Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Posto su ver. 28 , 29 ,31,32 ( Eon tv mobilna) maltene iste i u sustini se ne razlikuju mnogo , da vas ne nerviraju mnogo ( cas radi cas ne radi ) moze da bude pored orig.( znaci kao dual verzija ) i nece traziti update dok ne predju na neku verziju koja bude imala bitne razlike ( pa cemo se opet cerati sa njima ) evo 2.0.28 koja radi i zato sto je clone ne morate gasiti update ( odavno je uradjena al posto opet stize dosta priv. poruka da je podelim ovako isto moze da se stavi i 31, 32 ili koja god nova verz. se pojavi al u sustini nema znacaja - ona radi 😁😃👍

https://mega.nz/file/jlFVnSqI#mSu5MInyysdchE959oFQYeJ-KuQIPV5dZcsfu96ENf0

Hosts fajl može da blokira samo cele domene ;) A kontam taj hipotetički zahtev ako postoji se šalje na isti domen API servera sa kog stižu i lista kanala, VOD katalozi... sve :D

@Maxbgd Čuveni Clone app :D :D

Poslednja izmena:
Pozdrav drustvo, procitao sam dosta o modovanoj eon aplikaciji koja radi na xiaomi tv stick-u. Interesuje me dal je to mit ili istina ? :) Ako je istina dal neko moze da podeli verziju ili link za skidanje?

Има ли начина да се спречи аутоматски прелазак ЕОН апликације на нову верзију?

Ako mislis na orig. Eon apk sa boxa po meni nema a ako mislis na neku instaliranu skinutu Eon apk onda ima ( ukidanjem update u storu ili clone app i ona vise ne trazi update )

Имам скинуту апк раније верзије, инсталирао сам је и нисам нашао да може да се искључи апдејт. Након пар сати се апдејтовала. Покушаћу опет, не кошта ништа.

Хвала на понуђеној помоћи, успео сам и да скинем и инсталирам верзију 2.0.28 са апкпуре. Оно што пре 20-ак дана нисам урадио а сада јесам је искључивање аутоажурирања на Гугл продавници. Ако нешто ту не пође наопако, биће све како треба.

Poslednja izmena od urednika:
Da li neko zna kako se kreira lista omiljenih kanala na porodičnom profilu na EONu za Smart TV? Ja koliko vidim, ovde ima samo mogućnosti za selektovanje omiljene emisije na nekom kanalu, poz

Podešavanje (Eon aplikacije) > Moje liste > Liste TV kanala > Dodaj listu

Kreiraš listu, nabacaš kanale redosledom kojim hoćeš.

Podešavanje (Eon aplikacije) > Moje liste > Liste TV kanala > Dodaj listu

Kreiraš listu, nabacaš kanale redosledom kojim hoćeš.
Hvala puno, inače video sam da se do nekih kanala može doći i samo pritiskanjem brojeva na daljinskom, npr kada pritisnem "9" prebaci me na kanal Vavoom, ali kada pritisnem "0" ili "1" ne prebacuje me na N1 i Novu S samo se ne dešava ništa. Ne znam zašto tačno je tako, nadam se da neko zna odgovor

Na custom listi koju si napravio? Tu su 1, 2, 3... pozicija u listi = broj koji stiskaš.
Znači ako ti je N1 na 10-om mestu prebacuješ sa 10 a ne 0 kao na "Svi" listi.
A na "Svi" listi je tako r*tardirani da imaš rupe i brojeve koji ne prebacuju na neki kanal.

I naravno podrazumeva se da možeš da prebacuješ samo na kanale koji postoje na trenutno aktivnoj listi kanala.

Poslednja izmena:
Na custom listi koju si napravio? Tu su 1, 2, 3... pozicija u listi = broj koji stiskaš.
Znači ako ti je N1 na 10-om mestu prebacuješ sa 10 a ne 0 kao na "Svi" listi.
A na "Svi" listi je tako r*tardirani da imaš rupe i brojeve koji ne prebacuju na neki kanal.
E kada sam pričao o ovome za Vavoom, N1, Novu S sam mislio na listu kanala "Svi" a evo uspeo sam da napravim listu omiljenih, a na toj listi radi sve ok, stvarno ne znam kako ne srede to, to je nešto najosnovnije, a inače ovako je app TOP, kad sad uporedim HD RTS preko EONa i preko kabla kod mog operatera ovo je neuporedivo...

Sta kako ne srede?Ako si izabrao sve kanale ,onda mora da ti radi 0 ili 1 ,ili bilo koji drugi broj .Kad izaberes npr filmsku grupu,onda ce raditi samo brojevi na kojima su ti kanali .Moze jedino da ti bude problem daljinski tj.ta dva broja ,drugo nema sta ..

@zuka Problem je što imaju rupe, da pod lupam 60 ili 100 nema ništa. Zato što je to na "Svi" listi pozicija nekog kanala koji nije sa SBB korisnike nego npr Telemach BA zauzela taj redni broj.
Koristi se "position" za mapiranja na šta taster prebacuje a bitna razlika je da na custom listi nemaš "ima 60 i 61 pa nema ništa na 62" momenat / nema preskočenih brojeva za "position" vrednost a na built-in "Svi" listi toga imaš pa zna malo da iritira kad otkucaš pogrešan broj i ništa se ne desi.

Dobio sam novu opremu za EON. Potrebno mi je uputstvo kako povezati EON daljinski da bih mogao kontrolisati TV i ono uputstvo za gašenje osvetljenja na daljinskom. Na prošlom daljinskom sam to odradio ali sad ne mogu da nađem uputstva.

Svetlo gasiš u podešavanjima Eon app na Eon boxu (= bez Eon boxa nema gašenja svetla na tom daljincu , ako npr na oglasima kupiš Eon daljinac da ga povezeš i koristiš na drugom boxu / stick-u).

Za re-programiranje IR režima daljinca vidi:

Ne radi ovo sa TV/STB i OK 3 sekunde.
U uputstvu kaže da firmware daljinskog mora da bude 0133.03.07 a meni je 0133.02.14. Kako da mu ubacim novi firmware?

Poslednja izmena:
Jel ima neko da želi da podeli korisničko ime&lozinku za EON TV Premium (uz mesečnu naknadu naravno). Treba mi do marta, a za tako kratak period mi se ne isplati ugovorna obaveza. Ako neko želi nek piše u privatnoj poruci.

Kako da mu ubacim novi firmware?
Poveži/upari daljinac na Eon box i ostavi ga "neko vreme" i trebalo bi da ponudi da instalira noviji firmware.
Eventualno da probaš i reboot boxa nakon uparivanja pa će možda odmah da odradi i tu proveru.

Ili ako baš hoćeš naprednu varijantu da se zezaš da ručno pokrećeš activity od Eon OTA aplikacije pa bi trebalo tako odmah da detektuje da postoji noviji firmware za daljinac...

Ako misliš na aplikaciju za mobilni, ima verzija koja radi na Xiaomi Mi S, za Mi TV stick teško da bi radila jer traži miša a stick nema USB za miša.
neam misa ali ima mis za android i onda povezes.To sam vec zavrsio a sto se tice aplikacije ako je i nekad radila sad ne radi sigurno jer sam je vec probao ;D

neam misa ali ima mis za android i onda povezes.To sam vec zavrsio a sto se tice aplikacije ako je i nekad radila sad ne radi sigurno jer sam je vec probao ;D
ja sam pre jedno 3 nedelje probao ovu i radila je : EON_v1.8.120_moded_to_1.8.140v567 našao link negde ovde na forumu, samo što sam je morao ručno pokrenuti sa file browserom.

Poveži/upari daljinac na Eon box i ostavi ga "neko vreme" i trebalo bi da ponudi da instalira noviji firmware.
Eventualno da probaš i reboot boxa nakon uparivanja pa će možda odmah da odradi i tu proveru.
Ponovo sam upario daljinac i dalje je bio stari firmware. Danas pogledam i vidim da se apdejtovao na novi i uspeo sam da ga povežem sa TV-om.

Pozdrav svima,
Nov sam u ovoj temi pa mu ne zamerite ako postavim banalno pitanje. Da li EON aplikacija radi na Amazon Firestick 4k uređajz? Ako radi koja verzija radi i kako do nje doći? Da li neko ima iskustva sa tim?

Radi na 4k Fire tv-u Eon smart app, bez problema vec skoro 2 godine. Skines najnoviju verziju sa Apkpure ili slicnog sajta, instaliras i registrujes i to je to. Jedina "mana" je sto se ne updejtuje sama, vec kada izadje novija verzija, mora ponovo da se skine sa sajta i samo se reinstalira i nema potrebe za novim registrovanjem.

Radi na 4k Fire tv-u Eon smart app, bez problema vec skoro 2 godine. Skines najnoviju verziju sa Apkpure ili slicnog sajta, instaliras i registrujes i to je to. Jedina "mana" je sto se ne updejtuje sama, vec kada izadje novija verzija, mora ponovo da se skine sa sajta i samo se reinstalira i nema potrebe za novim registrovanjem.
Reci mi da li je to ista aplikacija koja se instalira na tabletu ili telefonu?

Reci mi da li je to ista aplikacija koja se instalira na tabletu ili telefonu?
Nije. Mislim da moze da se instalira i aplikacija koja ide na tablet, ali tada bi ti trebao airmouse ili klasican mis za upravljanje, sto i nije zgodno.
Amazon Fire os je u principu isto sto i Android Tv os

Nazad
Vrh Dno