Šta je novo?

Elektro automobili (EV)

• Začetnik teme Začetnik teme milika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko su love u prosjeku one Tesle sto ih uvozi iz Norveske onaj youtuber Vukasin ?

On to mislim da kupuje na aukciji preko autoringena. Ali moras da imas firmu za trgovinu polovnim automobilima da bi mogao da kupis tamo.

Finn.no je dobar sajt da vidis koliko je cena polovnih vozila u Norveskoj, tu se dosta oglasavaju i fizicka lica.

Teška priča će biti sa subvencijama ove godine.

Budžet je dovoljan za nekih 290 automobila. Pošta je već "potrošila" oko 100. U razgovoru sa jednim (auto) dilerom čujem da su samo njihovi kupci podneli oko 150 prijava. Tako da računajte da je budžet potrošen, tri dana od početka prijava.

E sad... znam da se tokom godine odobravaju dodatna sredstva.
Problem je u rokovima koje prodavci postavljaju, u kojima se mora isplatiti vozilo. Ako subvencija kasni, ili propada kapara ili kupac mora da isplati 100% cene, nakon čega gubi pravo na subvenciju

Teška priča će biti sa subvencijama ove godine.

Budžet je dovoljan za nekih 290 automobila. Pošta je već "potrošila" oko 100. U razgovoru sa jednim (auto) dilerom čujem da su samo njihovi kupci podneli oko 150 prijava. Tako da računajte da je budžet potrošen, tri dana od početka prijava.

E sad... znam da se tokom godine odobravaju dodatna sredstva.
Problem je u rokovima koje prodavci postavljaju, u kojima se mora isplatiti vozilo. Ako subvencija kasni, ili propada kapara ili kupac mora da isplati 100% cene, nakon čega gubi pravo na subvenciju
Ne gubiš pravo na subvenciju, oni kada uplate dileru novac, diler ti vrati tih 5000 eur ako si isplatio u celosti.
Samo je problem konkretno sa BYD što moraš da poručiš auto i tek kad predje granicu, kada dobiju oznaku šasije i motora da sklope ugovor sa tobom onda možeš da podneseš zahtev za subvenciju. Možeš da platiš i ako ideš preko lizinga učešće + 5000eur keša za subvenciju da ne čekaš uplatu države ali u svakom slučaju ako ne dobiješ nakon poslatog zahteva odobrenje za subvenciju neće ti vratiti niko keš 😀

Dakle:
1. Auto stigao
2. Slanje prijave na subvenciju
3. Odobrenje
4. Keš ili lizing + 5000eur
5. Voziš auto
6. Uplati država, ovi ti vrate 5000

Različite mehanizme imaju dileri. Čak sam i za isti brend, BYD, dobio različite informacije kod dva prodavca

Ne znam koliko je ovo manipulativni marketinški podatak, ali eto.

Kako se ne sete da naprave el auto sa dometom 50km i da bude baš jeftin? Kome je za grad, dovoljno je dometa.
Setila se Honda sa svojim modelom E, ali su je svi testeri popljuvali, jer mali, tesni, slatki GRADSKI automobil koji služi kao drugi automobil u porodici ne može da pređe 200km

Sedi u njega,cudan je osecaj pozadi sa onim suicide vratima,nekome ne smeta,neko ima klaustofobiju.

Slažem sa da je čudan pozadi, ali treba mi za grad najviše, uglavnom dvoje napred, retko još dvoje pozadi. Alternativa mi je novi Twingo Techno, mada će to verovatno dobrano da kasni kod nas, a s obzirom na cene i zaista čudnu ponudu R5 možda i ne bude tako povoljno kao vani,

Ma solidan je taj i3, za gradski auto je i vise nego ok. Njegova najveca mana je sto za samo malo vise para imas da kupis novi BYD Dolphin Surf, koji je ipak moderniji auto sa novijom tehnologijom.

Evo ga Xiaomi pominjan u temi u SAT emisiji + bonus Tesla 🙂

BMW XM

Koliko skup i veliki auto, a unutra gori nego Kinez 🙁. Materijali krš.

Ne znam kako bih opisao ovaj enterijer. Sedišta ok, baterija mala za autoput.

TVrđi od Sealion 7, ali nije preterano neudobna..

Prostora puno.

Prilozi

• IMG_20260309_080020.jpg
    IMG_20260309_080020.jpg
    277.8 KB · Pregleda: 98
U Nemackoj dizel na pumpama danas 2,13 eura po litru. Ako ovo ne lansira prodaju elektrovozila, onda ne znam sta ce.

U Nemackoj dizel na pumpama danas 2,13 eura po litru. Ako ovo ne lansira prodaju elektrovozila, onda ne znam sta ce.
Ја сам јутрос натанкао оба аута, није да ће на дуже стазе да направи разлику, али искористио прилику пре него што одлете цене. Већи проблем је што ће цене свега да оду горе, а нисмо се још оправили ни од корона-Украјина поскупљења.

Pre ćemo videti porast upotrebe bicikala i trotineta nego što će naša raja masovno da plaća preskupe elekto automobile bez infrastrukture.

Pa valjda misli u Nemačkoj/Evropi, ne u Srbiji. Tamo kakve god cene da budu neće infrastruktura da se magično pojavi.

Jasno mi je ali oni su druga dimenzija jer tamo je i prosecna a i natprosecna plata mnogo vise nega kod nas. I distance koje prevaljuju. I zelena svest...

Da li je neko imao iskustva/zvao ovog "zvanicnog uvoznika Tesle" za Srbiju (nalaze se u BNV)?

@Ninoslav

Iznajmljivao sam Teslu od njih dok su još bili u YUBC. Prilično su neozbiljni bili bar taj dečko što je tad radio. Mislim ispalo je na kraju sve ok, ali se videlo da baš nije vičan za taj posao. A sad oko Nove godine sam bio tamo u prolazu u BNV i svratio sam do te zgrade u kojoj su sad i devojka na recepciji nije ni znala za njih niti na kom su spratu itd. Na kraju sam se popeo sam do gore, ali ispred vrata nije ništa pisalo, pa nisam ni hteo da pozvonim. Tad sam onda okrenuo njihov mobilni međutim niko se nije javljao, a probao sam par puta. Naravno niko me čak ni posle toga nije kontaktirao.

Probaj da ih kontaktiraš možda ćeš imati više sreće.

Za firmu koja navodno nudi nova vozila preko kredita, lizinga plus 5000€ subvencije što spominju, vrlo neozbiljno ponašanje.

Probaj da im pišeš na Viber ili WhatsApp.

Mene su na primer kao potencijalnog kupca izgubili.

Batalite to, ne kupujte ništa dok zvanično ne dođu u Srbiju - ovako samo mogu da pretpostavim da je u pitanju neko debelo ugrađivanje.

Nazad
Vrh Dno