kome treba neka požuri.

Gdje vidite kod? Meni otvori link sa tom cijenom od 30 dolara

Kada kupiš dobiješ na mail na kojim si kupio i kod. Taj kod odeš na controld stranu i kada registruješ se kao nov korisnik sa svojim mail i pass imas ispod da uneseš kod i za sam controlid i za kupovinu potom dodatnih 10 eura full control sa istim kodom

Inače još jedna stvar je odlična kod njih možeš kupiti i preko Paypal kase a i karticom.

Prilozi

• Control-D-2.jpg
    Control-D-2.jpg
    316.3 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Može li se dijeliti ako hoće neko da podelimo
Može se deliti otvori se više uređaja i profila i dobije se više legacy DNS. Ali samo dokupljivanjem full control + dodatnih oko 10€ uz korišćenje koda za godinu. Stvarna cena je 4€ mesec ili 40€ godina. Uvek se dobija po 2 DNS, za svaki uređaj, a dovoljan je unos jednog od ta 2 DNS-a. Primer na Smart TV može se uneti samo 1 DNS u wifi mrežu ručno i to radi perfektno. Još 2 dana do isteka promo kodova.

Poslednja izmena:
Meni je ovo interesantno za neke druge servise a ima ih gomila kao i za blok oglasa i reklama. Mogućnosti ima višestruko. Mnogo više nego klasičan VPN.

Prilozi

• Screenshot_2024-06-08-04-12-48-710_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-08-04-12-48-710_com.android.chrome.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 99
  • Screenshot_2024-06-08-04-14-08-295_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-08-04-14-08-295_com.android.chrome.jpg
    56 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_2024-06-08-04-15-14-533_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-08-04-15-14-533_com.android.chrome.jpg
    50 KB · Pregleda: 91
Ja sam uzeo kada je bilo Svjetsko u Kataru
Gledao preko Hrti, zbog komentatora.
Par puta mi se desilo , da sam izgubio vezu sa Nvidia shield pa sam morao isključiti pa ponovo uključiti.
Može li se dijeliti nalog?

Ne razumem šta ima da deliš. Otvoriš profil i uređaj ime je nebitno i na taj uređaj može 10 njih da se kače. Znači podeliš im samo koje su DNS za taj uređaj. Tipa Smart TV, ili mob android ili android TV za sta si otvorio novi uređaj. Normalno ako se reset IP treba obnoviti ali ako imaš otvoren neki host free tipa noip dynu itd uneseš host u controld i on kada promeni IP adresu sam prepoznao novu IP i ne menja se nista jednostavno nastavi. sve stare parametre samo sa novom IP.

A moze li neko da mi objasni jel moze ovo da se koristi na smart tv pa da se gleda iris ako nije mtsov internet ? A da li moze da blokira add na youtube na smarttv-u? I da li je ovo kao vpn nisam bas najjasnije razumeo. Hvala

Ne Iris i supernova nemaju. I ovo je tema o eon. Imate posebne teme za ostale servise na forumu.

A moze li neko da mi objasni jel moze ovo da se koristi na smart tv pa da se gleda iris ako nije mtsov internet ? A da li moze da blokira add na youtube na smarttv-u? I da li je ovo kao vpn nisam bas najjasnije razumeo. Hvala
Izmenis pod wifi podesavanjima dns adrese, ukucas one koje t controld izbaci i sacuvas. Controld pod filterima nacices sve moguce opcije ili biras samo zemlju preko koje treba da ide.
Da bi blokirao add na YouTube morao bi da se kaci tv preko Albanije. Tako je bilo pre par meseci. Sad imam premium YouTube.

Poslednja izmena:
Ne treba menjati obe adrese dns1 i dns2 dovoljno je samo drugu. Prvu ostaviti klasičnu od rutera. Jer ako se zamene obe može doći do problema sa nekim apk na samim android TV, box i ostalim uređajima.

Ovo pod yt ne važi na standardnim apk yt. Reklame su uvek na startu, bez obzira na zemlju.

Za praćenje IP i automatsko menjanje IP koristite DNS klijent i unesite u podešavanja host koji vam je na DNS adresi.

Klijente za Linux praćenje IP ili windows, ili android, mac, imate na vašim dns nalozima.

Ko ima u ruterima to je najjednostavnije ali retko koji stariji ruteri imaju validni u ruterima od DNS hostova, naročito ne onih free.

Poslednja izmena:
Imate li i vi večeras problema sa ControlD (fudbal EU 2024), stalno prekida i secka na Eon-u.
Može li nešto protiv toga da se uradi?

Radio bez problema SBB Srbija mts. Za DNS unošenje koristite pod podešavanja IP dhcp - statička i tu unosite dns2. Ako koristite wifi pod vaš wifi.
Ovaj controld je dobar prvenstveno zbog kombinacija više različitih servisa na više različitih zemalja tipa max, netflix, Disney, paramount,... Standardni VPN može da se bira samo jedna zemlja za sve servise. Pa ako treba druga za drugi treba menjati ručno. U suštini dobra je stvar za više korisnika i više uređaja pokriva i sa tom akcijom sniženom cenom i kodom, smešna cena, nepunih 10$ 1 godina.

Poslednja izmena:
Radio bez problema SBB Srbija mts. Za DNS unošenje koristite pod podešavanja IP dhcp - statička i tu unosite dns2. Ako koristite wifi pod vaš wifi.
Ovaj controld je dobar prvenstveno zbog kombinacija više različitih servisa na više različitih zemalja tipa max, netflix, Disney, paramount,... Standardni VPN može da se bira samo jedna zemlja za sve servise. Pa ako treba druga za drugi treba menjati ručno. U suštini dobra je stvar za više korisnika i više uređaja pokriva i sa tom akcijom sniženom cenom i kodom, smešna cena, nepunih 10$ 1 godina.
Dobra noc. Bas sam to zeleo da pitam koje sve usluge mozemo da koristim uz Eon sa contorld.I samo sto se tice cene gde moze da se nadje za 10$ po godini jer preko ovog sajta sto se dali je 29$ za 5 god plus jos 10e godsnji za full control.Pozdrav za sve borce protiv vetrenjaca

Vrh Dno