Šta je novo?

Elite: Dangerous

Vidim da ima da se kupi modul za automatsko sletanje, kako to radi i jel brzo sleti ili je bolje ručno?

Inače juče sam zamenio W i S sa R i F pošto mnogo češće podešavam napred nazad brzinu (gore dole samo tokom sletanja) bolje mi je da bude na W i S.

Ne smem ni da pomislim na nišanjenje džojstikom sa fixed oružjima :d za pve je m+k sasvim ok upravljanje.

Probao sam taj modul i krenuo je da baguje i baca letelicu tamo vamo. Pao deinstall samo tako :D
Ne fali mi nista manual sad kad sam navikao.

Mozda je sa kvalitetnijim Joy-ima drugacija situacija, ali sa ovim mojim krshkom ni ja ne mogu da zamislim nisanjenje fixed weapona, nema sanse. :)

Inace prodah Vipera i budzim Cobru, ne znam sta mu uradise sa energy distributionom. Moram da gasim sve zivo da bi mogli weaponi da se aktiviraju, i to sam cak izostavio jedan slot da manje vuku.

Ah well, bice Python jednog lepog dana :D

Sa Sidewinder 2 dzojstikom bio sam ok precizan, dosta se masilo ali nista drasticno. Sa X55 preciznost mi je bas porasla, rekao bih da nemam nikakvih problema da na bilo kojoj udaljenost fixed laserima pogodim protivnika.

Kupio sam Hauler, za sada najveci cargo modul koji sam nasao je 8, uzeo sam dva jer ne bih bas da izbacujem shield generator. Par puta me presreli dok sam imao cargo kod sebe i bas zahvaljujuci tom stitu sam uspeo da se nekako izvucem. Za sada zarada nije neka, 10.000 u jednom smeru i 7.000 u drugom, moram da nadjem negde gde prodaju vece cargo module. Inace je prilicno dosadno osim sto se stalno molim da me ne presretnu :).

Sidewinder sam prilicno nabudzio, osim oruzija koje je i dalje Pulse laseri, juce je pala i prva Anakonda, 120.000 za bounty. Bilo je potrebno dosta mikromenadzmenta potisaka, trudio sam se da sve vreme budem iza i nesto ispod nje. Par puta se okrenula tacno na mene, tada sam stavio stitove na maks i dve crtice na engine, upalio afterburner ili kako se vec zove taj boost, prosao pored sto pre i opet se okrenuo i pratio joj dupe :).

Sta je klasa modula? Ima li to neke veze sa velicinom interior compartment broda?

Poslednja izmena:
klasa je velicina modula (1, 2, 3, 4...) a kvalitet su slovne oznake a do f (a je najkvalitetnija oprema). svaki slot za opremu ima optimalnu velicinu tj. max velicinu modula koju moze da primi

Ja igram sa Viperom i izluđuje me što ne mogu da predam bauntije za Empire i Aliance, samo federation base imam okolo a ova zmija ima mnogo mali domet, moram što pre da investiram u obo čudo što povećava skok limit.

Nešto ne vidim sebe da bih mogao trgovinom da zarađujem a već mi je i napucavanje sa NPC-ima pomalo dosadilo, exploration mi deluje primamljivo :d samo ne verujem da ima leba od toga hehe...

Ja koristim taktiku lesinarenja. Ne pocinjem da peglam npc-a osim ako se vec ne pegla sa policijom. Onda uskacem JA i kupim kajmak. Najbolje prolazim na sajtovima gde ima pandurska anakonda, samo se stavim blizu nje i gde ona tu i ja. Jedino sto me nervira je cest odlazak u stanicu zbog municije. Nadam se da ce to malo da isprave patchevima, neko vece sam kupio topove koji imaju 30 metaka. Ispalio sam ih za 45 sekundi i ostao sa bananom u ruci. :d

Kontrole su definitivno loše urađene. Roll i pitch mnogo bolje rade od yaw. Npr, roll za 360 stepeni se obavi 5x brze nego yaw.

Nemoj da te cuje neki Elite fan, za takve izjave padaju teske reci. Koliko su se krvili oko toga Star Citizen i Elite fanovi, zapravo to i dalje traje. U sustini, Elite je kao WW2 avioni ali u svemiru sto nema nikakvog smisla ali je uradjeno tako zbog gejmpleja dok je u Star Citizen potpuno drugacije (tamo su manevarski motori snazniji od glavnog) pa Elite fanboji prozivaju Star Citizen da je turrets in space, jer ne postoji osecaj tezine letelice i mozes da se okreces kako hoces.

koliko vidim, primio si se samo ti, i tražiš ko će da se "zakači" na tvoju stručnu procenu o smislu i besmislu.

ovo je elita. nije arkada. još od prve elite (gde, uzgred i nije bilo jaw-a) se ovako upravlja a za takve kao ti uvek ima "igrica" kojima ćete da se takmičite.

ne smaraj bre temu više i pusti ljude da uživaju.

Nisam se ja nista primio, samo kazem kakva je situacija poslednjih godinu dana na Elite forumu (donekle i na SC forumu ali su oni to prevazisli).

Koga briga za stanje na tim forumima?

Interesantan mi je yoyoov komentar pa sam to pomenuo jer se oko tih stvari ljudi preganjaju vec duze vreme a on posto je skoro uzeo igru tek je sada formirao misljenje po tome pitanju. Meni se licno dopada kako je to uradjeno u Elite kao sto mi se dopada kako je uradjeno u Star Citizen. Glupo bi bilo da obe igre imaju isto upravljanje, posto su ionako daleko od neke realnosti i jedna i druga.

Citam taj forum je mi je zabavno citati takve komentare. Neko cita 4chan, neko reddit neko Elite forum.

da ponovimo: Koga briga za stanje na tim forumima?

Nemoj da te cuje neki Elite fan, za takve izjave padaju teske reci. Koliko su se krvili oko toga Star Citizen i Elite fanovi, zapravo to i dalje traje. U sustini, Elite je kao WW2 avioni ali u svemiru sto nema nikakvog smisla ali je uradjeno tako zbog gejmpleja dok je u Star Citizen potpuno drugacije (tamo su manevarski motori snazniji od glavnog) pa Elite fanboji prozivaju Star Citizen da je turrets in space, jer ne postoji osecaj tezine letelice i mozes da se okreces kako hoces.

To je vrlo interesantno sa pogleda realisticnost / mehanika igre.

Po meni licno, ceo problem je zbog vrste oruzja koje se koristi na tim letelicama. Jer ako cemo relano kopiranje main guna sa WW2 aviona nema nikakvog smisla ni u danasnjem ratovanju 5te generacije aviona na zemlji, tj. u vazduhu a tek ne u svemiru. Ti ga na skeneru vidis sa jedne planete na drugu, kao sada sa radarom sa jednog dela zemlje na drugom i ti ces sad da se u masivnom svemiru gadjas sa prackama.

One word: Missiles. Projektili. Samo sto onda naravno gameplay postaje jako dosadan. Stoga, WW2 okretljivost i idemo dalje.

e jbm ti ******a. kupim type7 a ne ostavim dovoljno novca za robu... sada da ga parkiram pa nazad u tip6 jos malko. ko nema u glavi ima u nogama...

Probao sam malo combat demo i meni je za sada dosta tesko upravljanje, m+t. Nije ono prosto vijanje krstica po ekranu kao u Freelanceru, oseti se inercija, tezina i velicina broda, a na vecim brzinama manevrisanje je jos zahtevnije.

Na konfi iz potpisa sve na max 35+ fps-a, kada smanjim neke opcije zakucano 60 fps.

Poslednja izmena:
Jesi menjao kontrole? Meni je baš ok upravljanje, nije jednostavno kao freelancer ali ne bih to ni voleo.
Onaj non assisted mod ili kako se već zove sam smao probao na par sekundi i pretpostavljam da pravi znalci sa njim čuda prave :d

Nisam ništa menjao, probao sam jedno pola sata max, nisam još ni sve kontrole povatao... ali prvo iskustvo vožnje kao da je neko kamen zavitlao u svemir :d. Ovo je u pozitivnom smislu, jer pretpostavljam da bi me slično snašlo i u pravom brodu prvi put.

Probao sam igru sa oculusom, posle nekih podesavanja, prikaz slike je dobar koliko to dozvoljava sam oculus ( pisao sam u temi za oculus koje boljke ima, vazi i to ovde). Posto je meni to prvo iskustvo sa Elite, nisam ni probao prvo bez, mogu reci da sam odusevljen kako su dobro implementirali. Sama unutrasnjost letelice je odlicno prilagodjena oculusu, gde god pogledam, u bilo koji kompjuter, selektuje ga i onda moze da se pristupi istom. Posto sam koristio m i k za kontrolisanje, nisam bio bas najsrecniji sa time, ali verujem da uz vezbanje bi se poboljsalo. Stanice ili sta su vec, deluju dobro kada im se prilazi, sletanje nisam skontao bas kako treba ali bude zanimljivo kad pocnem da se okrecem u spirali sa oculusom jer se javi osecaj mucnine na trenutak. Onaj skok ka sledecem sistemu ili sta je vec, je bas dobar, ali kad izadje i stane kdo zvezde, vauu, ali vauuu. Posto ce verzija za javnost oculusa biti bolja nego ova dk 2, verujem da ce poboljsati neke boljke ili ublaziti barem jer ova igra sa oculusom toliko dobro izgleda i kao da je stvoren za nju. Sledece igranje cu tek za par dana ponoviti, do tada cu tugovati sto nemam licno igru. :)

:D

Ako moze jedno kratko pitanje a ono glasi: da li vredi kupovati igru i igrati je dok ne izadje SC? Cisto da se vezba ili sprema za onu glavnu spejs simulaciju :) Takodje ako je odgovor "da" kako najjeftinije doci do iste?

Ja sam kupio iako sam ranije bio "čvrsto" odlučio da ću samo SC da igram jer nemam vremena za obe :d
Igram već nekoliko dana i nisam se pokajao \o/

Cena je 50€

Kratak odgovor - vredi.

Dugacak odgovor - zavisi od tvojih preferencija. Nemas neki sadrzaj u igri, ovo je cista sandbox, nema nicega sa strane da te tera ili navodi da nesto uradis. Dobijes brod, hiljadu kredita i sve ostalo je na tebi. Mozes da umres od dosade a moze da ti bude super interesantno samo da se vozikas od sistema do sistema i da razgledas okolinu. Borbe su interesantne, meni barem. Stvarno je steta sto ne postoji nacin da se proba igra bez kupovine jer cena nije mala a opet cak ni svim zaludjenicima za svemirskim simulacijama se nece svideti.

Bice ovde jos dosta dodataka pa ce vremenom postati interesantnije i siroj publici a i ovima koji je igraju jos od alfe/bete/game.

Jedini nacin da je kupis je preko zvanicnog sajta igre: https://store.elitedangerous.com/eur/

Dobro je sto se apdejt radi preko samog launcher-a pa nema potrebe da stalno proveravas ima li necega.

Ako moze jedno kratko pitanje a ono glasi: da li vredi kupovati igru i igrati je dok ne izadje SC? Cisto da se vezba ili sprema za onu glavnu spejs simulaciju :) Takodje ako je odgovor "da" kako najjeftinije doci do iste?

Igru prodaju samo preko svog sajta i zato je cena paprena, jer je prilagodjena britanskom standardu. Kada i ako stignu na steam, cena ce pasti. Star Citizen se prodaje na isti nacin ali tamo postoji crno trziste a i bilo je debelih popusta pa se igra moze naci za 20-30 dolara.

Elite ce dobiti jos bar dve velike ekspanzije cija cena ce sigurno iznositi 30-40 evra...

Vredi uzeti, ali ako od Elite ocekujes da bude kao SC, onda ces se razocarati.

Hvala na odgovorima. Iskren da budem trazim neku online igru kojom bih prekratio vreme i igrao pored dote posto vise nista ne igram.

Ja ovu igru dozivljavam samo kao demo ili intro za SC, nista vise, nego ne bih da puknem pare na nju pa da posle kunem sam sebe :)

[Kickstarter] Elite: Dangerous

Ljudi pomagajte. Ubio sam wanted lika, bounty stoji in ho hsi corp. i kad sletim u tom sistemu na neki outpost ne pojavljuje se kod local security office. Kaze no local bounty vouchers..

Možda treba da potražiš neku centralnu stanicu u sistemu?

Nema ih samo dva..

Postoji jedan bag koji me vec neko vreme iritira. Na mapi galaksije se nista ne menja kada pretrazujem. Ne pojavljuju se trejd rute, ne mogu da vidim ko kontrolise koji sistem, nista, samo stoje imena sistema i to je to. Sa ovim je povezan jos bag, na desnom panelu pod functions mogu samo prvu polovinu stavki da promenim, ostalo ne (npr. interface brightness). I svaki put zbog toga moram da izlazim iz igre, brisem Custom.misc fajl... Bas iritantno.

Nazad
Vrh Dno