Šta je novo?

eMule- problem sa low id-om

Obi Wan

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
304
Pomagajte !!!

eMule
portovi
NA GLAVU SU MI SE POPELI

Kako da konfigurisem portove na firewallu (SygatePro) da ne bih imao problema sa low id-om .

Svi skidaju od mene fajlove , a ja ...

I ,

May the force be with you

neka neko kaze nesto cisto reda radi ,
da ne bih pricao sam sa sobom ?!?

" Dere mene neka gorustica ,
pa ja nocu izidjem na bunar ,
pa pogledam gore zvezde ,
pa se pitam , ima li zivot gore ,
ali nema to se lagarija ..."

Sekula

" Bio sinoc do grada i upozano jednu malu a lepu ,
mala a crna
crna kosa
crne oci
crni zubi "

imas u helpu emule-a podesavanja za ruter i firewall u zavisnosti od njihovog proizvodjaca. ima par primera koji se mogu primeniti u svim slucajevima

Poslednja izmena:
Ko ti je provider? Ako si kod SBBa LowID je sasvim normalna stvar......
Ako nisi, promeni firewall, ili nemoj koristiti eMule, već neki drugi p2p program....

mitar1982 je napisao(la):
Ko ti je provider? Ako si kod SBBa LowID je sasvim normalna stvar......
Ako nisi, promeni firewall, ili nemoj koristiti eMule, već neki drugi p2p program....
nema to veze sa SBB-om. Ja sam na njemu a imam HighID. To zavisi samo od dostupnosti portova 4662 TCP i 4672 UDP na tvom racunaru

PanchoBanilla je napisao(la):
nema to veze sa SBB-om. Ja sam na njemu a imam HighID. To zavisi samo od dostupnosti portova 4662 TCP i 4672 UDP na tvom racunaru

Ima veze sa SBB-om jer ako si na flatu onda nemas fiksnu IP adresu, a samim tim nemas ni HighID. Ajde ako nisam u pravu reci mi kako da podesim te portove...

milanlj je napisao(la):
Ima veze sa SBB-om jer ako si na flatu onda nemas fiksnu IP adresu, a samim tim nemas ni HighID. Ajde ako nisam u pravu reci mi kako da podesim te portove...
zavisi od konfiguracije softvera ili hardwera koji koristis.
ako koristis neki firewall samo otvori portove 4662 TCP i 4672 UDP u njemu. Najlakse je ako koristis samo win hp firewall jer imas opciju u setings emule-a da otvoris portove u njemu. Za druge firewallove i rutere pogledaj help sve je objasnjeno.
Veruj mi ja imam highId iako sam na SBB-u

zavisi od konfiguracije softvera ili hardwera koji koristis.
ako koristis neki firewall samo otvori portove 4662 TCP i 4672 UDP u njemu. Najlakse je ako koristis samo win hp firewall jer imas opciju u setings emule-a da otvoris portove u njemu. Za druge firewallove i rutere pogledaj help sve je objasnjeno.
Veruj mi ja imam highId iako sam na SBB-u

Ne koristim WinXP firewall. Citao sam taj help. Kako da znam koji oni koriste firewall. Ajd posto si na SBB objasni mi kako da namestim da imam highid. Moze i na PM

Hvala

Na ES-u je neko napisao da za SBB treba koristiti slobodne portove u opsegu 50000-65000 (tako nesto 🙂 ) da bi imao HighID na eMule....

milanlj je napisao(la):
Ne koristim WinXP firewall. Citao sam taj help. Kako da znam koji oni koriste firewall. Ajd posto si na SBB objasni mi kako da namestim da imam highid. Moze i na PM

Hvala
Kako koji firewall oni koriste? Problem je ako ti koristis firewall a ne SBB. Oni ne mogu blokirati portove na tvom racunaru, to mozes samo ti.
Da li uopste koristis firewall ili ruter? I koji, ako koristis jer ti bez toga ne mogu pomoci.
Evo ti slika mojih podesavanja u ruteru.
Ne koriste se portovi u opsegu ves samo ona dva koja sam vec naveo

Prilozi

• slike.zip
    slike.zip
    149.9 KB · Pregleda: 140
  • corel3.GIF
    corel3.GIF
    64.4 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Kako koji firewall oni koriste? Problem je ako ti koristis firewall a ne SBB. Oni ne mogu blokirati portove na tvom racunaru, to mozes samo ti.
Da li uopste koristis firewall ili ruter? I koji, ako koristis jer ti bez toga ne mogu pomoci.
Evo ti slika mojih podesavanja u ruteru.
Ne koriste se portovi u opsegu ves samo ona dva koja sam vec naveo

ne koristim ni jedno ni drugo. Samo cable modem bez icega

koji operativni sistem? da li delis konekciju sa nekim? proveri da ti nije ukljucen firewall na mreznoj karti.

PanchoBanilla, jesi li ti korisnik SBB interneta u flatu varijanti, ili kupujes pakete?

Laza je napisao(la):
PanchoBanilla, jesi li ti korisnik SBB interneta u flatu varijanti, ili kupujes pakete?

Verovatno jeste na paketima...

@Pancho
WinXP
Nema mrezne karte, ide preko USB-a
ne delim nista

nisam na paketima. 128 flat Nis.
za USB konekciju stvarno ne znam, medjutim otvori ti gore navedene portove u xp firewallu i ako ga ne koristis.
proxy server takodje treba biti iskljucen!!!!!!!!!!!!! proveri setup konekcije u IE eksploreru i iskljuci 82.117.194.6 proxy ako ti je ukljucen

nisam na paketima. 128 flat Nis.
za USB konekciju stvarno ne znam, medjutim otvori ti gore navedene portove u xp firewallu i ako ga ne koristis.
proxy server takodje treba biti iskljucen!!!!!!!!!!!!! proveri setup konekcije u IE eksploreru i iskljuci 82.117.194.6 proxy ako ti je ukljucen

kako si dobio one opcije sto si poslao na slikama? Ja kad odem na taj link sto gore stoji kod tebe u ie ta stranica ne postoji

To su podesavanja mog rutera (planet). Njega sam podesio prema analogiji sa SMC Bariccade 7004 iz helpa emule-a. Ako ne koristis firewall, ruter i ne delis konekciju to se ne odnosi na tebe (pretpostavljao sam da ti nesto od ovoga pravi problem pa sam ti zato poslao slike). Probaj da ukljucis win xp firewall i da ga podesis prema helpu. I obavezno iskljuci proxy

Ako ovo ne pomogne onda ti je 99% problem u USB vezi. Ne znam kako se podesava ili kako izgleda ali procackaj malo tamo mozda ima da se definisu portovi

Pancho, imas li ti realnu IP adresu ili tipa 10.1.0.26 kao ja?

pa zato i imas HighID jer imas fiksnu IP adresu. To je sustina. Nije mi jasno kako kad na flat paketima ne daju fiksni IP?!?
Greska administratora. Imao sam i ja fiksnu adresu na flatu prvih 20-ak dana, dok neko nije primetio i iskljucio me iz mreze, pritom nisu ni mail poslali sa objasnjenjem.

Poslednja izmena:
I ja sam citav prvi mesec imao HighID na SBB flatu, izuzev par logovanja. Cak sam i bio postavio pitanje u cemu je problem kada sam prvi put dobio LowID. Od kada sam produzio Flat za drugi mesec, stalno LowID. Ali dobro, treba mu malo duze da krene, ali kada krene, skida dosta brzo.

kada sam ja prvi put instalirao eMule imao sam odma na pocetku LowID..probao sam u settingsima da ukljucivam pa iskljucivam opcije i tako,al nije pomoglo.resenje je bilo da obrisem sa harddisa i ponovo instaliram..posto sam ga nanovo instalirao odmah je pokazao HighID...lako i jednostavno resen problem i jos uvek funkcionise😉

Ja imam wireless - tehnikom .
I uvek mi je prijavljivao low id , bilo da ga instaliram ponovo ili ne .

Ma podesim ja portove TPC 4662 udp 4672(opet low id) i oni skidaju od mene 10-15kps a ja skinem 10-15k za celu noc.(obicno gledam da fajl koji skidam ima preko 100 resursa)

Mozda sam pogresno podesio portove na sygatetu ???
Zna li neko podesavanja za sygate ??

Nazad
Vrh Dno