Šta je novo?

Elite: Dangerous

Ja i dalje muku mucim sa fullscreen podesavanjima. Ostale igre najnormalnije rade u izabranim rezolucijama osim Elite. Moram da promenim rezoluciju desktopa, pa da koristim neki free program koji nesto uradi i elita radi u fullscreenu u izabranoj rezoluciji.

Mogu da napisem kako slecem na stanice pa ti mozda pomogne. Koristim M/K kombinaciju za sve osim dogfightninga, podeseno mi je da su W/S thrusteri za up/down, R/F su front/back a A/D su roll. Throttle mi je na mouse wheel, i to u 25% increments. Nikad mi do sada nije zatrebala veca preciznost throtla od toga.

Na 7.5km trazim docking clearance, pa smanjim throttle na 0 i koristim samo W i R za throttle up i front. Volim da nos drzim malo vise ka centru stanice, pa W (thruster UP) to kompenzuje. U svakom trenutku ako zagusti pri prilasku (pojavi se ship koji izlazi iz stanice, nisam dobro centriran itd... ) samo pustim tastere i brod ostane u neutral position. Prosek sletanja na stanicu od trenutka docking clearance mi je malo manje od 1min, zavisi dosta da li sam dobro prisao pri cruzingu. Kao i u staroj Elite, ako se pri cruzingu potrudis da zadnjih par sekundi prilazis od planete oko koje stanica orbitira ka samoj stanici, pri izlasku iz kruzinga budes postavljen uperen na sam ulaz.

Sto se tice nisanjenja, sa mojim joystickom nema sanse da koristim fixed weapons, zato sam ostavio misa kao main controller. Gimbaled canons su odlicni ako ne zelis da se smaras sa preciznim nisanjenjem, mada imaju svoje nedostatke (daljina od mete, udaljenost hardpointa itd).

Samo da kazem da su mi ove tvoja podesavanja pomogla. Ipak sam ja covek za M/K sa dzojstikom nista ne mogu da uradim.

Kakva glupost da zbog jednog pogotka zaradis wanted status. Komp uopste ne mari da li ce ti izaci na liniju vatre, samo se nacrta ispred tebe i tvoje mete i ti ako ga pogodis eto ti belaja. Morace to da menjaju, makar da se dobija zuti karton, nesto na taj fazon a da zbog drugog pogotka ide wanted.

Sa tim u vezi napravili su da mozes da isplatis svoj bounty ali ako se priblizis stanici onda te ne pitaju imas li para da platis kaznu, jok, prvu pucaju a onda postavljaju pitanja. Pa moram da jurim neku drugu stanicu gde nema obezbedjenja da bih mogao da platim prokletih 200 kredita. Ej, zbog 200 kredita oni mene ubili, aj zivot nema veze nego sto mi otisla i fino nabudzena Kobra, ostao sam bez prebijene pare a kod sebe sam imao bounty vaucere u vrednosti od oko 200.000.

Pitanje: kako da izbegnem/uhvatim one koji jump-uju pre nego sto ih dokrajcim?

Pratim površno celu ovu priču, ali planiram da uzmem igru uskoro, ako ništa drugo zbog legendarnog prvog dela. Banalno pitanje, šta se dešava kada poginete u igri? Da li se opet kreće od nule i osnovnog broda i opreme ili dobijate poslednji brod koji ste imali sa full opremom i kreditima? Da li je moguće slupati brod i poginuti pri sletanju u stanicu kao u staroj Eliti? Da li i dalje može da se kupi docking computer sa "Na plavom Dunavu" od Štrausa? :)

Ako pogineš možeš da nastaviš sa istim brodom i svom opremom ako imaš dovoljno keša da uradiš "rebuy" ako nemaš keša ili ne želiš da uradiš rebuy onda ti daju najosnovniji brod, takođe mislim da ti ostaju brodovi koje si uskladištio po stanicama ali nisam siguran jer i dalje imam samo jedan :d

Iznos ove "rebuy" opcije je možda oko 5% pune vrednosti i u suštini je kao neko osiguranje o kom ne moraš da vodiš preterano računa (kao u SC što će morati da se osigurava brod) samo moraš da paziš da uvek na računu imaš iznad "rebuy" cene koju vidiš u svakom trenutku.

Moguće je slupati brod ali ne tako lako ja mislim, opet nisam siguran, nisam pokušavao znam samo da se primi dmg ako se udari u nešto.

Postoji nekakav docking computer baš sam na ovoj temi pitao i rekoše da nije preterano koristan pa za sada slećem ručno...

Ostaju i drugi uskladisteni brodovi, kada pogines imas opciju da nastavis sa nekim od tih brodova.

Docking kompjuter koliko sam citao je koristan na Type 9 grdosiji, za ostale nisam siguran posto je i ovako sletanje prilicno lako a i veoma zanimljivo :).

ako je neko poceo da se bavi trgovinom, moj savet je da se ne isplati ici na brodove preko type6. razlog je sto sa type6 za oko milion kredita se dobija 104 tone kargo prostora. sledeca stepenica bi bila type7 sa 208 tona, medjutim taj brod kosta 17.5 miliona! Medjutim to nije ono najgore. I pored toga sto type7 ima duplo veci kargo prostor, necete zaradjivati duplo vise novca. A zbog toga sto sedmica ne moze da slece na outposte, vec samo na prave stanice, tako da ce vase trejd rute biti duze, zahtevati dva ili tri skoka, umesto jednog. A to ce onda produziti vreme putovanja. Ugrubo cenim da je type7 tek oko 25% povecanje u profitu u dnosu na type6, sto nikako nije dovoljno da opravda 17 puta vecu cenu broda (a o komponentama da ne pricam, npr. a rating FSD drajv za sedmicu kosta preko 5 miliona).

Hm ovakva ogranicenja pre ili kasnije postenog frelancera na teraju da pocne valjanje robe poput narkotika koja se ne meri u tonama :)
Jeli i ovde slucaj kao u orginalnoj eliti da se zlato ,platina i gem stones prodaju na kg?

A kako si PapaStalin stigao do prve Milke? :)

"ne pitajte me za prvi milion" :d

ja se sad dvoumim da li da pređem na trgovinu, ako prodam Vipera imaću taman za type-6.
Koliko je teško naći dobru trejd rutu? Jel to lako ili treba ono da se prečešlja pedeset sistema? I koliko se smatra ok zaradom po toni npr?

Volim ovaj bounty hunting ali strah me smara jurcanje po naplatu, a ima i rizika, malopre me anakonda spusti na 8% pre nego sam je ubio, 160k zarada ali bilo je gusto :(

Ma radio sam samo bounty hunting u pocetku i zaradio koje milionce. Medjutim spora je zarada u p.m. mislim da imam oko 1000 bountija vracenih a opet malo kesha bilo. I slucajno probam trgovinu u kobri tek da vidim kakva je zarada. Kad ono *** duplo bolje nego sa bounty huntingom. Ali samo budi svestan da je smorno bash. Tako da ocekujesh grind.

Imas onaj sajt co.uk ovde na forumu smo ga pominjali. Lepo odes na find trade, ukucas svoju lokaciju i trazis da ti nadje najbolje rute u krugu od 60LY. Dobra zarada je 2500cr i navise (round trip znaci u oba pravca ukupno). Nemoj da kupis type6 knap, ostavi para za robu, osiguranje i apgrejd fsd-a. Recimo da type 6 napunis zlatom izadje oko milion kredita.

Edit. Evo cisto da mozes da uporedis. Na type6 sa trejd rutom od jednog skoka sam imao oko 250.000 svakih 11 minuta. Ok s obzirom da nismo roboti, ajde da kazemo da je realno da kad ovo duze radis treba ti 15 minuta. To je znaci milionce na sat realno.

Poslednja izmena:
[Kickstarter] Elite: Dangerous

^^ znaci posle sidewindera kobra?
Posto me je skoro ubio jedan bounty. U sidewinderu naravno.

Tek sad vidim da je igra izasla.
Ne bi bilo lose da se promeni naziv teme kod igara koje imaju Kickstarter u svom nazivu, kada izadju iz razvoja bilo kakva oznaka, na primer promene se zagrade, tako da ko ne prati razvoj igre zna od kada da prati temu od izlaska pa na dalje.
Ok, lako je kad ste bas zainteresovani za igru pa stalno proveravate, ali za igre za koje nismo bas skroz zainteresovani ili potencijalno jesmo.

Ja sam iz Sidewindera u Vipera i dobar je ali ništa kargo, ako hoćeš malo i trgovinu bolja je kobra (ali ti treba duplo više love da je kupiš ***)

Mislim da ti je bolje eagla da pazaris posle sidewindera. Za kobru mnogo para treba, izludces dok ne sakupis. A eagle je opasniji nego sto mozda na prvi pogled izgleda.

Poslednja izmena:
Jel se meni cini ili cene nisu takve koliko pise po netu?

Mislis na trgovinu?

Menjaju se cene, gledaj vreme kada je apdejtovano. Ekonomija je ziva, ako se nesto vise obrce cena ce padati.

Ne, sorry, nisam bio jasan. Mislim na cene brodova.

Ne znam da li se nekom ovo desilo, ali meni se nekako "izbagovao" brod.
Nisam mogao da ispraznim teret sto sam nosio, nisam mogao da ga prodam. Izadjem iz stanice izbacim teret, vratim se u stanicu on opet u teretnom prostoru.
Nisam mogao da ukljucim fsd zbog prijavljivanja spustenih tockova ili cega vec ( mada nisu ).
Nisam mogao ni da prodam brod, nit da kupim drugi ( jer imam teret ).
Jedino resenje sto sam naso je da ispalim torpedo na stanicu, sto je izazvalo brzu reakciju snaga reda i mira. Potom sam kupio nov brod i nastavio.

Thx Vukodav, moze biti.
KfNS - mozes i da se samounistis u desnom panelu.

Da li kada kupujem jeftiniji brod i dajem svoj skuplji pa mi piše total u minusu dobijam te pare na račun?
Samo da proverim :d

Ja sam samo prodavao Haulera, nisam menjao i isto mi je pisao minus, mora da to nisu ispravili jer sam dobio pare a ne izgubio :). Pretpostavljam da je ista stvar i kada menjas brodove.

Dobiju se pare u tom slucaju. Inace najbolje prvo rasprodati skupe module ako ih ima, pa onda prodati brod, manje se gubi.

Jel treba vise od 1 mil za dobro fitovanu cobru za bounty ?

Ne znam da li se nekom ovo desilo, ali meni se nekako "izbagovao" brod.
Nisam mogao da ispraznim teret sto sam nosio, nisam mogao da ga prodam. Izadjem iz stanice izbacim teret, vratim se u stanicu on opet u teretnom prostoru.
Nisam mogao da ukljucim fsd zbog prijavljivanja spustenih tockova ili cega vec ( mada nisu ).
Nisam mogao ni da prodam brod, nit da kupim drugi ( jer imam teret ).
Jedino resenje sto sam naso je da ispalim torpedo na stanicu, sto je izazvalo brzu reakciju snaga reda i mira. Potom sam kupio nov brod i nastavio.

Igra po nekada baguje oko stanice. Kontrole se zaglupe. Resenje je bar za mene da se pritisne left shift i onda sve proradi.

@Starscraper
za B komponente (plus 4 multikanona) ti treba oko 2.5 miliona (to su samo komponente, bez cene letelice). Za sve A komponente ce ti trebati 7 miliona. Cak i posle toga mozes da skupljas pare za hull plating, skuplje oruzje, bolji kill warrent scanner, itd.

Nazad
Vrh Dno