igra ima sve što elita treba da ima. sedenje u barovima, traffic control i slično definitivno nije nikada ni bio deo imerzivnosti niti jedne elite, pa teško da će i ove. to je šminka koja bi brzo dosadila a skupa je za održavanje. svi bi se bunili što su barovi generički i proceduralni, što se dijalozi ponavljaju i slično. ovo nije story driven priča, iako igra ima svoj lore. ovde je poenta u nečem sasvim drugom. igra poseduje sasvim funkcionalnu (mada i te kako bagovitu) background političku simulaciju i dozvoljava mnogo toga ako se potrudite i eksperimentišete. jeste, još uvek se cene robe ne menjaju (ali to ionako nije toliko bitno osim onima koji baš žele da se igraju svemirskih špeditera), ali je i te kako moguće promeniti odnose frakcija, pa čak i vladavinu nad samim stanicama ili celim sistemima.
multiplay postoji i odličan je. wingovi rade, radi pucanje u ostale player-e, radi svašta nešto samo što nije user friendly i nije jednostavno. postoje ekipe koje uspevaju da se za manje od 10 sekundi stvore u low-u u brojkama koje daleko nadmašuju jedan wing, a to pre svega znači - vežba, vežba i vežba. naravno, i ovde ima bagova, ali i sa njima igra u multiplay-u nudi mnogo više od ijedne druge u svojoj kategoriji.
slažem se jedino da elite nije jednostavna igra i nije za svakoga.
sa druge strane, što se više produbljuje sadržaj, dešava se da neke stvari ne funkcionišu onako kako su funkcionisale i na developerima je da to popravljaju što redovnije. meni lično se izuzetno dopada kako se igra sada ponaša.
igrati je u solo režimu je, bojim se, maltene besmisleno, iako to i nije pravi solo režim kada vam svi ostali igrači menjaju univerzum. kakav je to singleplay ako ja iz svoje igre mogu da menjam ono što se dešava u vašoj? jedino što se razlikuje u solo-u je da ste sebe ograničili na npc-ove, a to je u svakoj, pa i u ovoj igri, dosadno do iznemoglosti.
što se tiče ekspanzije, mislim da je precenjena, mada je očigledna ideja db-a da nam svake godine uzme po četrdesetak evrića za igru koju će redovno update-ovati. kako će izgledati taj koncept rovera na površinama planeta, i još bitnije - kakva će inerakcija biti moguća na naseljenim planetama je nešto što ne želim unapred da komentarišem dok ne vidim.
za sada, kao što rekoh, prezadovoljan sam što mogu da letim u najboljem letnom i borbenom modelu u svemiru ikada, da do detalja podešavam brod na način na koji ja to želim, da zajedno sa svojim drugarima griefujem ceo jedan power, i da još pritom pravim spletke po raznim sistemima podržavajući, odnosno gazeći neku od frakcija koju želim da proguram, odnosno zgazim.
to je, meni lično, totalno dosta mesa oko kostiju, i ako mene pitate, pre svega treba da se bace na peglanje postojećeg koda i lov na bagove, pa tek nakon toga na dalje širenje sadržaja.