Šta je novo?

EON sa VPN?

Naravno 29$ je 5 godina osnova, bez full control. Samo bez kupona full control nije 10$ nego 40$ sa popustom ili 4$ mesec tj 44$. A servise možeš videti na njihovim sajtu.

Dobra noc. Bas sam to zeleo da pitam koje sve usluge mozemo da koristim uz Eon sa contorld.I samo sto se tice cene gde moze da se nadje za 10$ po godini jer preko ovog sajta sto se dali je 29$ za 5 god plus jos 10e godsnji za full control.Pozdrav za sve borce protiv vetrenjaca

Istim kuponom registruješ i fuul control, naravno uz kupovinu istog za 12 meseci manje od 10 dolara.

Sve je već prikazano na prethodnoj strani i slici
Koliko je sve sa popustom preračunajte
I nema tu nikakvih vetrenjača.

na slici se vidi koliko je sa popustom kod njih na godinu dana i BEZ popusta i BEZ kupona

Preusmeri 850+ usluga
Podrazumevano pravilo
18 Kategorije blokiranja
10.000 prilagođenih pravila
Napredni filter za malver
Neograničeno konfiguracija
Neograničeno korišćenje

Analitika

Poslednja izmena:
Istim kuponom registruješ i fuul control, naravno uz kupovinu istog za 12 meseci manje od 10 dolara.

Sve je već prikazano na prethodnoj strani i slici
Koliko je sve sa popustom preračunajte
I nema tu nikakvih vetrenjača.

na slici se vidi koliko je sa popustom kod njih na godinu dana i BEZ popusta i BEZ kupona

Preusmeri 850+ usluga
Podrazumevano pravilo
18 Kategorije blokiranja
10.000 prilagođenih pravila
Napredni filter za malver
Neograničeno konfiguracija
Neograničeno korišćenje

Analitika
Najlepse hvala na pojasnjenju stvarno i u slici i u reci sto bi se reklo_Ovo za vetrenjaca mogu da preformulisem u pozdrav za sve borce za slobodno gledanje( sa bilo koji netom) nasih kanala.

Daj molim vas da mi pomognete duduk sam a treba mi resenje. Radi mi proton vpn dobro na laptopu i gledam rts planetu iz inostranstva medjutim na telefonu nece. Zasto? Cackao sam neka podesavanja i iskljucio lokaciju ali slabo...

Daj molim vas da mi pomognete duduk sam a treba mi resenje. Radi mi proton vpn dobro na laptopu i gledam rts planetu iz inostranstva medjutim na telefonu nece. Zasto? Cackao sam neka podesavanja i iskljucio lokaciju ali slabo...
Deinstaliraj ga i pobrišu se svi podatci iz telefona za njega. Zatim i staliraš nov i uneseš iser i pass. U podešavanjima su u startu uključeni svi programi da idu preko VPN a možeš postaviti da samo neke idu preko VPN. Ako koristiš još nešto na mob tipa adguard ili slično moguće da ga on blokira i ne radi ti kako bi trebalo.

Ja sam koristio aplikackju 1.1.1.1 na telefonu ukljucim i radi automatski odblokira eon kanale na lg webos ali odjednom je prestalo da radi za tv na telefonu i dalje radi da li neko zna jel moram nešto da promenim na ruter podešavanjima?

Za android ne radi ona direktno ni na android TV, samo na AOSP iliti tablet, mob varijanta.

Dobra noc.Drugari da li neko zeli da podeli za Eon smart tv dns(controld) i da naravno to bude placeno sa moje strane..Meni je potrebno samo za tv i odgovara mi da vi sve podesavate ako je to moguce?Pozdrav

Ako moze mala pomoć..Da li ove označe aplikacije idu kroz tunel ili ne. I sta znači ustvari to što idu kroz tunel?
Hvala

Prilozi

• 20240707_151149.jpg
    20240707_151149.jpg
    261 KB · Pregleda: 121
  • 20240707_151228.jpg
    20240707_151228.jpg
    228.3 KB · Pregleda: 114
@goks31 Pa piše lepo, izaberi aplikacija koje nećeš da idu kroz VPN tunel.

= šta izabereš od aplikacije njihovi serveri će da vide IP adresu tvog provajdera jer ih kontaktiraš direktno a ne prvo kroz VPN tunel da prolaze.

Znači, selektovao si kontra od onoga kako treba 😂😂

p. s. Kako mrzim VPN aplikacije koje ne nude izbor da li hoćeš da selekcija funkcioniše po "blacklist" ili "whitelist" principu. Meni "whitelist" uvek ima više smisla (plus zahteva daleko manje posla za setup).

@goks31 Pa piše lepo, izaberi aplikacija koje nećeš da idu kroz VPN tunel.

= šta izabereš od aplikacije njihovi serveri će da vide IP adresu tvog provajdera jer ih kontaktiraš direktno a ne prvo kroz VPN tunel da prolaze.

Znači, selektovao si kontra od onoga kako treba 😂😂

p. s. Kako mrzim VPN aplikacije koje ne nude izbor da li hoćeš da selekcija funkcioniše po "blacklist" ili "whitelist" principu. Meni "whitelist" uvek ima više smisla (plus zahteva daleko manje posla za setup).
😀 Hvala

Nakon sinocne muke od sat vremena proradio sa surfsharkom.

Ideja je da surfshark direktno na ruter uploadujete. Zapravo , sada kad vidim nije ništa komplikovano , al je trebalo vremena prvi put.

Logujete se na surfshark preko kompa ili drugog uredjaja al svakako mora desktop verzija sajta.

Odatle idete na manual VPN , router , wireguard ,

Napravite key sa lokacijom koja vam odgovara

Downloadujete konfiguracioni fajl

Uploadujete ga u VPN podešavanja rutera. Aktovirate VPN

Ja sam koristio aplikackju 1.1.1.1 na telefonu ukljucim i radi automatski odblokira eon kanale na lg webos ali odjednom je prestalo da radi za tv na telefonu i dalje radi da li neko zna jel moram nešto da promenim na ruter podešavanjima?
Da li se zna, ima li neka alternativa ove aplikacije 1.1.1.1 warp+ za android TV?
Ona za mobilne uređaje radi savršeno, ali za android TV ne radi.

Poslednja izmena:
Nordvpn na chromecast with google tv, priključen na Srbiju, većina kanala ima geoblok. Da li je do vpn?

Da, Nord je loš za Srbiju.

Drugari, koji VPN da uzmem za Eon na android tabletu? Trebace mi u Grckoj sada da se malo prati olimpijada..

Za tablet skineš besplatno mod apk 1.1.1.1 warp+ i radi eon. Ili zakupiš controld i onda može na više uređaja u mreži bilo da je mob, tablet, android TV ili Smart TV.

Sa njim može i 5 profila - lokacija na ratličitim mrežama, provajderima.

Jедно питање за гледање ЕОН-а,другар је на Новом Зеланду,са којим ВПН-ом може да прати ЕОН?

Da, ControlD nešto ovako. Sa njim je najsigurnije i najstabilnije, ali treba imati i praćenje IP ako je IP dinamička.

Probao sam sa njegovim expose via DNS ali nešto baš i ne ide. Ako neko ko ima iskustva sa ControlD sa tom opcijom neka napiše odgovor.

Koristim Dinamic DNS i tako radi ok. 5 profila za 5 lokacija po želji.

Prilozi

• Screenshot_2024-07-29-09-26-17-857_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-29-09-26-17-857_com.android.chrome.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
Može preko uključenog autorise IP. Otvori se opcija privatni DNS i unese podatak i onda ne treba dinamic dns i resolver.
Ovo sam podesio za android fon. Sad treba videti ima li ta opcija privatni DNS u android box.

Na slimbox ima u opcijama mreže privatni DNS i preko njega radi. Na android TV ne. Jedino ako nema neka aplikacija za unos >> DNS-over-TLS/DoQ >> pa preko nje uneti.

U svakom slučaju može preko starog dinamic dns i resolver praćenja za neke uređaje tipa Smart TV ili Android TV a za slimbox i nesertifikovane može preko DNS over tls bez stare dinamic dns.

S tim da se sa dinamic dns može otvoriti maksimalno 5 profila a over tls mnogo mnogo više

Prilozi

• IMG_20240729_160549.jpg
    IMG_20240729_160549.jpg
    112.9 KB · Pregleda: 78
Da odgovorim ovo gore, radi ControlD DNS https i tls i na Android TV kroz AdGuard automatski a uz to i ruši reklame. Došao sam do rešenja pre 5-6 dana.

Preko 10 korisnika je vezano na 1 profil, a pitanje je koliko još može, kao i pitanje koliko takvih profila se može otvoriti do sada sam otvorio 6.

Koristiš ControlD servere kao "upstream DNS" u AdGuard Home?

AdGuard je premium. Trebala mi je modernija opcija praćenja i automatskog detektovanje DNS kod promene IP i opcija automatskog praćenja DNS-over-TLS, koja je uz to trenutna u odnosu na staro praćenje preko no-ip i slično. Ta opcija u klasičnim modelima androida i mobilnima ili tablet pod nazivom privatne DNS ima, ali na Android TV ne, a ovo sve u varijanti za starije ljude koji neće da se petljaju a i ne znaju, a kamoli da uključuju ručno.

Pa napiši onda. Kako povezati DNS-over-TLS, sa ControlD ali na android TV bez dizanja servera i ostalog a da radi čitanje i promene dinamičkih IP adresa. Jer ja ne nađoh da nudi upis private DNS u osnovnim opcijama android TV.

Znam da postoji i 1.1.1.1 warp+ ali i ona ne radi na Android TV.

Evo imaš na slici i podatak za kačenje otvorio sam nov profil, da bi mogao test.

U svakom slučaju i ako nađeš rešenje, moraće preko neke apk da se doda i da ta aplikacija podržava unos https ili tls.

Ali potrebno je i da se podiže sa sistemom automatski i kod isključenog TV ili android TV box.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-19-18-23-15-995_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-08-19-18-23-15-995_com.android.chrome.jpg
    64.5 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
bez dizanja servera i ostalog
Svaki član Benchmark foruma treba da ima server računar 😉
Jer ja ne nađoh da nudi upis private DNS u osnovnim opcijama android TV.
Pa UI opcija nema sigurno, a da li si ikad probao da sa ADB izvršiš sledeće komande i vidiš da li radi na AndroidTV OS?

Kod:
adb shell settings put global private_dns_mode hostname

adb shell settings put global private_dns_specifier dns.blablabla.com

Vrh Dno