Šta je novo?

Elite: Dangerous

to je i mene mučilo, stavi što jači štit. sa najboljim štitom recimo na sidewinderu mogu komotno da se zakucam u punoj brzini i mo-da mi odu dve linije štita. sa cobrom je zeznuto, nikako ne mogu da stavim A štit zbog struje, ali i sa b, ukoliko nisam u punom gasu, čukanje preživljavam sa bar mrvicom štita.

btw, u poslednje vreme kad je gužva, štit mi je ceo a laseri su mi pregrejani pribegavam kucanju u protivnika kao u frontieru. bezobrazno, ali teško olupava protivnike.

Zdravo drugari!
moj prvi post :)

cao mmike,
sugerisao bih ti da prepodesis kobru, ako je jos uvek vozis.
u priority 1 stavi:
thrusters, power dist., shield gen
u 2. stavi:
lasere i sensors
3.
shield cell bank, life support, point def
4.
FSD (jer i onako ne mozes da ukljucis FSD ako ne uvuces hardpointse, jel da?), interdictor, fuel scoop, cargo

dobro ti nama došao :) i nikako da ne bude poslednji.
ne vidim razliku. ionako se čim deployujem oružja isključi fuel scoops, cargo hatch (koji maltene i ne koristim) i frame shift interdictor. sve ostalo se nikada ni ne isključi. što reče spirit - dovoljni su prioritet jedan (deployevani laseri, spreman za borbu) i prioritet dva (bez lasera). posle štita i thrustera koje realno ne mogu da isključim, najveći potrošač su mi ta četiri lasera - 22% struje :eek:
a i taj point def. mi je minimum ranga lasera, toliko puta me je spasio nečijih projektila.

Dobro kod cobre mozda to i nije toliko bitno. Kada ti padnu stitovi brzo se i dezintegrises ;)

Nema smisla da trosis neke sulude pare na Cobru tj. treba da je gledas samo kao nesto sto ce ti pomoci da skupis 6-7 miliona kako bi kupio Haulera ili ASP. E onda krece trosenje besmislene kolicine para na modifikacije :)
Ja trenutno vozim ASP koji vredi 27 miliona, ali posedujem maksimalnu opremu i jako sam blizu kupovine Pythona.

Pa ne pravi nikakvu razliku kad oprema isto kosta i kad je kupujes i kad je prodajes, ako prodas nabudzenu kobru dobices sve pare koje si ulozio u dodatke anyway. ja sam svoju cobru samo zamenio za klot asp recimo.

Pa ne znam kako ce mu point-defense pomoci ali dobro :)

Elite Dangerous: Horizons’ Planetary Landings expansion introduces players to planet surfaces and the new Surface Recon Vehicle (SRV) ‘Scarab.' Scanning worlds will reveal all-new surface gameplay opportunities as players detect signals, crashed ships, mineral deposits, outposts and fortresses, and embark on raids on the surface. Playing alone, or with friends on the ground and in the skies above, players can explore, mine, engage hostile forces and attempt to infiltrate strongholds guarding valuable rewards.
Jedino mi bas nije najjasnije koliko ce ovo tacno da kosta ( a kosta ce ).

^
https://www.frontierstore.net/eur/games/elite-dangerous-cat.html

Ko nema sadasnju Elite, platice 50eur i dobiti i sadasnju ED i ekspanziju, samo ce moci igrati tek kada ekspanzija izadje.

Mi koji vec igramo, imacemo 25% popust na ekspanziju, i moci cemo da kupimo Cobru Mk IV :)

Al' izuva ovaj "Lifetime expansion pass". :D

25% popusta na koju cenu? Zna li se?
Ed+Expansion pass je bio 120 pred kraj bete čini mi se

Na 40 funti tj. izadje te 30 funti. U evrima mnogo...

Zavisi šta bude donela ekspanzija.
Mene nije zadržala igra :-( mada problem je verovatno što sam igrao solo

Da li je neko uspeo preko stora da uzme ekspanziju? Ovo je zvanican odgovor supporta zasto nisam u mogucnosti da izaberem payment method u drugom koraku:

"I am very sorry you are having this issue but I wanted to let you know that we are aware of an issue that our current payment provider doesn't support payment from your location."

U fazonu su nadji nekoga da ti giftuje igru, ne voli te nas big daddy.

ne svidja mi se uopste sto su se odlucili da idu sa planetary landings, kada igri jako nedostaje dubina sadrzaja. ne treba nam jos bezivotnih lokacija koje mozemo da posetimo, treba nam bogatije iskustvo na lokacijama koje vec imamao.

gde je smislen air traffic control, "chatter" medju brodovima u blizini stanice. gde je bar u svakoj stanici gde mozemo da sretnemo zanimljive likove. gde su kompleksne misije. na sto stvari bi mogli da se fokusiraju i prodube gejmplej, a ne ovo...

^+1

Planetary landings su obecani tokom Kickstarter kampanje i to je bio deo Elite 2. Ovo ostalo sto pominjete jeste neophodno ali nikada nije bio deo Elite, koja je zapravo singleplejer igra kojoj su sada nakalemili nekakvu interakciju sa drugim igracima i to nazvali multiplejerom. Onaj ko je ocekivao modernu verziju Elite, taj je dobio sve sto je trazio. Onaj ko je hteo vise, e ***a...

Upravo tako, moraju da ispune obecanje, a kasnije ekspanzije ce verovatno doneti to sto svi zeljno ocekujemo.

Ja na trenutnu igru gledam cisto kao solidan "base", na koji ce kasnije dodavati kvalitetne module.

Bas zato i uzeh ekspanziju, i polako jurim rankove, permits i kredite... bice ovo fina igra tamo krajem sledece godine.

Ono sto se meni ne svidja je cena ekspanzije za nas koji posedujemo igru, ali eto, moze im se.

Nedovoljno mi se ne svidja. :D

Da li je neko uspeo preko stora da uzme ekspanziju? Ovo je zvanican odgovor supporta zasto nisam u mogucnosti da izaberem payment method u drugom koraku:

"I am very sorry you are having this issue but I wanted to let you know that we are aware of an issue that our current payment provider doesn't support payment from your location."

U fazonu su nadji nekoga da ti giftuje igru, ne voli te nas big daddy.

i, kako si na kraju uzeo expansion?

Login na Frontier Store, pa Manage Addresses, promenio shipping address umesto moje na:
2 Gilpin Close
London, W2 1AD
United Kingdom

Onda je moguce u drugom koraku odabrati payment method.
Paypal nije radio verovatno zbog adrese, ali obicna credit card je prosla.

Evo jedan concept art za Horizons planetary landings:
da4421f4bb6faec7319babb829b82027.jpg

Takodje nam fali jos brodova, njih 10. I kao sto je to vec neko rekao, da se malo produbi postojeci gameplay. Medjutim ja na sve to gledam kao na dodavanje osnovne infrastrukture za kasniji razvoj i napredak, tako da verujem da ce nakon ove ekspanzije na red da dodje i ono sto bi svi zeleli da vidimo.

Meni samo fali vremena za ovu igru. :(

igra ima sve što elita treba da ima. sedenje u barovima, traffic control i slično definitivno nije nikada ni bio deo imerzivnosti niti jedne elite, pa teško da će i ove. to je šminka koja bi brzo dosadila a skupa je za održavanje. svi bi se bunili što su barovi generički i proceduralni, što se dijalozi ponavljaju i slično. ovo nije story driven priča, iako igra ima svoj lore. ovde je poenta u nečem sasvim drugom. igra poseduje sasvim funkcionalnu (mada i te kako bagovitu) background političku simulaciju i dozvoljava mnogo toga ako se potrudite i eksperimentišete. jeste, još uvek se cene robe ne menjaju (ali to ionako nije toliko bitno osim onima koji baš žele da se igraju svemirskih špeditera), ali je i te kako moguće promeniti odnose frakcija, pa čak i vladavinu nad samim stanicama ili celim sistemima.
multiplay postoji i odličan je. wingovi rade, radi pucanje u ostale player-e, radi svašta nešto samo što nije user friendly i nije jednostavno. postoje ekipe koje uspevaju da se za manje od 10 sekundi stvore u low-u u brojkama koje daleko nadmašuju jedan wing, a to pre svega znači - vežba, vežba i vežba. naravno, i ovde ima bagova, ali i sa njima igra u multiplay-u nudi mnogo više od ijedne druge u svojoj kategoriji.
slažem se jedino da elite nije jednostavna igra i nije za svakoga.
sa druge strane, što se više produbljuje sadržaj, dešava se da neke stvari ne funkcionišu onako kako su funkcionisale i na developerima je da to popravljaju što redovnije. meni lično se izuzetno dopada kako se igra sada ponaša.
igrati je u solo režimu je, bojim se, maltene besmisleno, iako to i nije pravi solo režim kada vam svi ostali igrači menjaju univerzum. kakav je to singleplay ako ja iz svoje igre mogu da menjam ono što se dešava u vašoj? jedino što se razlikuje u solo-u je da ste sebe ograničili na npc-ove, a to je u svakoj, pa i u ovoj igri, dosadno do iznemoglosti.
što se tiče ekspanzije, mislim da je precenjena, mada je očigledna ideja db-a da nam svake godine uzme po četrdesetak evrića za igru koju će redovno update-ovati. kako će izgledati taj koncept rovera na površinama planeta, i još bitnije - kakva će inerakcija biti moguća na naseljenim planetama je nešto što ne želim unapred da komentarišem dok ne vidim.
za sada, kao što rekoh, prezadovoljan sam što mogu da letim u najboljem letnom i borbenom modelu u svemiru ikada, da do detalja podešavam brod na način na koji ja to želim, da zajedno sa svojim drugarima griefujem ceo jedan power, i da još pritom pravim spletke po raznim sistemima podržavajući, odnosno gazeći neku od frakcija koju želim da proguram, odnosno zgazim.
to je, meni lično, totalno dosta mesa oko kostiju, i ako mene pitate, pre svega treba da se bace na peglanje postojećeg koda i lov na bagove, pa tek nakon toga na dalje širenje sadržaja.
:)

Poslednja izmena:
respect, lepo si argumentovao svoje misljenje. ono kako ja vidim stvari da bi uz relativno mali napor i ulaganje na mnogo mesta mogli da prodube gejmplej. eto na primer misije po stanicama. pa hebo ih caca njihov, ti i ja da sednemo jedan vikend, uz 2-3 gajbe zajecarskog piva, pa bi osmislili daleko kompleksniji sistem misija (ili to meni bar tako deluje ovako suvog grla).

ili evo taj "chatter" dok letis, sleces na stanice, air tj. space traffic control. kao da je to neki trosak *** da ubace kontrolu leta, da se osecas bre kao pravi svemirski pilot. a ne samo uletanje u stanicu. sada trejler kad pogledas za planetary landings ubacili su taj chatter pa mi zato pao na pamet, *** zna producent trejlera sta valja :)

Poslednja izmena:
iskreno, isključujem i ovaj ženski glas :) samo mi još fali kontrola leta.

btw, što se misija tiče - nije da nisi u pravu, totalno je nelogično da od jedne frakcije mogu da pokupim misiju u kojoj treba da ubijem 10 žandara u nekom sistemu, a odmah ispod nje je misija od iste frakcije koja traži da ubijem 8 pirata u istom tom sistemu. trebalo bi da frakcija zna šta radi, da li želi da u tom sistemu bude mirnije ili želi bezvlašće. opet, sa druge strane, te iste misije prate obrazac reputation (ovo se odnosi na tebe) / influence (ovo se odnosi na nju) i, iako nekad deluje totalno nelogično šta iz misija dobijemo kao rezultat (donesem food kertridže, to izazove glad!?!; ili donesem zlato, to izazove civil unrest), ako smo dovoljno pažljivi, odabirom odgovarajućih misija i odgovarajućim borbenim angažovanjem za manje od nedelju dana može da se promeni allegiance nekog sistema, a ne sećam se da smo išta slično do sada imali u jednoj svemirskoj igri.
no, da ima mesta poboljšanjima što se tiče samih misija, definitivno da ima :)

S obzirom da sistema ima gotovo beskonacno a broj aktivnih igraca je vrlo ogranicen i rekao bih neadekvatan jednoj ovoliko sirokoj igri, ne razumem zasto se cudis sto si u stanju da preuzmes kontrolu nad sistemom?

Nazad
Vrh Dno