Šta je novo?

eMule- problem sa low id-om

PanchoBanilla je napisao(la):
Nemam fiksni IP. 10.1.0.95 je moj IP na SBB mrezi. Kad proverim IP na internetu (http://www.whatismyip.com/) on mi se menja npr. 82.117.214.67 ali kad ukljucim gornji proxy prikazuje se on i tada imam lowID

meni i dalje nije jasno. Kako vidis taj 10.1.0.95. Gde procitas taj broj. Meni na whatsmyip isto svaki put prikazuje razlicito. Zaista mi nije jasno

dva pitanja :

1. Ima li ima veze , mozda, posto ja pored eMula koristim i warez ??
2. Kako mogu da znam koji mi je ip ??

Poslednja izmena:
a-ha ip 62.193.132.62
Ju-huuuu

Dobro da i ja nesto provalim

Ma opusteno lowID znaci da ne mozete skidati od nekog koji je isto lowID. Sva sreca HighID -ova ima puno.

e
Mungose ,

Low id ??

sta je to ??
Mungose ( Trbonja ) nadam sa da si se lepo proveo na slavi !
Mi smo se sve pokidali .

Verovali ili ne
Kolko sam ja popio
meni je trebalo dobrih 10 minuta da otkcam ovo

Ma, nije bilo lose, mada sam malo omatorio za takve stvari... Popio dve radze i pobrljavio nacisto...

reseno!

SBB Flat 128 - High ID.
Evo i test:
Please wait while the ports of your eMule are being tested...

Testing IP: 82.117.192.189 (82.117.192.189)

Starting TCP connection test...

TCP test successful.

Now testing UDP...
Sending UDP packet...
Waiting for result...
UDP test successful.

Connection test finished.

Results in detail:

Both port tests were successfully finished. Happy eMule'ing!

E sad ce te da me pitate kako... I sta ja da vam kazem? U sustini pojma nemam. Deinstaliram Look n Stop, nista. Snimim Outpost Firewall, u njega ubacim neka kao pravila za portove koje sam odabrao, pa nalupam nesto tih pravila u Win Firewall koji je inace iskljucen...nista. Odem u win 98 jer tamo nemam nista sem Counter Strike 1.5, i winamp-a, instaliram mazgu i nece. Resetujem, vratim se u XP - HighID, testiram na sajtu i radi! Inace TCP port mi je 53241. Tananan an anana ana anan ta nanana (tema iz Zone Sumraka) :zgran:

TCP port ti nije 53241. To je njegovo "public" predstavljanje. U stvarnosti je on 4662

Sve je to u redu ali tamo gde u e mule pise TCP port, po preporuci nekog lika sa ES foruma sam upisao broj izmedju 50000-65000, otvorio port i izgleda da je nekako upalilo. Sad sta je publicm, a sta je stvarno bas me i nije briga ;)

Ja iskljucim win xp firewall, probam sa bilo kojim TCP portom i jednostavno nece. Nije mi jasno na koju foru radi kod drugih?

PanchoBanilla je napisao(la):
Nemam fiksni IP. 10.1.0.95 je moj IP na SBB mrezi. Kad proverim IP na internetu (http://www.whatismyip.com/) on mi se menja npr. 82.117.214.67 ali kad ukljucim gornji proxy prikazuje se on i tada imam lowID
Aj i meni mala pomoc. Uvek dobijam lowID, ali sam skidao gigabajt i vishe sa lowID-om.
Wireless flat, provajder Hemo-net Vrsac
1. Adresa i prozoru connections - pogledati screenshot.
2. Registracija za postovanje na _www.download.com_ u mejlu za aktivaciju: "This message sent by user request from 212.200.116.3"
3. sa sajta _www.whatismyip.com_ : "Your IP is 212.200.116.3"
4. na sajtu _www.speedguide.net_ i na link TCP/IT Analyzer: "TCP properties for IP = 212.200.116.3"
Zasto tebi menja IP a meni ne? Usput uvek imam lowID na mazgi, a mogu da skidam. Da li je moja IP adresa "212.200.116.3" ili ona sa screenshota?

EDIT: ne koristim nikakav hardwerski firewall ni ruter, samo Outpost Firewall Pro sa emule.exe na Allow all activities of this program
Pozdrav :banana:

Prilozi

• WirelessNetworkConnection.JPG
    WirelessNetworkConnection.JPG
    18.2 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Local Port: 4662
Remote Port: any
Protocol: TCP
Direction: incoming
Purpose: Client Port / Connections from other clients, Client to Client Source Exchange

Note: You can change this port in Preferences -> Connection -> Client Port
This port has to be forwarded in a router. Changing this port in Preferences you must also change the forwarding in the router

2) Local Port: any
Remote Port: 4662
Direction: outgoing
Purpose: Client Port / Connections to other clients, Client to Client Source Exchange

Note: 4662 is the default port, but other clients may have different settings. Change the remote port to any when configuring a firewall

3) Local Port: 4672
Protocol: UDP
Purpose: Clients source asking / extended eMule protocol, Queue Rating, File Reask Ping

Note: This port has to be forwarded in a router. Changing this port in Preferences you must also change the forwarding in the router.
If you are not able to forward this port check the disable box in Preferences -> Connection -> UDP Port

4) Local Port: any
Remote Port: 4672
Purpose: Clients source asking / extended eMule protocol, Queue Rating, File Reask Ping

Note: 4672 is the default port, but other clients may have different settings. Change the remote port to any when configuring a firewall

5) Local Port: any
Remote Port: 4661
Purpose: Connection to server

Note: 4661 is the default port of a server. Many server use different ports. Configuring a firewall the remote port again changes to any.

6) Local Port: any
Remote Port: 4665
Purpose: Source asking on servers
Note: Servers using the default port 4661 TCP (see #5) automatically set their port for source asking to 4665 UDP. If a server uses a different port in #5 the corresponding UDP port is set to [Connection Port + 4]. For firewalls the remote port here is any.

7) Local Port: 4711
Purpose: Webserver
Note: This is the default port for the web interface. When using a router this port has to be forwarded or no connection to the webserver will be possible.

Otvori ove portove u firewallu koji koristis. To sto si ga stavio na allow samo omogucava aplikaciji da uopste pristupi internetu
Zato sto sam ja na SBB-u koji ne daje fiksni IP za fizicka lica

Ovo sam sinoc odradio i jos uvek imam LowID. Inace koristim Outpost Pro ako nesto znaci...

To znaci da tvoj provider ima firewall koji ne propusta nista osim standardnih portova ka tvom racunaru ili ruter koji je tako podesen da otvara samo odredjene portove, ka tebi takodje. Ako ne nadjes koji port je otvoren ka tebi uvek ces imati lowID.

Postoji li neki sajt ili programcic za brzo testiranje otvorenih portova?

Laza je napisao(la):
Postoji li neki sajt ili programcic za brzo testiranje otvorenih portova?
Probaj sa grc.com (bez www se kuca). Imas deo Shields Up! koji testira portove. Primarna namena je da se istestira kako funkcionise firewall. Vidi da li ti to nesto koristi.

Sto se tice Low i High ID, mislim da nema veze sa fiksnom IP adresom, posto ja sa obicnim 56k modemom imam uvijek High ID.

Da. Nema veze sa fiksnom IP adresom, vec realnom. Ti na dial-upu imas dinamicku realnu IP adresu.

Jeste Laza je u pravu. Evo ja imam "fiksnu" IP adresu, ali sam preko NAT-a i nemam realnu IP adresu = uvek LowID

Hvala na ispravci.

Nazad
Vrh Dno