Šta je novo?

Elite: Dangerous

Ma super je Power Play kao koncept, pogotovo imajuci u vidu ogromnu mapu i potencijale, nego je po meni bilo vaznijih stvari za trosenje resursa - pre svega produbljivanje postojecih sistema kao sto su mining ili obican bulletin board sistem.

I za trading mi je recimo neverovatno da su cene potpuno iste hiljadama svetlosnih godina daleko, znaci ne postoji neki sweet spot gde mozes da "prevaris" igru i zgrnes malo vise para. Ovako nesto naravno treba biti dinamicki reseno zbog eksploatacije.
Ali po meni je tako nesto potrebno u igri ovog tipa, inace je sve flat i dosadno vrlo brzo.

Nisam igrao jedno 2-3meseca pre ovog patcha, upalim igru i odradim istu rutu koju sam i tada vrteo - krediti isti, sve isto. 440k kredita za <10min A-B, B-A sa Type 7.
I kako onda trading da ne bude dosadan, nema promene, nema challenge, jedino sta treba da uradis je malo da proputujes i skeniras okolne sisteme dok ne nadjes profitabilnu rutu.

Zato rekoh po meni je power play rushovan, a da ne pricam o tome sto su vec stigli da prilagode sve za konzole, i pri tome naprave CQC time exclusive a toliko stvari ceka na upgrade.

dobar je vulture, al je sporać najstrašniji.

btw, 38 eura jos koji sat.

lm, meni je ovaj flight i fight model toliko dobar da mi se igra nikako nije smučila, naprotiv. ok, nekad je preterano bezobrazno kad naletiš na bandu vulture-a, ali dobar boost, flight assistence off i mogu samo da me mrze :)

Poslednja izmena:
Ovo za dosadno mislih na trading, nadjes rutu i pici... nema potrebe dalje bilo sta istrazivati, sve je isto hiljadama light years.

Inace, takodje uzivam u Vulture. Odlozio mi je nabavku Pythona za 20tak milki koliko je kostao setup, ali vredi.
Milina je letenje i combat stvarno, a i dosta su poboljsali NPC fights. Skoro me 3 visokorankiranih Vipera bas namucilo u RES site-u.
Bruka su i oni "creeck" sounds kad se boostuje ili upali FSD :)

Koje weapons koristite na Vulture?

Trenutno imam 2 Class 3 gimbal pulse lasera, i super mi je sto mogu jedan taster njih, a drugi kill warrant scanner u istoj fire group.
Razmisljam se da se prebacim na gimbaled beam laser + plasma accelerator, ali sam malo lenj da menjam grupe za KWS :)

ne znam, vozim cobru i muku mučim sa strujom. nasetovao sam je sa nekih 6 i po milki, i bolje od toga ne mogu, fali mi stalno po neki kilowat :( ne znam ni šta ću s novom lovom. za sada sakupljam.

trading mi nikada nije ni delovao preterano zanimljivim, pogotovo od kad su baje napravili route planner.

koje baje? Nisam igrao davno jel to ono po sajtovima što ima ili su integrisali u igri?
Trgovina je stvarno dosadna bila, ja bih voleo exploration najviše ali baš je mizerna zarada :(

Procitah da je neki lik uzeo 90m samo od setanja kroz sisteme i osnovnog skeniranja, mada je u to verovatno uracunat i power play bonus. Koliko dugo je to radio ne znam.

koje baje? Nisam igrao davno jel to ono po sajtovima što ima ili su integrisali u igri?
Trgovina je stvarno dosadna bila, ja bih voleo exploration najviše ali baš je mizerna zarada :(
ima neki sajt sa najboljim rutama gde možeš da zaradiš oko milku po satu. ima i nekoliko walktrough-ova koji to opisuju. ali, nekako mi se čini, ako to budem radio, osećaću se stvarno kao da grindam :(

Meni fali 5 milkiza Asp Explorer. Sa klasicnog tradinga sam presao na bounty hunting, covece koja zabava ;)

naravno, mnooooooogo je zanimljiv fight u ovoj eliti i za to skidam kapu db-u. uspeo je stvarno da prenese iskustvo prve elite i još ga obogati modernim dometima žanra i pratećim kontrolama. gotovo savršeno iskustvo. ne znam da li može bolje od toga.

>>URGENT<<

ko zivi od bounty huntinga, odmah neka se uputi ka LAMBAYEQUE sistemu! Nekoliko ljudi na redditu je prijavilo odlicne RES sponove i profit od oko 10m kredita na sat. juce sam za jedno 3-4h ovde (uz nekoliko prekida, odlazaka u prodavnicu i sl.) uzeo 28 miliona. doduse ovo je sa 50% bonusom senatorke Arisse.

Hm lepa informacija mogli bi da odletuckamo, nego da li bi neko bio voljan da objasni te bonuse koji se dobijaju za frakcije? Usput sta vozite kao upgrade cobre? Sve mi zvuci previse masivno i/ili specijalizovano.

Poslednja izmena:
Meni je trenutno zanimljiv ovaj pasivni 15% equipment bonus (znaci ne mora se pristupiti frakciji) u sistemima koje kontrolise Li Yong Rui. Zbog buga su valjda trenutno i brodovi na tom popustu (popust/regularna cena):
Anaconda (124.9mil / 146.9mil)
Python (48.4mil / 56.9mil)
Asp (5.6mil, still cheaper in Alioth)
DB explorer (1.6mil)
DB scout (479k).

Tako da ko juri upgrade neka poseti Lembeva i Diaguandri.

Sto se tice samih powers, nisam jos pristupio ni jednom, mislio sam da ce biti vise bugova iskreno.

ma odes lepo u power play pregled (ono ispod galaxu mape na levom prozoru) i mozes jednog po jednog vodju da proucis. svako daje neke benefite u zavisnosti od ranka (1 do 5). s obzirom da sam se vec na pocetku igre opredelio za imperiju, i da sam dosta bounty handovao, senatorka Arissa mi je delovala kao najbolji fit. npr s obzirom da sam rank4 kod nje, imam defoult 20% bonus na bountije. E sad zbog toga sto je senatorka Arissa broj 1 PP sila trenutno, dobijem dodatno jos 30%, dakle total 50% bonus.

nakon kobre za borbu je odlican vulture, a za trejding tip6

edit:
LHS 3447 - Dalton Gateway popust na brodove i opremu 20% (popust vazi za sve). informacija je od juce, koliko sam cuo ovaj sistem ima odlican izbor opreme

Poslednja izmena:
edit:
LHS 3447 - Dalton Gateway popust na brodove i opremu 20% (popust vazi za sve). informacija je od juce, koliko sam cuo ovaj sistem ima odlican izbor opreme

Hvala za ovo. Rasprodah sve zivo, uspeo sam da se skrpim za Pythona i da ostane za osiguranje i trading.
Ovako klot je veca mazga od unapredjenog Type 7, no dobro bice brzo neki upgrade sa 276 cargo space. :)

@mmike:
mislim da mozes komotno samo cargo hatch i FSD da stavis kao group 2, sve ostalo na 1, ako je ovih 103% sa deployed weapons.
Nista bez A power plant i A distributor, nice :)

Poslednja izmena:
fuel scoop mi treba samo kad iskačem iz hiperspejsa u blzinu zvezde, mada jesi u pravu. nego mnogo bre troše thrusteri i štitovi :( što mi zemunci rekli - tuga brate, tuga... eeee, kad bih negde naišao na princa od nvyore koga mogu da spasem a on mi zauzvrat ugradi a+ štitove sa pola potrošnje. načekaću se da braben uvede takve momente u igru.

Hehe... meni se mnogo svidja taj concept power managementa, nisu lose to odradili. Do sada sam se mucio i sa Viperom, i Cobrom, i sa Vulture da metnem sve sta treba, ali uvek je uspevalo na kraju.

Vidim da mnogi ostave obican life support, ali nije lose imati unapredjen, cisto zbog ovakvih situacija:
https://youtu.be/Djy83O0nfds?t=387

Slobodno odgledati do kraja, makar sa ubrzavanjem. Epic experience, srecom nije mi se jos ni jednom desilo.
Mogu misliti kako su mu se ruke znojile zadnjih 500m do stanice. :D

evo i ja sinoc prodadoh na limundu asp, tip6, tip7 i vultura. pa sa nekih 150m ustedjevine se uputih ka LHS 3447 gde na kraju i kupih pitona. i prvi utisak je da ja ne znam da letim tim sifonjerom :)

druga stvar razocarao me je power distributor na pitonu. sa 4 "pip-a" na weapons, ona tri C3 pulse lasera mogu u kontinuitetu da pucaju 20sec pre nego sto se kondenzator isprazni. dok na primer vulture svoja dva C3 pulse lasera moze u kontinuitetu da koristi 25sec. a piton je neuporedivo veci i manje okretan brod, ocekivao sam vecu vatrenu moc.

kako bre prodaješ brod na limundu????

i kako bre čovek ovako leti sa flight assistence off? :eek:

pa preko one nove opcije koju su uveli. samo sto je trenutno omoguceno iskljucivo za CMDR. mislim da planiraju da omoguce i za NPC uskoro.

ma brate mili sala, kakav crni limundo?!

druga stvar razocarao me je power distributor na pitonu. sa 4 "pip-a" na weapons, ona tri C3 pulse lasera mogu u kontinuitetu da pucaju 20sec pre nego sto se kondenzator isprazni. dok na primer vulture svoja dva C3 pulse lasera moze u kontinuitetu da koristi 25sec. a piton je neuporedivo veci i manje okretan brod, ocekivao sam vecu vatrenu moc.

Da budem iskren i ja sam ocekivao vise, pretpostavljam da je to sa A7 Power Plant i Distributorom? Ja cu jos da se nacekam za A7 Power Plant, kosta k'o ceo Python :D

Mislim da cu ipak grindati do Type 9, koji ce onda biti money maker do Anakonde, a probacu kako stoje stvari sa Fer-de-Lance za bounty hunting.

ma jock bre! jesi procitao sta sam napisao pe neki post. pravac LAMBAYEQUE sistem na bounty huntovanje. ljudi prave po 10m kredita za sat vremena. to ni u tip9 sa 500t prostora ne moze.

To je no brainer, samo da potraje! :)

uhhh, to je zapravo težak grind, gomila malih pirata koji ispadaju kao sa proizvodne trake. ok, svi su mahom dangerous ili deadly, ali bre... toliko ih je :eek:

resetuj instancu nekoliko puta, u ovom sistemu relativno brzo dobijem sponove velikih brodova (pitoni, dropshipovi, kliperi)
najbrze ti je da cim vidis da je prvi wanted brod recimo sidewinder, lepo odes exit to main menu, pa se vratis u igru (najbolje solo, da ti drugi CMDR ne resetuju dobar spon). ovim ces resetovati RES sajt. i kada vidis wanted npr pitona, to je to. za razliku od nekih drugih sistema, ovde je spon rejt visok, dakle neces mnogo cekati na wanted brodove. jeste grind, ali je bar zanimljiv grind, za razliku od trejdinga.

ostaje nam da se nadamo da ce ED jednog dana imati i dubinu gejmpleja, a ne samo sirinu. ono sto mi uliva mnogo poverenja je sto ova igra ima dobru osnovu (fenomenalan dogfight, flajt model koji je dobar balans izmedju realizma i zabave, dobar endzin, sistemi u brodu imaju odredjenu dozu kompleksnosti itd.) kontam da je lakse sada dodati dobar content kad imas kvalitetan temelj.

auuu kakvi prljavi trikovi. svaka čast momci :)

meni se lično elita mnogo dopada jer uglavnom u svim igrama pre svega preferiram borbu. naravno, bilo bi lepo da se svašta nešto nakači, ima tu igara još od exodus 3010-ke i captain blood-a na ovamo gde se može što-šta pozajmiti. ono što jeste dobro je što stvarno možeš da podesiš brodić mnogo bolje nego ikad do sad i to je u neku ruku prava dubina. fali mesa, to je istina, ali su kosti odlične.

Poslednja izmena:
auuu kakvi prljavi trikovi. svaka čast momci :)

Ne znam na koga si mislio, ali ja recimo ne resetujem instance posto i mali brodovi veceg ranka solidno doprinose povecanju combat ratinga.
No nemam nista protiv ko to radi, niti mislim da je tu bilo sta prljavo... bounty hunting je kao i mnoge druge stvari na prilicno nedovrsenom nivou, pa se snalazi kako ko ume.

Sto se tice dodavanja mesa, sudeci prema ovom sto su do sada uradili verujem da ce biti skroz ok.
Ono sto mene nervira je ocajna komunikacija sa fanovima, ne razumem sta je problem da kazu na cemu trenutno rade da znamo sta da ocekujemo u buducnosti. Tuta mute :D

drugari, ništa nisam mislio uvredljivo :) naprotiv.
nego ja nemam vremena da blejim po tom njihovom forumu, i super mi dođe kad mi tako odajete male tajne velikih majstora.

mislim da komunikacija sa fanovima ide po principu - daj prvo da vidimo može li to uopšte što smo mi zamislili, a onda daj ćuti dok ne završimo, ima roberts sve da nam pokrade.

samo nek oni rade dobro i nije frka dok ćute :)

Cudno je ovo nisu neki preterano veliki iznosi ali se skupi. Veci problem je sto ova stanica u sistemu nema repair a ja obozavam da se skucavam u kamenje ...$@$&^%#%&.

Poslednja izmena:
Vrh Dno