Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Kako radi na miboxu? Ja ga instaliram, a on mi izbaci aktivacioni kod koji bi trebalo da upisem negde na sbb-ovom sajtu, ali ne znam gde i kako??

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Opciju aktiviranja novog uredjaja na sbb-u ne mogu da pronadjem... da li to ima veze sto sam pretplacen na hit paket?

EON mi je ostao na zimskom vremenu na desktopu, inace rucno podesavam vreme u Windowsu (zbog jednog programa).
Sad mi je sve sat unazad u EON-u, kako to da namestim?

EON mi je ostao na zimskom vremenu na desktopu, inace rucno podesavam vreme u Windowsu (zbog jednog programa).

U stvari to je na RTS1 dok je recimo na N1 ili Pinku vreme OK, a inace cesto izbacuje An error receiving the signal has occurred. (#5500)
Kakav krs od sajta pa ovo je neverovatno...

Meni na Androidu radi odlično dok na Pc-u nekad ne može da se gleda koliko prekida sa tom čuvenom greškom error has occurred.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Nešto su to oni kod njih na serverima zeznuli za RTS1 i RTS HD kanale, nije do tvog vremena na Windows-u. Testirao sam kad sam video tvoj komentar: Server ispravno vraća "startTime" za event, EON sajt zatim ispravno vreme traži od servera ali dobija "snimak" onoga što je išlo u to vreme po starom vremenu (= sat vremena ranije).

Tako da nemaš šta da nameštaš nego ćeš morati da ručno izabereš i pustiš "22h" kad želiš da gledaš nešto što je išlo u nekadašnjih 21h. Dok se to ne sredi.

Kod omene očito ima problem na Chrome dok Firefoxu je bolja slika. Pojavljuju mi se tamne kockice kao na prethodnim postovima (videti slike) i to na oba OS (win 10 pro i Ubuntu 16.04) .Screenshot from 2018-03-28 00-42-31.png
Screenshot from 2018-03-28 00-42-13.png

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Novi sam na forumu. Pišem iz BiH. Koristim telemach kablovsku televiziju, internet i fix. telefon.....to jeste njihov TRIO PAKET. Inace Telemach je isto kao SBB u Srbiji, to jeste isti je vlasnik.

U sklopu svog paketa imam i EON TV.....i koristim ga normalno na destopu i laptopu preko firefox pretraživača, na samsung tabletu sa 1 GB rama koji koristi android 4.4, mobitelu koji koristi android 7 ...... ali na TV boxu koji imam, jeste da je kineski i korsti android 7, uspijem da instaliram EON preko play stora i kada krene da starta odmah na početku gdje se bira jezik (ponudjene, Srbija, Hrvatska, C.Gora, Makedonija, Bosna....) mi stane i nedozvoljava da izaberem jezik kako bi ukucao svoju nick i pasword i gledao kanale.....

Android box je: MECOOL M8S PRO Plus Android 7.1.1 Amlogic S905X 2GB/16GB

Zna li neko u čemu je fol i dali je imao sličnih problem ?

Hvala unaprijed.

@fiki38: Mislim da je bila neka slična priča (to 'ne reaguje' na izbor jezika pomoću daljinca) i da je rešeno tako što je čovek povezao miš na USB port i sa njim potvrdio izbor jezika i nastavio dalje normalno korišćenje. Probaj i ti tako.

[Moj matori "box" ima gremlina na drugim mestima u EON aplikaciji ne reaguje na klik, ali tu ni upotreba miša ne pomaže...]

Ukoliko koristiš Trio paket koji ima pravo na registraciju 1 SmartTV uređaja onda instaliraj AndroidTV verziju EON aplikacije... svakako je bolja za daljinac kontrolu.

Da da, moras misem da odaberes jezik, ne reaguje na daljinski jer je aplikacija za telefon, tj tacskrin.

Pozdrav,

Novi sam na forumu. Pišem iz BiH. Koristim telemach kablovsku televiziju, internet i fix. telefon.....to jeste njihov TRIO PAKET. Inace Telemach je isto kao SBB u Srbiji, to jeste isti je vlasnik.

U sklopu svog paketa imam i EON TV.....i koristim ga normalno na destopu i laptopu preko firefox pretraživača, na samsung tabletu sa 1 GB rama koji koristi android 4.4, mobitelu koji koristi android 7 ...... ali na TV boxu koji imam, jeste da je kineski i korsti android 7, uspijem da instaliram EON preko play stora i kada krene da starta odmah na početku gdje se bira jezik (ponudjene, Srbija, Hrvatska, C.Gora, Makedonija, Bosna....) mi stane i nedozvoljava da izaberem jezik kako bi ukucao svoju nick i pasword i gledao kanale.....

Android box je: MECOOL M8S PRO Plus Android 7.1.1 Amlogic S905X 2GB/16GB

Zna li neko u čemu je fol i dali je imao sličnih problem ?

Hvala unaprijed.

Meni na tabletu samo vrti na Select language (kao neki loading symbol) i ne mogu nista da izaberem, nista nije ponudjeno. To je na 4.4.2 a eto tebi na 7. Da li je isti problem u pitanju?

Nije mi jasno kako to pomocu misa mogu da popravim?

Na tabletu bi trebalo da radi kako treba, ovi "kinezi" što se kače na TV naravno nemaju touchscreen nego koriste remote, tastaturu, šta god...a nešto tu ne šljaka kako treba sa EON aplikacijom i emulacijom dodira...

U svakom slučaju da bi na tabletu testirao da li će USB miš da te spasi da prođeš korak "izaberi jezik" trebaju ti 2 stvari (osim samo miša):

1) da tablet podržava USB-OTG režim funkcionisanja tog microUSB porta koji ima tablet
2) treba ti USB-OTG kabl tj adapter koji na jednom kraju ima microUSB (ili miniUSB ili USB-C, šta već imaš kao port na tabletu u koji bodeš punjač) male konektor a na drugom USB A female konektor

I onda da kao povežeš miš na OTG kabl/adapter i kad ga tablet prepozna koristiš miš.

@shaman NS: pokusat cu odmah danas kada dodjem sa posla....iskreno to mi nikad nije naumpalo :):)

Sto se ticeAndroidTV verzije EON-a...nazalost nije u mom paketu....kod mene je TRIO GRANDE START...a ta opcija je tek u TRIO GRANDE EXTRA... :(:(:(

@fiki38: Mislim da je bila neka slična priča (to 'ne reaguje' na izbor jezika pomoću daljinca) i da je rešeno tako što je čovek povezao miš na USB port i sa njim potvrdio izbor jezika i nastavio dalje normalno korišćenje. Probaj i ti tako.

[Moj matori "box" ima gremlina na drugim mestima u EON aplikaciji ne reaguje na klik, ali tu ni upotreba miša ne pomaže...]

Ukoliko koristiš Trio paket koji ima pravo na registraciju 1 SmartTV uređaja onda instaliraj AndroidTV verziju EON aplikacije... svakako je bolja za daljinac kontrolu.

Druze, hvala ti puno.....uspio sam sa mišem da riješim problem..... :):):):) Fercera extra...sinoc sam 3 sata gledao HISTORY, niti jednom nije izbacilo....u jednom trenutku je prekidalo ali ne duže od 10 sekundi...ali mislim da je radi interneta, jer je box zakačen na WIFI koji je opet preko repeater-a i maximalna brzina je 15MB/s

Kako deaktivirati Eon? Korisnik sam Kopernikus kablovske. Kažu u korisničkom centru SBB-a da ima opcija za deaktivaciju, i da posle 90 dana može da se deaktivira. Međutim, u "moj sbb.rs" piše datum aktivacije 04.01.2018, postoji opcija aktiviraj eon ali nema opcije deaktiviraj eon.

kod mene na lg tv se pojavila app za eon i radi...samo je naravno potrebno imati najveci paket da bi se aktivirao kod

I kod mene se aplikacija pojavila na LG 43uj670v (webos 3.5), ali nemam mnogo koristi od toga.
Naime, EON imam kao bonus uz TotalTV koji koristi moj brat. Na korisničkom panelu piše da mogu da kativiram tri uređaja (trenutno dva aktivna). Bez problema radi na PC-ju iz Firefoxa, kao i na Android telefonu. Ali nema opcije na sajtu da aktiviram kod koji mi se prikazuje u webos aplikaciji.
Pretpostavljam da nema šanse da se aktivira? Da li smart TV podrška ide samo uz zasebene EON pakete i Trio pakete, ili nekako može da se dobije i uz TotalTV?

Ko ima Total, nema Eon na tv-u, samo na mobilnim uređajima. Jedino ko ima Android TV.

Na SBB sajtu za eon, za preporučene uređaje pojavili se i LG televizori. :)

Može neko ko ima LG da snimi video kako radi App? Živo me zanima kako radi i zašto im je trebalo godinu dana da je naprave.

Moze li neko da mi pomogne sa aktivacionim kodom za LG WebOS 3.0? Danas mi se pojavila aplikacija i pise mi da posetim korisnicki portal na racunaru ili mobilnom telefonu i da ukucam aktivacioni kod (Uloguj se na svoj "Moj SBB" nalog i na strani EON, u okviru sekcije Televizija, unesi kod i potvrdi. Tvoj Smart TV će biti automatski povezan.). Problem je sto uopste ne nalazim polje za unos koda na toj stranici, vec samo spisak aktiviranih uredjaja (4 od 5, dakle nije sve popunjeno). Koristim Trio silver ako to nesto znaci. Hvala unapred

Za korisnike LG-a de ste videli app EON-a? Ja sam sad gledao i kod mene nema. Upitanju je model la 660S software je 4. nesto

Samo se diskretno pojavio na spisku aplikacija u home launcheru i kad sam usao trazilo je neko azuriranje i radi bas bas tecno, medjutim dzabe kad nemam odgovarajuci paket.

Ps. Moj model je LH590V

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

^Hvala na odgovoru.... Aaa bole ih uvo, pustili EON samo za najnovije televizore LG-a. Ko nema najnoviju seriju, dzaba mu sto ima EON. Face su ovi koderi iz sBB-a

Ja imam model iz 2016 godine kupljen prošle godine. EON super radi. Bolje nego na Android telefonu.

Nazad
Vrh Dno