Par fotkica i utisaka, nisam odavno. Stig'o Grok juče, malo potrošnja zimska, sad će to na 17kWh/100km da se vrati čim otopli. Prešao 13.2k km, sad će u martu godišnjica vlasništva. Ne mogu biti zadovoljniji autom, kvalitet vožnje mi je i dalje vrhunski, beli enterijer za ovo vreme se jako dobro drži, ne lickam ga preterano, prebrišem ga vlažnom krpom sa vremena na vreme, u perionici sam jednom u par nedelja, pena, rukavica i peškir za sušenje, ne ostavljam ga mokrog posle pranja i to je to. Ima par rupica na haubi od kamenčića iz vožnje, popraviću kad bude krenulo da me iritira, isto par mikro oštećenja na šoferci, ako je za verovati kamenčić me zakačio bukvalno na skoro isto mesto dvaput u razmak od par mm, presitno je i preplitko da se popravi na glass service, čitao sam da ima neka fora sa sitnom kapljicom akrilnog laka za nokte, da zamaskira kako se prelama svetlo i učini nevidljivim oštećenje, nisam se još usudio da probam.
Ne žalim što nisam dao 4 do 5K evra na PPF celog auta, znam da ljudi vole da zadrže fabričko stanje auta što duže, ali to je auto, vozi se, normalno je da ima par tačkica tu i tamo vremenom. Ja na to gledam kao na patike, paziš ih i lickaš prve nedelje, tako je i meni bilo prvih par meseci, posle te nekako sve manje brine i na to posmatraš kao na normalno prevozno sredstvo kad te prođe ta euforija kupovine. Uzbudljivo je to iskustvo svakako kupiti novu skupu stvar, svi smo prošli kroz taj feeling, ali vremenom ti sve to postane svakodnevnica, navikneš se i postane ti klasika - meni konkretno je totalno ubilo želju da se vratim u klasičan SUS automobil standardne snage, i gde vidim sebe u budućnosti za nekih 5,6,7 godina je možda neki električni BMW iz I serije, eventualno SUS (nikad ne reci nikad) ali preko 300HP.
Softver - pa auto je bolji sad nego pre godinu dana kad sam ga kupio, to kod Tesle nema premca, stalno neke novotarije i sitnice dodaju, moja geek strana to ceni. Čekam da uskoro krene taj FSD u Evropi, u martu će sigurno da ga odobre, pa da vidim da li je u gradu bezbedniji i bolji vozač od mene ili će više biti korišćen za neka duža putovanja.
Šta znam, meni je dobar auto skroz, mami poglede tu i tamo, dal zbog boje, prilaze mi ljudi sa pitanjima, da kažu kako im se dopada, i obavezno pitanje koliko prelazi km sa punom baterijom, koliko ima konja i slično 😀 Meni je samo šteta što u Srbiji nema Tesle i prateće infrastrukture, mislim da bi bili mnogo primamljiviji za kupovinu, još više sad kako su i cene niže i nude jeftinije konfiguracije. Biće, kad tad.