Mogu da napisem kako slecem na stanice pa ti mozda pomogne. Koristim M/K kombinaciju za sve osim dogfightninga, podeseno mi je da su W/S thrusteri za up/down, R/F su front/back a A/D su roll. Throttle mi je na mouse wheel, i to u 25% increments. Nikad mi do sada nije zatrebala veca preciznost throtla od toga.
Na 7.5km trazim docking clearance, pa smanjim throttle na 0 i koristim samo W i R za throttle up i front. Volim da nos drzim malo vise ka centru stanice, pa W (thruster UP) to kompenzuje. U svakom trenutku ako zagusti pri prilasku (pojavi se ship koji izlazi iz stanice, nisam dobro centriran itd... ) samo pustim tastere i brod ostane u neutral position. Prosek sletanja na stanicu od trenutka docking clearance mi je malo manje od 1min, zavisi dosta da li sam dobro prisao pri cruzingu. Kao i u staroj Elite, ako se pri cruzingu potrudis da zadnjih par sekundi prilazis od planete oko koje stanica orbitira ka samoj stanici, pri izlasku iz kruzinga budes postavljen uperen na sam ulaz.
Sto se tice nisanjenja, sa mojim joystickom nema sanse da koristim fixed weapons, zato sam ostavio misa kao main controller. Gimbaled canons su odlicni ako ne zelis da se smaras sa preciznim nisanjenjem, mada imaju svoje nedostatke (daljina od mete, udaljenost hardpointa itd).