Šta je novo?

Elektro automobili (EV)

• Začetnik teme Začetnik teme milika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Пратите огласе на finn.no, Кинези су претходних годину-две баш агресивно кренули, рачунам да ће за пар година бити довољно половњака да се искристалише слика.

Ja koristim Opel EV već skoro 3 godine.
Prešao sam preko 100.000km.

Punim ga većinom na radnom mjestu, a ponekad i u podzemnij garaži.

Odradio sam 5 servisa u ovlašćenom servisu i ukupni trošak za tih 5 ervisa ne oko 150e. Računajte koliko bi na novi SUS platili na redovne servise.

Ako pričamo o domaćem tržištu slobodno možeš da se kladiš u to da neće.
Za kineske telefone je trebalo desetak godina a za kineske automobile videćemo, po prirodi stvari može biti samo isti ili još duži period.
Mislio sam, kao polovni. Jer je sama tehnologija EV mnogo jednostavnija nego za SUS, pa mnogo manje stvari može da krene po zlu.

Ja koristim Opel EV već skoro 3 godine.
Prešao sam preko 100.000km.

Punim ga većinom na radnom mjestu, a ponekad i u podzemnij garaži.

Odradio sam 5 servisa u ovlašćenom servisu i ukupni trošak za tih 5 ervisa ne oko 150e. Računajte koliko bi na novi SUS platili na redovne servise.
5 малих сервиса су бар 100к динара.

Odradio sam 5 servisa u ovlašćenom servisu i ukupni trošak za tih 5 ervisa ne oko 150e.
Gde je i šta uključuje taj servis od 30€? Toliko danas može da se potroši u pekari bez problema

Gde je i šta uključuje taj servis od 30€? Toliko danas može da se potroši u pekari bez problema
Ovlašteni servis Opela.
Pojma nemam Šta uključuje, a toliko košta.
Po meni je bilo smiješno kada su mi rekli prilikom kupovine da će toliko biti servis, pa sam im isto poslao upitom na mail da mi pisano odgovore. I toliko je, nekad 25e, a nekad 35e... Sipaju neku tečnost za stakla od 8e, to su mi rekli drugari da im napomenem da ne rade pa su sada manji.

• Like
Reagovanja: mnt
Bio sam u BYD servisu da uzmem punjac, i u neformalnom razgovoru mi serviser kaze (nakon sto sam ga pitao za njegovo misljenje o BYD Seal U Dm-i) da su jako dobri i da je pre neki dan servisirao taxi vozilo koje je vec sa 150.000 km na satu. Kaze da misli da ga dele trojica taksista, nije siguran ali ... 😀

Inace ugradio sam punjac u garazu, auto je bomba, u gradu dosta vise izvucem od deklarisanih 70km na EV, regeneracija mu bas dobro radi (semafori, pustanje gasa....). Videcemo nakon duzeg puta sad na leto, i mene brine da ne bude neka "buka" na 130-140kmh.
Par dana sam vozio sa 20% baterije pa se palio benzinac, i da, nije bucan ali neprirodno radi, tj mi nismo navikli. On radi po svojoj logici, npr ja idem 30km/h a on se cuje kao da idem 100km/h. Treba se navici da se ne slusa zvuk 😀 (koji realno nije glasan, kad je klima ukljucena skoro da se i ne cuje).

Možda je Cvt, pa otud čudnovatost. Meni odvratan tip mjenjača.

P.s. kakvo ime modela...

Ma nema to veze sa menjacem, njemu benzinski motor radi kao generator struje kada je baterija na niskim %. On fakticki uvek ide na struju. Nego je cudan osecaj kad ides polako a benzinac puni bateriju sa jacim obrtajima nego sto uho i mozak mogu da obrade nakon svih ovih godina voznje SUS motora 😀

Interesuje me vaše mišljenje za novi navodni Yugo, meni ovo sve deluje kao sprdnja jer je skoro pa identičan kao Yugo na reklami u SPidermanu iz 2018.

Pauzirajte na 0:41 skoro pa je identičan, zezaju se sa nama lagano.

Ako i bude, biće prepakovan neki kineski model

Glupost

kako moze da se proizvodi Yugo kada ne postoji ni fabrika koja ga je proizvodila...ni u tragovima.

Čovek koji se bavi(o) auto kozmetikom je kupio ime. Sad može da ga lepi i na v8 pick up..

Postojala je zanimljiva ideja tamo negdje 2009. da se vrati Trabant, kao električni auto. Prikazan je koncept/maketa, zvalo se Trabant nT. Ali nije zaživilo.

Nazad
Vrh Dno